Skip to content

Polski książę wyzywa Nigela Farage'a na pojedynek

edytowano March 2015 w Forum ogólne

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Ciekawa postać ów książę i dobrze gada:
    http://wiadomosci.wp.pl/kat
    ,1356,title,Jan-Zylinski-dla-WP-Polacy-sa-zakompleksieni-chce-uleczyc-polska-dusze,wid,17409156,wiadomosc.html?ticaid=114abd

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • wreszcie ktoś normalnie gada, muszem powiedzieć, że gdy pan Xiąże o
    bnażył nieco ostrze poczułem szy
    bsze krążenie krwi i gdy
    by
    było mniejsce w straży przy
    bocznej zgłosił
    bym się na ochotnika, naszła mnie też refleksja, że gdy
    by ktuś tak do Polaków się odezwał na miejscu: trze
    ba idiocie spuścić wp... lu
    b cuś w podo
    bnym guście, to wielu ruszyło
    by tyłki sprzed monitorów
  • tymczasem na fejs
    buku filmik w nocy wyparował,
    ban?
  • Ohoho, znowu strach w gaciach. Strona zdechła. Szabli się boją?
  • A ja pamiętam sporo mokrej radości na tle bąmotów Faroża na pewnym upadłym forum.
    Peedzcie mi - skąd się wziął ten oceany durnoty w Oyczyźnie naszey umiłowaney?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Faraż nie myśli po polskiemu, stąd jest to co jest. Ale dopieprz gdy tuskowi dał, to jednak było cuś i słusznieśwa się cieszyli. A że  teraz wyżywa się na rodakach naszych - takaż jego zbójecka natura. Musi atakować, stale być w okopach.
  • Zazula
    Faraż nie myśli po polskiemu, stąd jest to co jest. Ale dopieprz gdy tuskowi dał, to jednak było cuś i słusznieśwa się cieszyli. A że  teraz wyżywa się na rodakach naszych - takaż jego zbójecka natura. Musi atakować, stale być w okopach.
    Przeca to ruski pachoł...
  • Nu właśnie....Płacą - wymagają. Chłopina pracowity.
  • Na pojedynek... - to tak nie po katolicku!

• „Nie mam szabli i nie chcę wprowadzać przemocy do kampanii wyborczej” - powiedział Farage, pytany o wyzwanie Polaka. Dziennikarze zapytali go o to podczas wizyty w Clacton w hrabstwie Essex. Stwierdził jednak, że „gdyby trzeba było, na pewno jakaś by się znalazła”. Jednocześnie zdecydowanie odrzucił wyzwanie: „Nie zamierzam przyjmować wyzwania”. Farage myślał, że książę Żyliński podziela jego opinię o tym, że liczne wyjazdy „wielu z najzdolniejszych i najlepszych młodych ludzi” to dla Polski tragedia. „Polska cierpi z powodu niskiego przyrostu naturalnego i nie czeka jej świetlana przyszłość” – stwierdził.
    I po pojedynku
    :(

• Mania

„Nie mam szabli i nie chcę wprowadzać przemocy do kampanii wyborczej” - powiedział Farage, pytany o wyzwanie Polaka. Dziennikarze zapytali go o to podczas wizyty w Clacton w hrabstwie Essex. Stwierdził jednak, że „gdyby trzeba było, na pewno jakaś by się znalazła”. Jednocześnie zdecydowanie odrzucił wyzwanie: „Nie zamierzam przyjmować wyzwania”. Farage myślał, że książę Żyliński podziela jego opinię o tym, że liczne wyjazdy „wielu z najzdolniejszych i najlepszych młodych ludzi” to dla Polski tragedia. „Polska cierpi z powodu niskiego przyrostu naturalnego i nie czeka jej świetlana przyszłość” – stwierdził.
    I po pojedynku
    :(
    Niekoniecznie.
    :)
    Pan Żyliński przewidział to i zaznaczył z góry, że jeśli Farage boi się tradycyjnego pojedynku zbrojnego, mogą się zetrzeć ustnie podczas debaty. Czy do tej części propozycji się odniósł czy nie? Czy tego też się boi?
  • Radziłbym więcej ostrożności w zachwytach nad p.Żylińskim. Facet niestety jest postacią dość operetkową z tym 'książęcym" tytułem, do którego nie ma nawet najskromniejszego pozoru (jacyś rzekomi kniaziowie Żylińscy wywodzący sie ponoć od Rurykowiczów smoleńskich wymarli bodaj w XVI wieku). Nie warto nawet poważnie zastanawiać się nad tym jego tytułem, który z zachwytem odmienia TVN. Nie zdziwiłbym się, gdyby za jakieś 2-3 tygodnie napompowany krajowymi mediami "książę" Żyliński poparł w wyborach prezydenckich "hrabiego" Komorowskiego.
    Pomnik (IMHO wyjątkowo ohydny) ufundowany przez "księcia" ku czci ojca:
    A tu książę pan doskonali się w balecie:
    Proszę Państwa, naprawdę nie dajmy się nabierać na takie prymitywne historyjki o bohaterskim księciu i jego szabli.
    The author has edited this post (w 14.04.2015)

Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły.
  • Taki z niego książę, że nawet kodeksu Boziewicza nie zna.
    Prawo wyboru broni przynależy wyzwanemu na pojedynek.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.