Skip to content

Operacja "Odstrzelić Myśliwego"

DMCDMC
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Coś za łatwo idzie topienie BULa. Czyżby powiał wiatr zza Oceanu Atlantyckiego?
«1

Komentarz

• Bul nie umi pływać. Dopóki pilnował żyrandola (oraz aneksu) i mało się odzywał, miał mniej okazji do kompromitacji. Niestety, podróże dyplomatyczne, a zwłaszcza kampania zmusiły go do ujawniania swojej osobowości. "Załatwił się" sam, na własne życzenie. Jesli dodać do tego otoczenie doradców- starych komuszych pryków i pijarowców typu Kacik i Misio - ma to, co zasiał. Z nikczemnej postaci spadła osłona, a na tle kulturalnego Dudy kontrast był zbyt mocny, by można było to prostactwo dalej pudrować. Mam nadzieję, że w czasie debaty odsłoni się jeszcze bardziej.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    Bul nie umi pływać. Dopóki pilnował żyrandola (oraz aneksu) i mało się odzywał, miał mniej okazji do kompromitacji. Niestety, podróże dyplomatyczne, a zwłaszcza kampania zmusiły go do ujawniania swojej osobowości. "Załatwił się" sam, na własne życzenie. Jesli dodać do tego otoczenie doradców- starych komuszych pryków i pijarowców typu Kacik i Misio - ma to, co zasiał. Z nikczemnej postaci spadła osłona, a na tle kulturalnego Dudy kontrast był zbyt mocny, by można było to prostactwo dalej pudrować. Mam nadzieję, że w czasie debaty odsłoni się jeszcze bardziej.
    Jesli wajcha byłaby przestawiana w odpowiedni sposób, już cenzura postrałaby się, żeby minimalizować nieporadność Mysliwego.
  • Od dobrych paru lat, wśród nas tutejszych jest teza, że jedyną szansą na zmianę w Polsce jest redefinicja układów geopolitycznych na świecie, albo skromniej - w Europie. Chociaż świat tu bardziej pasuje. Bo co się wydarzyło ostatnimi laty ? Ano zimna wojna wróciła, może w innej formie niż kiedyś, może niektóre kraje europejskie chcą rozgrywać swoje interesy inaczej, ale wojna Ukrainy z Rosją zmieniła wszystko. Więc co robią Możni Tego Świata ? Wycinają promoskiewskie zależności wszędzie gdzie się da. Nawet jeżeli coś jest promoskiewskie tylko trochę trochę, i tak idzie w odstawkę. Amerykanie doskonale sobie zdają sprawę, że w każdym z krajów postkomunistycznych, dawny układ, w większym czy mniejszym stopniu istnieje. Było to tolerowane do momentu, kiedy interesy szły dobrze, a i sytuacja geopolityczna była inna. Dziś obraz świata się zmienił i wszystko co choć trochę zalatuje Moskwą musi być wycięte. No to tną. Dodajmy do tego, że proniemieckość PO skończyła się wraz z ucieczką Tuska (melduję wykonanie zadania), właściwie w Polsce nie ma już czego bronić. Ale jest z czym walczyć, chociaż przy minimalnym wysiłku, cała prosowiecka gwardia może być wypieprzona w kosmos w mgnieniu oka. Czego możemy właśnie być świadkami.
    Ja tylko rzucam pewną tezę. Ale po prawdzie, mi ta cała antybronkowa kampania się nie skleja. Ludzie niczego nie zrozumieli, nie ma żadnego przełomu (albo czegoś nie dostrzegam). Po prostu został zdjęty parasol ochronny i społeczeństwo zobaczyło, że debile są debilami. Lata propagandy nie pozwoliły im zobaczyć świata takiego jaki jest, ktoś postanowił, że czas uświadomić, chociaż trochę, jak to wygląda.  A dlaczego pozwolono ? Bo Bronek i spółka, w nowej konfiguracji nie są już do niczego potrzebni, a wręcz szkodzą i są niepewni moskiewsko. Dużo nie trzeba było, wystarczyło wyłączyć opcję maskowania.
    Czy to dobrze ? W sumie znakomicie, ale mnie martwi jednak brak minimalnej nawet podmiotowości naszego państwa. Jesteśmy rozgrywani jak wiatr zawieje, a że akurat trendy są takie a nie inne, to git. Coś ugramy.
    JORGE>
  • A do tego dodajmy, że Duda ponoć pokazał się jako całkiem sprawny polityk w Europarlamencie, takie komentarze gdzieś czytałem (chociaż czasu miał mało, żeby zabłysnąć). A więc sprawa jest prosta, Zachód chce mieć w państwie przygranicznym z Rosją politka a nie idiotę. Uważam też, że politycy zachodni, doskonale sobie zdają sprawę jaka jest różnica między PiS a PO. To było nawet widać podczas relacji ze spotkań Kaczyńskich z politykami kluczowymi dla rozdania światowego. Oni byli traktowani jako gracze, ludzie z mocą sprawczą,  to można było wyczuć w nawet w najprostszych sytuacjach (kto za kim idzie, jak się witali, spojrzenia, kto gdzie stał na zdjęciach, prywatne wizyty itp.). A że byli niewygodni i niesterowalni to było na rękę wszytkim, kiedy durny naród ich odstrzelił. Teraz, kiedy pogranicze w ogniu, popierdułki muszą wypaść. Europa i Stany potrzebują w tym zakątku świata ludzi mocnych. I chyba o to jest gra. Ale podkreślam kolejny raz, jeżeli Zachód gra w tą grę, to nie zabezpieczył dostatecznie polskiej demokracji. Duda jeszcze nie jest prezydentem, szatany działają i to może być ostatecznie wtopa. Może ostatnia, ale scenariusz prawodpodobny.
    A dlaczego się mądrze w kwestiach geopolitycznych ? Bo to jest bardzo prosta gra w kontekście kto, co i komu. Dlaczego i po co. Cała zabawa zaczyna się od momentu - jak ? To już nas przerasta, ale na własnym podwórku możemy wyłowić pewne zależności.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 14.05.2015)
  • DMC
    Mania
    :
    Bul nie umi pływać. Dopóki pilnował żyrandola (oraz aneksu) i mało się odzywał, miał mniej okazji do kompromitacji. Niestety, podróże dyplomatyczne, a zwłaszcza kampania zmusiły go do ujawniania swojej osobowości. "Załatwił się" sam, na własne życzenie. Jesli dodać do tego otoczenie doradców- starych komuszych pryków i pijarowców typu Kacik i Misio - ma to, co zasiał. Z nikczemnej postaci spadła osłona, a na tle kulturalnego Dudy kontrast był zbyt mocny, by można było to prostactwo dalej pudrować. Mam nadzieję, że w czasie debaty odsłoni się jeszcze bardziej.
    Jesli wajcha byłaby przestawiana w odpowiedni sposób, już cenzura postrałaby się, żeby minimalizować nieporadność Mysliwego.
    W dobie internetu i pozaściekowych mediów nie da się tak łatwo cenzurować. Minimalizują nadal: - nie puścili całej bulowej pyskówki z Lublina i co? Tym większy efekt pyskówka odniosła w necie -  to był hit sezonu. A jak zminimalizować zachowanie Bula w rozmowie o Sumlińskim? Nie da się.
    Nowy właściciel wie, że nie da się dziś bezkarnie pudrować i cenzurować rzeczywistości, bo jest konkurencja. Stąd, będą zmieny w tvn. Czy zaprzestaną ataków na PiS i Dudę? Z tymi dzienniq...ami - nie tak odrazu, nie tak szybko.
    Co nie znaczy, że nie uważam, że wajcha nie została poruszona. Kiedy wygra Duda, kiedy okaże się, że naród zaskoczył - może zostać odwrócona. Ogólnie, są powody do optymizmu. Kto z nas, na początku wierzył, że Duda jest aż tak dobry? Mnie uderzyła jego konwencja i silna wiara w zwycięstwo. Dzisiaj, Tymochowicz już mu pogratulował zwycięstwa w II turze. Passent (w tokFM) wali w Komorowskiego... Co więksi idioci - Michnik, Wielowiejska, Lis itp.- jeszcze podszczekują w stylu Trybuny Ludu, ale to tylko wzbudza śmiech. Bul is death. No i nie zapominajmy o Olechowskim, któren wyczuwa wiatr
    :)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • A zdarzało się, że zaprowadzenie demokracyji Hamerykanom nie udawało się ...
    no i nie wiadomo co tam Putin z merkel ostatnio postanowili
    "Pan Bronisław" wyniesiony przez WSI wierzy, że utrzyma władzę dzieki WSI , albo inaczey WSI wierzą, że utrzymayą władze pomimo "pana Bronisława", który yakis taki "bez formy" yest ... No bo yak wytłumaczyć, po nokacie I tury-  te yego specerki, y spontaniczne (tzn. z pomocą suflerki) pogawaędki z ludem (które przynosza wizerunkowe wtopy
    - albo tym, żeby lemingi mają załapać, że mają "odstrzelić Myśliwego"
    -albo tym, że no coś tam w kamanii trzeba robić, by uwiarygodnić victoryę y szachraystwa przy urnach  ...
    a ostatnio znacznie przybyło uprawnionych do głosowania
    Coraz mniey prawdopodobny wydaye się ten "cud przy urnach" wobec krytycznieyszych mediów y spodziewanych protestów... no ale przecie wykluczyć go nie można, bo primo - oni nie moga władzy oddać y secundo yuz testowali takie machloyki ... (no chyba że yaki deal był)
    Przepychanki z Kukziem też yakieś absurdalne no bo przecież niby zabiegayą o głosy elektoratu Kukizowego a zarazem deprecyonyą lidera yako niepoważnego ... "buntownika nietwórczego", y pomysł debaty odrzucayą, bo muzyk pragnie się lansować ...
    A może Kukiz yest be, bo utrudnia aplikacyę "cudu przy urnach" , który wydaye się ich yedyną szansą (no może yeszcze woyenne zagrywki Putina) - y gdyby tylko PISowcy protestowali toto zamietli by to pod dywan starą metodą (że oszołomy) (tym razem protesty SLD-owców - byłyby dla nich pijarowo korzystne
    :)
    - ale, że yeszcze w obronie demokracyji stanie muzyk rockowy, autentyczny, szczery patryota i będzie maydan robił y śpiewał patryotyczne pieśni, za którym stoi te 20 proc. wyborców ...
  • Maniu, nieprawdopodobny zbieg okoliczności, na parę miesięcy przed wyborami prezydenckimi, a w perspektywie parlamentarnymi, TVN kupują Amerykanie. Bo taki zajebisty biznes, niszowe programy im się spodobały, widzą pespektywy ich rozwoju. A Pieńkowska (uwaga, nie byle kto w tym nowym TVNowskim rozdaniu), nie strzela tylko w Bronka, a całą zasadność powstania PO.
    Słicz.
    JORGE>
  • Yeśli yuż tacy "żołnierze" dopuszczayą kleskę i na swój sposób aprobuyą taki stan rzeczy to ...
  • JORGE
    Maniu, nieprawdopodobny zbieg okoliczności, na parę miesięcy przed wyborami prezydenckimi, a w perspektywie parlamentarnymi, TVN kupują Amerykanie. Bo taki zajebisty biznes, niszowe programy im się spodobały, widzą pespektywy ich rozwoju. A Pieńkowska (uwaga, nie byle kto w tym nowym TVNowskim rozdaniu), nie strzela tylko w Bronka, a całą zasadność powstania PO.
    Słicz.
    JORGE>
    Prawidłowa kolejność: zapanowanie nad głównym bastionem propagandy PO. Przecież oni wiedzą, że wybory w Polsce w 1997 i 2010 wygrała tvn i dała władzę Tuskowi i Komorze - na talerzu. Teraz sobie pomyślałam, że gdyby kupili tvn przed 2010 , nie doszłoby do Smoleńska i nie stracilibyśmy pięciu lat. Obama, kretyn odrabia teraz straty.

• Gerwazy
    Yeśli yuż tacy "żołnierze" dopuszczayą kleskę i na swój sposób aprobuyą taki stan rzeczy to ...
    Gapa Kuczyn, już ma odpowiedź :
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju
    ,3/ojciec-dudy-moj-syn-wygra-i-nie-bedzie-sluchal-kaczynskiego,541901.html
    AD nie musi słuchać Kaczyńskiego, bo dzieli z nim piękne ideały
    :D

• Gerwazy
    Yeśli yuż tacy "żołnierze" dopuszczayą kleskę i na swój sposób aprobuyą taki stan rzeczy to ...
    A w tle Kaczor. Kaczyński ma jednego asa w rękawie, którego cała skurwiała establiszmentowa Polska obawia się dramatycznie, bo to będzie koniec. Kiedy powie, Antek odchodzimy. Kaczyński zostawi po sobie bombę o nieprawdopodnej sile rażenia, bo właściwie to on sformatował polską politykę po 2005 roku. Wszystko co się w Polsce dzieje jest wyznaczone Kaczyńskim, właściwie cały sukces PO opiera się na jego istnieniu. A PiS jest nie do zajebania, hasełko które tak lubi Ziemkiewicz, ma przełożenie na dzisiejszą Polskę tylko w jednym aspekcie. Tak czy inaczej, cześć i chwała Styropianom.
    JORGE>
  • Mania
    Prawidłowa kolejność: zapanowanie nad głównym bastionem propagandy PO. Przecież oni wiedzą, że wybory w Polsce w 1997 i 2010 wygrała tvn i dała władzę Tuskowi i Komorze - na talerzu. Teraz sobie pomyślałam, że gdyby kupili tvn przed 2010 , nie doszłoby do Smoleńska i nie stracilibyśmy pięciu lat. Obama, kretyn odrabia teraz straty.
    A mnie kiedyś Vigi od czubów wyzwał, kiedy biadoliłem, że wybór Obamy to dla Polski tragedia ...
    JORGE>
  • Nie inaczej. A wracając do Komory teraz wyłazi na wierzch jaki to imbecyl. Przeczytajcie!:
    http://wpolityce.pl/polityka/244397-komorowski-jak-marionetka-suflerka-doradza-prezydentowi-wszystkie-ludzkie-odruchy-wobec-obywateli-zobacz-wideo
    Szok! Tu nawet nie ma się z czego śmiać, to jest wstrząsające i tragiczne, że ktoś taki był Prezydentem Polski!

• JORGE
    Mania
    :
    A mnie kiedyś Vigi od czubów wyzwał, kiedy biadoliłem, że wybór Obamy to dla Polski tragedia ...
    JORGE>
    Miałeś czuja. Ja chciałam wierzyć, że spadnie na niego łaska stanu, że chcąc, niechcąc, będzie musiał dbać o interes państwa ;(

• TNV24 juz znalazl suflera Dudy i sufluje narracje: obydwaj tak samo korzystaja z pomocy suflerow.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Nie przeceniajmy (istotnej) roli Internetu w omijaniu cenzury. Nadal 40% Polaków z prawami wyborczymi nie korzysta z sieci.
  • extraneus
    TNV24 juz znalazl suflera Dudy i sufluje narracje: obydwaj tak samo korzystaja z pomocy suflerow.
    Reaktywność. Net znajduje coś na Brąka, więc salon po wielkim mozole odpowiada "A bo Duda też..." Wygrywa ten, który ma inicjatywę.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Kuba
    Nie przeceniajmy (istotnej) roli Internetu w omijaniu cenzury. Nadal 40% Polaków z prawami wyborczymi nie korzysta z sieci.
    50% Polaków z prawami wyborczymi nie korzysta z głosowania.
    Pytanie, w jakiej części te zbiorniki się pokrywają.
  • Ba, 50% Polaków nie wie, że stanowi połowę społeczeństwa.
    Może w Diagnozie Psołecznej coś znajdę, ale Czapiński wuj.
    No dobrze, CBOS kłamie, że głosuje 72% Internetów i 64% nieInternetów.
  • Dla mnie to jest bs, że nagle wielki świat postanowił zmienić władze to się trochę odchyliła szala.
  • Mania
    Nie inaczej. A wracając do Komory teraz wyłazi na wierzch jaki to imbecyl. Przeczytajcie!:
    http://wpolityce.pl/polityka/244397-komorowski-jak-marionetka-suflerka-doradza-prezydentowi-wszystkie-ludzkie-odruchy-wobec-obywateli-zobacz-wideo
    Szok! Tu nawet nie ma się z czego śmiać, to jest wstrząsające i tragiczne, że ktoś taki był Prezydentem Polski!
    Przyznam się, że po Smoleńsku myślalem, że to Komor jest w centrum i mialem go za jakiegoś - nazwijmy to roboczo - geniusza zła. Wychodzi jednak na to, że on jest kompletnie sterowany. No chyba, że ma coś na sumieniu zw. ze Smoleńskiem i popadł w obłęd (to akurat dobrze by o nim świadczylo).
  • Bezdech senny. Ot i cała tajemnica, IQ u ludzi ulega zmianie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Exspectans
    No chyba, że ma coś na sumieniu zw. ze Smoleńskiem
    No ma, aneks do likwidacji WSI, co najmniej.
  • Nalezy sie powstrzymac z jeszcze z sadami.

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • Odnoszę wrażenie, że w Brąk jest w tym momencie popierany przede wszystkim przez fanbojów PO i zapiekłych kaczystofobów (tak, są ludzie nieuwikłani w fanbojstwo, którzy w Kaczorze widzą szkodnika i wichrzyciela albo boją się jego powrotu do władzy, bo się boją). Są tacy, którzy chętnie popierają "ciepłą wodę w kranie" i "kiedy o nas dobrze mówią". Jeśli chodzi o salon, to IMO popiera go "stary salon" z wykreowanymi przez siebie politycznymi celebrytami i funkcjonariuszami w rodzaju Sobieniowskiego. Co mądrzejsi widzą, że Chrabia jest nagi. Nie wiem, czy to oznacza zwycięstwo Dudy, ale jeśli 30 marca miał on 41%, a Bronek 52% - w jednym z sondaży, to było to realne. Poza tym są sprawy, które teoretycznie nie powinny wpływać na wynik, a wpływają. Przykładem takiej sprawy jest Anna Komorowska i nie chodzi tu o jej resortową przeszłość, ale o aparycję, koleżanki z biura twierdzą, że jest obciachowa, czepiają się też czytania z kartki i ospałości Brąka.
  • Nie mam tvn24, wiec nie wiem, ale ponoć indoktrynacja pro-bronkowa osiągnęła szczyty nachalności i co poniektórzy rebelyanci na fb stracili ducha.
    Edit; tak więc wajcha w tvn jeszcze nie odwrocona.

• No tak TVN 24, Tok FM. Przekonywanie przekonanych z wielkich miast. Nie przeceniam ani internetu, ani szczekaczek. Ze szczekaczek warto patrzeć na Fakty i Wiadomości oraz wiadomości radiowe, bo one są słuchane przez masy. Ale ludzie się śmieją i z Sobieniowskiego i z Kraśki. Plotki i Kozaczki też swoje robią. Kiedyś pisałem o niedocenianiu emocji, dziś dodaję: nie doceniamy też plotkarstwa.
    Ale żeby było jasne: nie jestem hurraoptymistą. Nie wiem, czy Brąk już odstrzelony. Duda robi wszystko, żeby mobilizować elektorat, PBK coś wręcz przeciwnego, ale jako urzedujący prezydent z do niedawna solidnym poparciem, wciąż mając przychylność mediów (choć coraz bardziej krytyczną) i rywala silnie identyfikowanego z PiSem - no więc taki Brąk wciąż jest faworytem wyścigu, choć szanse Dudy są co najmniej realne.
    (Celowo pomijam kwestie rozegrania nas przez obce mocarstwa za pośrednictwem mediów.)
  • Kuba
    50% Polaków nie wie, że stanowi połowę społeczeństwa.
    Cytat Miesiąca!
  • I debatę ma poprowadzić duet Ziemiec&Gawryluk, a sztab Bronka się na to zgodził. Cu tu się dzieje...:)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.