Skip to content

lemingi dmą w dudy

edytowano March 2015 w Forum ogólne
sytuacja z dzisiej:
siedzimy w hotelowej kantynie. znajome lemingi wymieniają się wrażeniami z fenomenalnego wyniku pawełka. ktoś rzuca pytanie: na kogo głosiować w drugiej turze? nastaje chwila niepewności. jeden z obecnych nieśmiało wspomina nowa okładkę niusłika z Kaczyńskim w masce Dudy. ja mu na to że w necie krązy jaś fasola zdejmujący maskę z budoruskim. śmiech. ponownie pytanie: na kogo głosiować? ktoś mówi: trzeba wybrać mniejsze zło. ja już sobie myślę, że myślą o komożrze, a tu jednomyślna konstatacja, że z bulem, ale idą głosować na naszego Andrzejka.
SZOK!
lemingi głosują na kandydata pisu przeciwko kandydatowi peło!
«1

Komentarz

• Spokojnie, na internetach już jazda jest. Tymochowicz (prawdopodobnie) już wrzucił parę memów, rozprzestrzeniają się w zawrotnym tempie. Wszystkie ręce na pokład. Dwa tygodnie to mało, internety to jednak internety, ale wynik II tury jest cały czas otwarty.
    JORGE>
  • Więc bądźmy aktywni w internecie
  • JORGE
    Spokojnie, na internetach już jazda jest. Tymochowicz (prawdopodobnie) już wrzucił parę memów, rozprzestrzeniają się w zawrotnym tempie. Wszystkie ręce na pokład. Dwa tygodnie to mało, internety to jednak internety, ale wynik II tury jest cały czas otwarty.
    JORGE>
    Co sobie sprofilowałeś... każdy dostaje w google'u, na yt i na facebooku to na co sobie zapracował. "Moje" internety żyją dziś dwoma filmikami:
    1. Komorowski w pierwszej części mówi, że tylko frustraci chcą zmieniać konstytucję, a w drugiej części że dziś skierował projekt zmiany konstytucji
    2. Młody chłopak pyta Komorowskiego za co siostra co zarabia 2000 zł ma kupić mieszkanie - Komorowski odpowiada "musi znaleźć inną pracę i wziąć kredyt".
    Jest jazda jakiej dawno nie było!
  • rozum.von.keikobad
    Młody chłopak pyta Komorowskiego za co siostra co zarabia 2000 zł ma kupić mieszkanie - Komorowski odpowiada "musi znaleźć inną pracę i wziąć kredyt".
    Jest jazda jakiej dawno nie było!
    Chyba rację mieli Mazurek z Zalewskim piszący swego czasu, że głównym sprzymierzeńcem Dudy jest urzędujący prezydent. Na fb widze po tej wypowiedzi falę lautentycznego wk***u, i to nawet wśrod leminżerii aspirującej....
  • Chyba odechce się Bulu spoufalać z pospółstwem. Drugiego szpacerku nie będzie.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Nie piszę wprawdzie o lemingach ale potwierdzam tezy o zmianie klimatu
    1. Ojciec znajomego zawsze głoswał na SLD, a nawywiększym dlań wrogiem był PIS --- a teraz zagłosuje na Dudę przeciw Komorowskiemu - "SZOK" - mówi znayony
    2. Moja babcia zwykle nie brała udziału w wyborach, chyba że się uparłem i ją zawiązłem. Nie lubi rozmów o polityce y tego moyego "udowodniania" (wypomina mi cały czas moye dawne agitacye za Wałęsą - "nieczytatym i niepisatym")... A teraz po raz pierwszy w historii przekonała koleżankę mamy, która chciała głosować na Komorowskiego by zagłosowała na Dudę, "że yest młody , wykształcony, że może coś zmienić , poprawić los młodych". Szok dla nas z tym upolitycznieniem się babci . (W telewizji jakieś rozmowy na superstacji chyba gdzie ludzie dzownią - tam duzo krytykuje pana Bronisława)
    A brata mego zapytała sama z siebie, bo słyszała w telewizji , że Duda jest marionetką prezesa - no co on na to? Na co brat (zwykle głosował na PIS ale bez przekonania, czasem nie głoswał, miał też tymczasowe "odchylenie Korwinowe" ale yak mówi "już z tego wyrósł") odpowiedział babci, że on to yuż własciwie  do tego doszedł, że głosuje na tego na kogo wskaże Jarosław, że to raczey zaleta yest
    :)
  • Dziwne rzeczy sie dzieją;
    https://www.youtube.com/watch
  • to nie sa zadne dziwne rzeczy. to choragiewki, ktore ida z nowym wiatrem. ktory to juz raz?
    jam chlopka z dziada pradziada, w 2004r. wiedzialam, ze "to cwiczenia". nie powiem zem nieomylna:  glosowalam na Walese. ale wtedy w 2004 smierdzialo na kilometr. a pani dziennikarka (co prada kelnerka, co prawda w samolocie) no ale panie IIIPR kazdemu daje szanse, nieprawdaz. I co?! Pani dziennikarka dzis otwiera oczeta?!
    tak. dzis jej wolno. a wlasciwie, dzis taki a nie inny jest prikaz.
    natomiast Olechowski jest tu ewidentnie po kilku drinkach.
    gowno mnie to wszystko obchodzi i powtorze za Braunem: na Rakowiecka z tymi s...mi.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Podoba mi się stwierdzenie, że po spacerze po Warszawie Bredzisław nabierze dystansu do skracania dystansu. A szkoda.
    Ale główne hasło to chyba: "24 maja - dzień walki z Bulem".
    The author has edited this post (w 13.05.2015)
  • nie myslcie że odwilż przyszła
    rozmawim przed pierwsza tura z leminażeria u mnie w pracy - przypominam m.in. o wieku emerytalnym, referendum o 6-cio latkach bo to same kobiety to jakoś bliżse sercu rodzina itd.
    jedna, najgłosniejsza mówi, "za PIS to ino same afery były",
    sie pytam "jakie, konkretnie"
    a ona mi "no....Rywin i podniesienie vatu"
    ludzie dejcie spokój, to bedzie bardzo trudna sprawa w drugiej turze

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • davenia
    gowno mnie to wszystko obchodzi i powtorze za Braunem: na Rakowiecka z tymi s...mi.
    Aż tak daleko? Po drodze jest kilka ładnych lamp.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • marniok
    Wszystko przez postęp medycyny. W czasach normalnych osoby o takim IQ nie przeżywały ząbkowania.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
    ="los"]
    ="davenia"]gowno mnie to wszystko obchodzi i powtorze za Braunem: na Rakowiecka z tymi s...mi. [/quote]
    Aż tak daleko? Po drodze jest kilka ładnych
    lamp
    .
    [
    ]
    Braun mowi: nic na skroty;)

Pan Jezus
  • powiedzcie mi w jakim obszarze gramatyki polskiej namierzyc slowo "ino"?

Pan Jezus
  • Tusz Koło Wrocławia
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Pierwszy nius na Onecie, myślałem że tytuł to prowokacja, jak zwykle, a tutaj:
    http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/syed-kamall-wybor-andrzeja-dudy-na-prezydenta-bylby-dla-nas-wzmocnieniem/tw48np
    Czyli co, faktycznie Zachód wajchę przełożył ?
    JORGE>
  • A Wirtualna Polska zaprasza na 11.30 na konferencję Dudy na żywo.
  • Raczej nieśmiało się przymilaja potencjalnemu, ale jeszcze nie potwierdzonemu, zwycięscy.
    W newsach, szcegOOlnie zza Odry, dominują trwoga i obawy przed "nieobliczalnym kandydatem PiS"

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • jak to nieobliczalnym? przeca juz sp. Prezydent Kaczynski podliczyl. w kzdym razie Warszawe na pewno podliczyl;)

Pan Jezus
    ="fatuswombatus"] Tusz Koło Wrocławia
    :D
    [/quote]
    :)
    ))
    nie no ale powaznie: to jakas partykula?
    w kazdym razie strasznie to brzydkie.

Pan Jezus
  • davenia
    w kazdym razie strasznie to brzydkie.
    A właśnie że nie (brzidkie)
    Słowo
    ino
    /
    jeno
    to dziś regionalizm, gwara, a kiedyś po prostu język polski:)
  • "doza by już mogli mieć, ino oni nie chcą chcieć"-  (Wyspiański)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Davenia, słówko "ino" jest POD OCHRONĄ!!! Mojom osobistom. To śliczny kęs staropolszczyzny, dziś jeszcze latający w mowie i piśmie. Zostawmyż ( to też forma zapominana) choćby ten kęs.
  • Zazula
    Davenia, słówko "ino" jest POD OCHRONĄ!!! (....) To śliczny kęs staropolszczyzny, dziś jeszcze latający w mowie i piśmie. Zostawmyż ( to też forma zapominana) choćby ten kęs.
    A mnie w dzieciństwie ciągle upominali, że
    nie mówi się  "ino" ino "tylko"
    ;)
  • :D
    I wtedy się odpowiadało "Dyć mówię!".
  • A mnie w dzieciństwie kazali ciągle łapać kury srające po podwórku - a hodowcą kur nie zostałam:)
  • marniok
    nie myslcie że odwilż przyszła
    rozmawim przed pierwsza tura z leminażeria u mnie w pracy - przypominam m.in. o wieku emerytalnym, referendum o 6-cio latkach bo to same kobiety to jakoś bliżse sercu rodzina itd.
    ludzie dejcie spokój, to bedzie bardzo trudna sprawa w drugiej turze
    To jeszcze jest pół biedy - odwołują się do faków, które można zweryfikować. Gorzej jest z "argumentami" w rodzaju: "PiS jakby rządził to byłoby jeszcze gorzej". Dlaczego? "To oczywiste".
    los
    [Wszystko przez postęp medycyny. W czasach normalnych osoby o takim IQ nie przeżywały ząbkowania.
    A teraz nawet mogą za wykszta lconych uchodzić. Kiedyś wspominałem o drze ekonomi informującym autorytatywnie, że dobre wyniki ekonomiczne "za PiS-u" to tylko i wyłącznie rezultat światowej koniunktury i przejadanie nadyżek po rządach SLD....
  • @davenia
    ino=tylko
    to ci jeszcze napisze słówko "kas", które znaczy?..no właśnie, co?

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • marniok
    @davenia
    ino=tylko
    to ci jeszcze napisze słówko "kas", które znaczy?..no właśnie, co?
    eee gadocie, cheba "kaz"
  • racja
    w pisowni "kaz" ale sie godo "kas"
    w zasadzie w godce brzmi "a kass" z przedłuzonym "s", syconco

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.