Skip to content

Chwała Rumunii!

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Należy kibiciować.
Każdy głoś na Balcera to głoś na Koparę mniej.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Mam mięszane uczucia. To jest tratwa ratunkowa do wycofania się ze zgranego szyldu i przejęcia zbuntowanych wyborców.
    U schyłkowego AWS-UW taką tratwą było właśnie PO.
  • PO 12,68, UW 3,10%? Idę na to.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • "Wyłożył też ideę takiego ugrupowania. - Generalnie chodzi o grupę ludzi, która nie akceptuje polityki ciepłej wody w kranie. Zauważmy - ciepła woda w kranie jest też w Kijowie - to nie jest perspektywa."
    Tak mię najszło: Ciekawe1, azali w Doniecku jest w kranie ona dryakiew.
  • Ryszard Petru
    "Wyłożył też ideę takiego ugrupowania. - Generalnie chodzi o grupę ludzi, która nie akceptuje polityki ciepłej wody w kranie. "
    Hm, nie ma w tym wątku Rdr-a więc przyznam się do pytania, jakie mię najszło - co autor miał na myśli - "ciepła woda tylko dla bogatych?"
    ;)
    The author has edited this post (w 27.04.2015)
  • Pytanie w kogo to uderzenie. Ja nie wiem czy PO ma jeszcze elektorat wolnorynkowy... Słabość lewicy z jednej i względna (w porównaniu np. z sytuacją sprzed dekady) popularność mikkistów skądś się bierze, a pewnie stąd, że elektorat PO w obecnej chwili ma już bardziej lewicowe poglądy niż za Rokity i Gilowskiej, stosowne do linii partii.
    Dlatego bardziej podejrzewam, że Balcerowicz ma zgarnąć część elektoratu wolnorynkowego, która brzydzi PiSem, na Mikkego patrzy niechetnie, ale go nie wyklucza. Może być tak, że wewnętrzne sondaże dają Mikkemu albo hipotetycznej partii Kukiza ponad 5%, co w konsekwencji może zachwiać większością PO-PSL, los lewicy w parlamentarnych jest niepewny itd. Ja obstawiam, że partia ma zgarnąć 2-3%, które spowodują zepchnięcie Mikkego do poziomu pod progiem.
  • Tiaaa, a członki tej partii to będą z ramienia, z PO, czy też PO prostu członki jak były tak i będą?
    "tratfa miejduzy" tak mnię naszło.......

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • los
    Należy kibiciować.
    Każdy głoś na Balcera to głoś na Koparę mniej.
    Jeżeli ktoś zagłosuje na partię firmowaną nazwiskiem pracownika Instytutu Pdstawowych Problemów Marksizmu-Leninizmu, to teza o lobotomii jest absolutnie prawdziwa.
  • Rok 2015
    W Polsce powstaje kolejna partia wolnorynkowa
    Albo są ślepi, albo cel jest inny niż wejście do Sejmu.
  • Ze sklepu Koła Fortuny wybieram Balcerowicza i Petru niż bandę pojebów i idiotów, która teraz nami rządzi. Słabe jest lepsze od beznadziejnego. Argumenty, że w sumie to jedna banda do mnie nie przemawiają. Dużo się naoglądaliśmy przez te ponad 25 lat, ale przy obcecnych artystach to i rządy SLD wyglądały na przemyślane i propolskie.
    JORGE>
  • Pierwsze skojarzenie:
    Dla sporej części leminżerii (przynajmniej takiej którą kojarzę) Balcerowicz jest bowiem jednym z autorytetów bezwzględnych i niezaprzeczalnych. Jego krytyka Platformy - dopóki nie popierał innej partii nie miała żadnych skutków, teraz rzeczywiście może leminżerię odciągać.
    EDIT
    Wklejanie tubki to cos się mi wali
  • celnik.mateusz
    pawel.adamski
    :
    EDIT
    Wklejanie tubki to cos się mi wali
    http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.367577
    No kiedz wađnie wali się pomimo prób ścisłego zastosowania się do instrukcji...
  • Unia Wolności - Platforma Obywatelska - Nowoczesna.pl
    Czas na nową przesiadkę dla Szejnfeldów, Halickich i Kierbelów.
    No i czas na nowe ałtorytety (skoro Bartoszewski zmarł)

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.