SKOK kompednium dla początkujących (z bratniego forum)
Zoob1.
Suechejcie, proszę, niech ktoś mnie krotko, konkretnie powie, ale bez interpretacji, a w treści: o co w tej aferze SKOK (zdaniem Balcerowycza najwiekszej afierze w IIIRP) idą zarzuty, czyli:
1. Co jest zarzucane
a) SKOK-om
b) PiS
2. Jak wygląda rzczywistość
3. Gdzie jest jakiś rzeczywisty przewał PiS, bo ponoć jednak jest.
Koleżanki i Koledzy napiszie, ale napiszcie konkretnie, a nie interpretacyjno-polemicznie, bo polemika, sarkanie i narzekanie na Odrobużan i przewały PO mię nic nie da. Idę ja minowicie na spotkanie, na którym będzie mocny atak na stanowisko ciemnogrodziańskie, a ponieważ zupełnie się na ekonomice nie znam, do tego od kilku miesięcy jestem po uszy zagłębiony w sprawy zawodowe, więc tym bardziej pojecie o sprawie mam zerowe, a będzie to pewnie pierwszy temat do śmichów chichów i przyjaznego walenia we mnie, więc muszę mieć jakiś konkret na poziomie podsatwowym. Interpretację to ja se dorobię już sam:))))))))
SenkJu z góry.
a) Nic
b) Nic
2. PO robi skok na SKOKi, mi.in. za pomocą klangoru merdialnego
3. Nie ma
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ale jeszcze ciekawsze, czy da sobie radę podczas dyskusji, w której zamierza uczestniczyć.
Prawie wszystkie ściemy zostały ujęte. Na pierwszy rzut oka brak wątku fundacji i sen. Biereckiego (ale jest linka do filmu) oraz rzekomych transferów gotówki czy tam długów do Luksemburga.
Strasznie brzmi "transfer gotówki do Luksemburga", prawda? Każda płatność transgraniczna jest transferem gotówki gdzieś.
Wszystkie tzw. "zarzuty" KNF to klasyczne nawijanie makaronu na uszy - posługiwanie się źle kojarzonymi słówkami, by manipulować emocjami. Najlepiej nauczyć się kilku faktów i w oparciu o nie bezlitośnie i okrutnie wyszydzać wszelkie fantazje lemingów. Oczywiście - z takiego leminga ma się przyjemność tylko raz.
The author has edited this post (w 27.03.2015)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Módlmy się za Dudę: +++
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Z WSIokami nie dogadamy się po dobroci tak jak można było z nazistami, bolszewikami, Tatarami czy inszymi Hunami. To jest wojna bez jeńców - albo my ich albo oni nas.
- wiceminister Neuman
- Jan Krzysztof Bierecki
- Krystyny Skowrońska
(wpisujcie miasta)
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu