Skip to content

Taka teoria

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Półkownik Spontan jest już coraz starszy. Powoli traci siły. A szykowany w jego miejsce młodzian ma wszystko w doopie  po za własną... no właśnie.
Towarzysze kończą się?

Komentarz

• Właśnie. Arystokratyzm zasadza się na darze przeniesienia cnót na następne pokolenie. Dziadowie umieli bez mrugnięcia okiem wyrywać paznokcie, ojcowie jeszcze potrafili szpiegować Amerykanów i kierować komunistycznymi firmami i ministerstwami ale rączek sobie już bezpośrednio nie brudzili, dzieci stać najwyżej na drobne przewały w PRL-bis. Degeneracja.
    Coś podobnego miało miejsce ponad dwieście lat temu we Francy i zakończyło się nabijaniem głów na piki. Fajnie mieli ci Francuzi.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Nie wiem do końca kim jest Tyszkiewicz, ale wiem kto pomagał mu kampanią Bronka zarządzać. Młode (o ile 40 lat to młodość) pokolenie WSI, które odbywało od połowy lat '90 praktyki w MON w Warszawie.  I po 3-4 latach, wracało do swoich miast, np. na funkcję kadrowego w Urzędzie Marszałkowskim. Politycznie podczepione pod SLD, ale po 2005 roku poszli do PO, prawie wszyscy. Intelektuane dno, przynajmniej na podstawie próbki, którą ja znam. Zdolni do każdego kurewstwa, ale bez żadnej finezji, a też i cały czas z jakimś lękiem z tyłu głowy.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 11.05.2015)
  • A ja od wczorajszego wieczora widze elementy obiektywizmu na TVN24.
    Chyba czas odpoczac albo od razu do lekarza od oczu
    ;)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Jorge możesz rozwinąć? Ci ludzie zdolni są do kurestwa ale czy do inicjatywy?
  • 60-latek, o ile nie zniszczył sobie wątroby wódą,  to człowiek w pełni formy fizycznej i intelektualnej. W takim, +- wieku są generałowie i pułkownicy w BBN i nie tylko. Są jak najbardziej zdolni do działania, o czym przekonuje nas historia minionych 5-ciu lat. Poza tym mają młode "kadry" do zadań specjalnych, bo sami przecież nie łażą po rusztowaniach. Tym niemniej - jak by nie byli zorganizowani- nad wszystkim nie są w stanie panować.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.