lemingi dmą w dudy
sytuacja z dzisiej:
siedzimy w hotelowej kantynie. znajome lemingi wymieniają się wrażeniami z fenomenalnego wyniku pawełka. ktoś rzuca pytanie: na kogo głosiować w drugiej turze? nastaje chwila niepewności. jeden z obecnych nieśmiało wspomina nowa okładkę niusłika z Kaczyńskim w masce Dudy. ja mu na to że w necie krązy jaś fasola zdejmujący maskę z budoruskim. śmiech. ponownie pytanie: na kogo głosiować? ktoś mówi: trzeba wybrać mniejsze zło. ja już sobie myślę, że myślą o komożrze, a tu jednomyślna konstatacja, że z bulem, ale idą głosować na naszego Andrzejka.
SZOK!
lemingi głosują na kandydata pisu przeciwko kandydatowi peło!
siedzimy w hotelowej kantynie. znajome lemingi wymieniają się wrażeniami z fenomenalnego wyniku pawełka. ktoś rzuca pytanie: na kogo głosiować w drugiej turze? nastaje chwila niepewności. jeden z obecnych nieśmiało wspomina nowa okładkę niusłika z Kaczyńskim w masce Dudy. ja mu na to że w necie krązy jaś fasola zdejmujący maskę z budoruskim. śmiech. ponownie pytanie: na kogo głosiować? ktoś mówi: trzeba wybrać mniejsze zło. ja już sobie myślę, że myślą o komożrze, a tu jednomyślna konstatacja, że z bulem, ale idą głosować na naszego Andrzejka.
SZOK!
lemingi głosują na kandydata pisu przeciwko kandydatowi peło!
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
JORGE>
1. Komorowski w pierwszej części mówi, że tylko frustraci chcą zmieniać konstytucję, a w drugiej części że dziś skierował projekt zmiany konstytucji
2. Młody chłopak pyta Komorowskiego za co siostra co zarabia 2000 zł ma kupić mieszkanie - Komorowski odpowiada "musi znaleźć inną pracę i wziąć kredyt".
Jest jazda jakiej dawno nie było!
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
1. Ojciec znajomego zawsze głoswał na SLD, a nawywiększym dlań wrogiem był PIS --- a teraz zagłosuje na Dudę przeciw Komorowskiemu - "SZOK" - mówi znayony
2. Moja babcia zwykle nie brała udziału w wyborach, chyba że się uparłem i ją zawiązłem. Nie lubi rozmów o polityce y tego moyego "udowodniania" (wypomina mi cały czas moye dawne agitacye za Wałęsą - "nieczytatym i niepisatym")... A teraz po raz pierwszy w historii przekonała koleżankę mamy, która chciała głosować na Komorowskiego by zagłosowała na Dudę, "że yest młody , wykształcony, że może coś zmienić , poprawić los młodych". Szok dla nas z tym upolitycznieniem się babci . (W telewizji jakieś rozmowy na superstacji chyba gdzie ludzie dzownią - tam duzo krytykuje pana Bronisława)
A brata mego zapytała sama z siebie, bo słyszała w telewizji , że Duda jest marionetką prezesa - no co on na to? Na co brat (zwykle głosował na PIS ale bez przekonania, czasem nie głoswał, miał też tymczasowe "odchylenie Korwinowe" ale yak mówi "już z tego wyrósł") odpowiedział babci, że on to yuż własciwie do tego doszedł, że głosuje na tego na kogo wskaże Jarosław, że to raczey zaleta yest
https://www.youtube.com/watch
jam chlopka z dziada pradziada, w 2004r. wiedzialam, ze "to cwiczenia". nie powiem zem nieomylna: glosowalam na Walese. ale wtedy w 2004 smierdzialo na kilometr. a pani dziennikarka (co prada kelnerka, co prawda w samolocie) no ale panie IIIPR kazdemu daje szanse, nieprawdaz. I co?! Pani dziennikarka dzis otwiera oczeta?!
tak. dzis jej wolno. a wlasciwie, dzis taki a nie inny jest prikaz.
natomiast Olechowski jest tu ewidentnie po kilku drinkach.
gowno mnie to wszystko obchodzi i powtorze za Braunem: na Rakowiecka z tymi s...mi.
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
Ale główne hasło to chyba: "24 maja - dzień walki z Bulem".
The author has edited this post (w 13.05.2015)
rozmawim przed pierwsza tura z leminażeria u mnie w pracy - przypominam m.in. o wieku emerytalnym, referendum o 6-cio latkach bo to same kobiety to jakoś bliżse sercu rodzina itd.
jedna, najgłosniejsza mówi, "za PIS to ino same afery były",
sie pytam "jakie, konkretnie"
a ona mi "no....Rywin i podniesienie vatu"
ludzie dejcie spokój, to bedzie bardzo trudna sprawa w drugiej turze
Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
="los"]
="davenia"]gowno mnie to wszystko obchodzi i powtorze za Braunem: na Rakowiecka z tymi s...mi. [/quote]
Aż tak daleko? Po drodze jest kilka ładnych
lamp
.
[
]
Braun mowi: nic na skroty;)
Pan Jezus
Pan Jezus
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/syed-kamall-wybor-andrzeja-dudy-na-prezydenta-bylby-dla-nas-wzmocnieniem/tw48np
Czyli co, faktycznie Zachód wajchę przełożył ?
JORGE>
W newsach, szcegOOlnie zza Odry, dominują trwoga i obawy przed "nieobliczalnym kandydatem PiS"
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Pan Jezus
="fatuswombatus"] Tusz Koło Wrocławia
[/quote]
))
nie no ale powaznie: to jakas partykula?
w kazdym razie strasznie to brzydkie.
Pan Jezus
Słowo
ino
/
jeno
to dziś regionalizm, gwara, a kiedyś po prostu język polski:)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
nie mówi się "ino" ino "tylko"
I wtedy się odpowiadało "Dyć mówię!".
ino=tylko
to ci jeszcze napisze słówko "kas", które znaczy?..no właśnie, co?
Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
w pisowni "kaz" ale sie godo "kas"
w zasadzie w godce brzmi "a kass" z przedłuzonym "s", syconco