Skip to content

Kwota wolna od podatku - 13200

edytowano March 2015 w Forum ogólne
to chyba oczywiste prawda? a nie mniej niż 6900.
DISCLAMER:
Tutaj
oraz
tutaj
The author has edited this post (w 15.05.2015)

Komentarz

• Nie wiem, czy nie byłoby zasadne podwyższenie progu wyższej stawki podatku, a do tego uporządkowanie ulg i tym podobnych benefitów podatkowych. Poniekąd jest coś na rzeczy w tym, co mówiła kandydatka dwóch Leszków.
    (Rzucam tylko garść intuicji, bo akurat podatki nigdy nie były moim fanem.)
  • Ja nie jestem specjalistą od podatków, mnie się rozchodzi o elementarną przyzwoitość.
  • Ano, ano - zrozumiałem podstawowy przekaz.
  • agent
    Ano, ano - zrozumiałem podstawowy przekaz.
    Ja się po prostu nie nadaję do rozważań szczegółowych o podatkach, za mała wiedza merytoryczna, tylko w ramach kampanii wyborczej należy przypominać o pewnych podstawach.
  • Ano , ano
    "Ja nie jestem specjalistą od podatków, mnie się rozchodzi o elementarną przyzwoitość"
    Ano właśnie....Nic dodać, nic ująć.
    Doszło już do tego że nawet w sprawach elementarnej przyzwoitości należy powoływac się na opinie ekspertów?
    Jeśli tak, to dajmy sobie spokój. Niech to, co nas otacza, zdechnie i zdekompostuje się na smietniku histori. Może wtedy wyrośnie z tego coś pięknego....

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    Ano , ano
    "Ja nie jestem specjalistą od podatków, mnie się rozchodzi o elementarną przyzwoitość"
    Doszło już do tego że nawet w sprawach elementarnej przyzwoitości należy powoływac się na opinie ekspertów?
    Agent zaproponował dyskusję merytoryczną na zbyt wysokim dla mnie poziomie, dlatego się od niej uchyliłem.
  • ms.wygnaniec
    fatuswombatus
    :
    Ano , ano
    Agent zaproponował dyskusję merytoryczną na zbyt wysokim dla mnie poziomie, dlatego się od niej uchyliłem.
    Spoko. Też bym się uchylił
    :)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Rzeczywiście, ciekawe. A kolega Iacomus dorzuca ze swojego prawniczego potwórka takie cudo
    WSA uznał w swojej laskawosci, że minimalne wynagrodzenie brutto tj 1750 PLN nie stanowi kwoty, którą zapewnia stały i pewny dochód pozwalający na zaspokojenie potrzeb życiowych w rozumieniu Ustawy o cudzoziemcach.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.