Skip to content

100 % scum

edytowano March 2015 w Forum ogólne
wybory będą na 100% oszukane, Komorowski ma zapewnione zwycięstwo, więc czemu ma słuźyć to wesołe interludium: Duda juź goni, popatrzcie Duda ma juź prawie 30 %, o ten Duda to jednak… ?
czyźbyśmy zapomnieli z kim mamy do czynienia (przypadek Doroty Stańczyk chociaźby)? po co tych biednych staruszków, dziatwę szkolną a i pacholęta po studiach znowu judzić? źe niby jest szansa…?
o! ludzie tam jest w oddali jakaś szansa! chyba widzę ją!
The author has edited this post (w 03.03.2015)

Komentarz

• Interludium jest słuszne. Naszą rolą jest czynić wszystko, co od nas zależy a resztę pozostawić Panu Bogu.
    Koło drogi; kto z Szanownych Forumowiczów modli się o zwycięstwo Andrzeja Dudy? A, no właśnie. Może czas zacząć?

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    Interludium jest słuszne. Naszą rolą jest czynić wszystko, co od nas zależy a resztę pozostawić Panu Bogu.
    Koło drogi; kto z Szanownych Forumowiczów modli się o zwycięstwo Andrzeja Dudy? A, no właśnie. Może czas zacząć?
    nie twierdzę, źe nie jest przyjemnie, taka chwila nibynormalności, demokracja bla bla bla, czy jednak nie powinien to być czas samobójczych ataków, ostrzenia kos y działających z wolney stopy snajperow?
  • Zależy co chcemy osiągnąc, jeśli wygrać wybory to zdecydowanie nie, jeśli wylądować w więzieniu, stanie wyjątkowym, ze zdelegalizowaną opozycją - to na pewno tak.
  • Tak mię najszło zupełnie bez związku...
    https://pbs.twimg.com/media/B-sGtusUMAAwGg_.jpg:large
  • przemk0
    Zależy co chcemy osiągnąc, jeśli wygrać wybory to zdecydowanie nie, jeśli wylądować w więzieniu, stanie wyjątkowym, ze zdelegalizowaną opozycją - to na pewno tak.
    moźe to dobre by było... twierdzę bowiem , źe trzymają nas w szachu w tym niewyjaśnieniu, w tej lipnej symulacji
  • Mania
    Interludium jest słuszne. Naszą rolą jest czynić wszystko, co od nas zależy a resztę pozostawić Panu Bogu.
    Modlitwa za USA
    TLMaxwell - 28 Października, 2008 - 21:34
    w związku z wyborami prezydenckimi John McCain wspominał kiedyś, że gdy był w obozie jenieckim, jedyną rzeczą, która go podtrzymywała na duchu była modlitwa, a szczególnie "Ojcze nasz". W związku ze zbliżającymi się wyborami na prezydenta USA proponuję, aby każdy kto chce, odmawiał codziennie do dnia wyborów na prezydenta USA jedno "Ojcze nasz" w intencji Stanów Zjednoczonych.
    Źródło:
    http://niepoprawni.pl/blog/140/modlitwa-za-usa
    Tak było w 2008 roku. A niestety wygrał negus.....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Szansa jest zawsze. Do ludożerki może jakoś dotrzeć, że bronek to w rzeczywistości nie dobrotliwy wujek, ale bandzior, który zmusza ludzi do pracowania do 67 roku życia, kradnie kasę z OFE, podnosi VAT, wprowadza GMO do Polski, chce oddać lasy judejczykom, zmusza sześciolatki do pójścia do szkoły. Tych rzeczy jest sporo i jak przypilnują wyborów, może być jeszcze ciekawie. Ja się uczepiłem wieku emerytalnego i staram w wielu miejscach przypominać, kto stosowną ustawę podpisał. Coraz więcej osób chyba zdaje sobie sprawę z tego, że skoro raz dopuścili działenie prawa wstecz, to teraz stale będą mogli to robić i podnosić wiek emerytalny do 71, 80 czy 90.
  • dobranocka
    Szansa jest zawsze. Do ludożerki może jakoś dotrzeć, że bronek to w rzeczywistości nie dobrotliwy wujek, ale bandzior, który zmusza ludzi do pracowania do 67 roku życia, kradnie kasę z OFE, podnosi VAT, wprowadza GMO do Polski, chce oddać lasy judejczykom, zmusza sześciolatki do pójścia do szkoły. Tych rzeczy jest sporo i jak przypilnują wyborów, może być jeszcze ciekawie. Ja się uczepiłem wieku emerytalnego i staram w wielu miejscach przypominać, kto stosowną ustawę podpisał. Coraz więcej osób chyba zdaje sobie sprawę z tego, że skoro raz dopuścili działenie prawa wstecz, to teraz stale będą mogli to robić i podnosić wiek emerytalny do 71, 80 czy 90.
    o to chodzi, źe nie zawsze
  • tom.vinci
    dobranocka
    :
    Szansa jest zawsze. Do ludożerki może jakoś dotrzeć, że bronek to w rzeczywistości nie dobrotliwy wujek, ale bandzior, który zmusza ludzi do pracowania do 67 roku życia, kradnie kasę z OFE, podnosi VAT, wprowadza GMO do Polski, chce oddać lasy judejczykom, zmusza sześciolatki do pójścia do szkoły. Tych rzeczy jest sporo i jak przypilnują wyborów, może być jeszcze ciekawie. Ja się uczepiłem wieku emerytalnego i staram w wielu miejscach przypominać, kto stosowną ustawę podpisał. Coraz więcej osób chyba zdaje sobie sprawę z tego, że skoro raz dopuścili działenie prawa wstecz, to teraz stale będą mogli to robić i podnosić wiek emerytalny do 71, 80 czy 90.
    Zawsze. Matriks też ma błędy. Mój brat zwykł był mawiać: "Masz szanse, jak Żyd w Treblince". A z niej też kilka osób uciekło.
  • dobranocka
    tom.vinci
    :
    dobranocka
    :
    Zawsze. Matriks też ma błędy. Mój brat zwykł był mawiać: "Masz szanse, jak Żyd w Treblince". A z niej też kilka osób uciekło.
    porównanie jak najbardziej na miejscu, jednak to wlaśnie fakt, źe ludzie wchodząc do komory gazowej myśleli: mam jeszcze jakąś szansę pozwolił kilkudziesięciu ludziom (bo tyle wynosiła załoga Treblinki) wymordować 1.2 mln, bunt zrobili ci, ktorzy uświadomili sobie , źe szans juź nie ma i z nich przeźyło akcję ucieczki 10%
    ta filozofia: zawsze jest jakaś szansa jest filozofią leni po to by mogli dalej klikać w swoje fejsbuki
    The author has edited this post (w 04.03.2015)
  • a w ogóle ciekaw jestem czy PIS ma przygotowany plan E na wypadek powyborczego nie mamy panskiego płaszcza i co nam pan zrobi, czy znowu będziemy zdani na procedury prawne: 7326478134 mln glosow niewaźnych a sąd w składzie Madalińska z Gadalińską uda się na 5letnią naradę by wydać na końcu werdykt stop odmętom szaleństwa? albo Duda wygrywa do 23:59 z przewagą 10% tuź przed północą jednak liczą dopiero co nadeszłe głosy z okręgu Piaseczeńskiego i okazuje się, źe bronkom ląduje pod źyrandolem z przewagą 0,34 %
  • tom.vinci
    wybory będą na 100% oszukane, Komorowski ma zapewnione zwycięstwo, więc czemu ma słuźyć to wesołe interludium: Duda juź goni, popatrzcie Duda ma juź prawie 30 %, o ten Duda to jednak… ?
    Kto przegra na 100%? ten kto nie podejmie próby.
  • ms.wygnaniec
    tom.vinci
    :
    Kto przegra na 100%? ten kto nie podejmie próby.
    próbę tę wielokrotnie oglądaliśmy, wspaniały zawodnik, sympatyczny, wszechstronnie przygotowany, jednak w ostatecznym starciu przegrał choć wygrał
  • tom.vinci
    próbę tę wielokrotnie oglądaliśmy, wspaniały zawodnik, sympatyczny, wszechstronnie przygotowany, jednak w ostatecznym starciu przegrał choć wygrał
    Bez próby przegramy na pewno. Reszta to przypisy do dyskusji o stanie polskości.
  • Sens tego wątku? Nie rozumiem go, o co kolega chciał zapytać?
    Iść i pogłębić ich wine niech je jeszcze mocniej skantują.
    Co chciał kolega usłyszeć? Że dopóki tych ścierw wraz z rodzinami i ich dziećmi się nie pozabija to tak będzie? Nie ma już dla Polaków pokojowego rozwiązania obecnej sytuacji sam PiS tu nic nie zdziała.
    Oczywiście żartowałem, powinniśmy jak te barany nadstawiać kolejny półdupek na kopniaka jak mordują i degenerują nam naród, nam nie wolno zabijać wolno tylko "protestować" ale wstrzymać się z osądem, a najlepiej pierdolić i snuć dywagacje byle tylko nie zobaczyć prawdy. Pozwalać obrażac naszą wiarę, zachowywać się jak tchórze i nie mieć litości dla wszelkich przejawów odwagi. Tępić wszelką Solidarność. Miłosierdzie Pis And Lof.
  • filystyn
    Sens tego wątku? Nie rozumiem go, o co kolega chciał zapytać?
    Co chciał kolega usłyszeć? Że dopóki tych ścierw wraz z rodzinami i ich dziećmi się nie pozabija to tak będzie? Nie ma już dla Polaków pokojowego rozwiązania obecnej sytuacji sam PiS tu nic nie zdziała.
    Oczywiście żartowałem, powinniśmy jak te barany nadstawiać kolejny półdupek na kopniaka jak mordują i degenerują nam naród, nam nie wolno zabijać wolno tylko "protestować" ale wstrzymać się z osądem, a najlepiej pierdolić i snuć dywagacje byle tylko nie zobaczyć prawdy. Pozwalać obrażac naszą wiarę, zachowywać się jak tchórze i nie mieć litości dla wszelkich przejawów odwagi. Tępić wszelką Solidarność. Miłosierdzie Pis And Lof.
    jestem zdania, źe dopóki jeszcze jakiś fragment łuski iluzji nie spadł z oka dopóty jest pole manewru dla wroga
  • Amen.

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • Tom.vinci
    :
    a w ogóle ciekaw jestem czy PIS ma przygotowany plan E na wypadek powyborczego nie mamy panskiego płaszcza i co nam pan zrobi, czy znowu będziemy zdani na procedury prawne: 7326478134 mln glosow niewaźnych a sąd w składzie Madalińska z Gadalińską uda się na 5letnią naradę by wydać na końcu werdykt stop odmętom szaleństwa? albo Duda wygrywa do 23:59 z przewagą 10% tuź przed północą jednak liczą dopiero co nadeszłe głosy z okręgu Piaseczeńskiego i okazuje się, źe bronkom ląduje pod źyrandolem z przewagą 0,34 %
    PEACE miał przygotowany plan na wybory samorządowe. Głosy miał policzyć zespól pod kierownictwem pani poseł Sikory. Gdzie jest pani poseł Sikora z wynikami? Chyba w tym samym miejscu, gdzie cała PKW wraz z honorowo zdymisjonowanymi Koszałkami-Opałkami.
    A ponadto Kolega nie wie, że głosy wilanowskiego Lemingradu i piaseczyńskiego Lemingowa liczą się tak, że każdy głos ma rangę 1000 głosów zwykłych?!
    ms.wygnaniec
    [quote="
    tom.vinci"]próbę tę wielokrotnie oglądaliśmy, wspaniały zawodnik, sympatyczny, wszechstronnie przygotowany, jednak w ostatecznym starciu przegrał choć wygrał
    Bez próby przegramy na pewno. Reszta to przypisy do dyskusji o stanie polskości.[/quote]
    Stan polskości jest jaki jest, natomiast radziłbym przypomnieć sobie słynną maksymę Koby, że nie ważne jest kto jak głosuje, ważne kto jak liczy głosy. PEACE w trakcie swoich rządów skoncentrował się na walce z korupcją, rozwiązał wieś, ale leśne dziadki w PKW zostawił, bo w 2005 roku podwójnie wygrał i myślał, że tak już będzie na długo i że leśne dziadki z PKW niczego nie zepsują i sprawnie dopilnują wyborów. No cóż, leśne dziadki z PKW rzeczywiście niczego w systemie nie zepsuły, a wyborów dopilnowywały, że hej!
    Tak więc, może lepiej zostawić dywagacje na temat kondycji narodu, a skoncentrować się na pilnowaniu leśnych dziadków z PKW. I nie wyznaczać do pilnowania pani poseł Sikory, tylko kogoś może mniej wygadanego, ale bardziej robotnego i
    bardziej zorientowanego w pracy PKW.
    Do tej pory jeszcze nie otrzymałem e-mailem listy z poparciem dla Andrzeja Dudy do podpisu, a przecież termin składania list popierających upływa bodajże 17 marca.
    I jeszcze jedno. Czy jeśli Komorov wygra w I turze z poparciem 52,6%, a Andrzej Duda osiągnie wynik 38,7% to będzie to sukces Andrzeja Dudy?
    I po drugie. Taka refleksja - czy jeśli się okaże, że wałki wyborcze dały zwycięstwo Komorova w I turze i Ewa Stankiewicz z Grzegorzem Braunem znów wejdą do siedziby PKW (na zaproszenie) i zaczną okupację, to prorokuję, że
    znów na tut. Forum rozlegną się głosy, że to smród i prowokacja, bo Stankiewicz to naiwna brunetka, a Braun to prowok i ukryty agent wpływu, a wszystkiemu winni ci idioci bugocośtam, bo niewłaściwie wybrali (i znów przypomina się sentencja Koby o liczeniu głosów). A moim zdaniem to nie bugocośtam winni, tylko lenistwo kierownictwa PEACE, które nie potrafi na tyle zmobilizować własnych szeregów, by rzetelnie dopilnować wyborów.
    No ale, wg niektórych Forumowiczów, partia ma zawsze rację, ale czy to nie pachnie minionym okresem z lat 1944-1956? (że tak spytam retorycznie).
    Filistyn
    Sens tego wątku? Nie rozumiem go, o co kolega chciał zapytać?
    Kolego Filistyn, protesty też są zakazane, zwłaszcza te organizowane przez Ewę Stankiewicz i Grzegorza Brauna.
    Oczywiście można mówić o bugocośtam, tylko, że to już było. Za czasów pierwszej Solidarności Jan Pietrzak śpiewał, że trzeba wymienić naród zamiast władzy. Dziś widzę podobnie jak Pietrzak, że trzeba wymienić naród zamiast dużej części kierownictwa PEACE.
    A proszę bardzo, jak wystawiono Andrzeja Dudę na preziego kandydata, to już cała kancprezia i organy wiodące partii rządzącej założyły pampersy. I pamiętam, że jak w 2010 roku odzywały się głosy, żeby KaczJar nie kandydował, a niejaki Ziemkiewicz wskazywał nawet kandydata w osobie Janusza Śniadka, to krzyczano, że to prowokacja i głos agentury.
    A potem okazało się, że KaczJar większość kampanii spędził „na proszkach”, sztab wyborczy okazał się zbieraniną z bożej łaski Stirlitzów i Klossów, a i tak wygrana była „o włos” i prawdopodobnie, gdyby nie podrzucone po północy do leśnych dziadków z PKW głosy z Lemingradu, to KaczJar by wygrał.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • celnik.mateusz
    starybelf
    :
    Do tej pory jeszcze nie otrzymałem e-mailem listy z poparciem dla Andrzeja Dudy do podpisu, a przecież termin składania list popierających upływa bodajże 17 marca.
    Szczęśliwie już Kolega czekać nie musi:
    http://andrzejduda.pl/uploads/files/wykaz_podpisow_poparcia_Andrzeja_Dudy.pdf
    http://andrzejduda.pl/podpisy-poparcia
    Już ściągnąłem. Problem nie w tym, że jestem leniwy i nie chce mi się szukać, ale w tym, że przed wyborami do samorządu listę z podpidami poparcia otrzymałem z e-mailem z biura posła Artura Górskiego, a obecnie takiej listy nie otrzymałem
    :(

W jedności siła!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.