Skip to content

Będzie film o komisji majątkowej

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Przed kilkoma godzinami otrzymaliśmy informację o wycieku scenariusza polskiego filmu pt. „Sługi Boże”, do którego zdjęcia mają się dopiero zacząć w tym roku. Film reżysera Mariusza Gawrysia o budżecie 7 mln zł (z czego 2 miliony dotacji z Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej) ma opowiadać historię wrocławskiego policjanta, który próbuje rozwikłać sprawę kryminalną związaną m.in. z Komisją Majątkową.
http://zaufanatrzeciastrona.pl/post/wyciek-scenariusza-polskiego-thrillera/

Komentarz

• Jak PISF się dołożył, to łatwo przewidzieć wymowę. Mogę postawić flaszkę dobrej whiskey
    ewentualnie innego trunku, że będzie to o tym tłuste katabasy okradają państwo i samorządy z hiper atrakcyjnych miejsc. W tle pewnie pojawią się
    UB-cy szantażujący klechów pedofilskimi hakami...
  • Nu, jak sie Odorowicz dołożyła - odór taki poleci, że smród epoki PO to pikuś. Wreszcie się publika dowie, kto wszystkiemu winien. Tfu!
  • pawel.adamski
    Jak PISF się dołożył, to łatwo przewidzieć wymowę. Mogę postawić flaszkę dobrej whiskey
    ewentualnie innego trunku, że będzie to o tym tłuste katabasy okradają państwo i samorządy z hiper atrakcyjnych miejsc. W tle pewnie pojawią się
    Będzie jeden przyzwoity młody ksiądz, ale go zabiją na polecenie grubego biskupa. Aaa, ten biskup wcześniej chciał tego dobrego oczywiście zgejować.
    Dopisujcie dalej scenariusz
    ;)
  • qiz
    pawel.adamski
    :
    Jak PISF się dołożył, to łatwo przewidzieć wymowę. Mogę postawić flaszkę dobrej whiskey
    Będzie jeden przyzwoity młody ksiądz, ale go zabiją na polecenie grubego biskupa. Aaa, ten biskup wcześniej chciał tego dobrego oczywiście zgejować.
    Dopisujcie dalej scenariusz
    ;)
    Dobry, były esbek będzie chciał się nawrócić, ale ksiądz do którego się zgłosi okaże się pedfilem. Dzielny esbek go zabije, aby pomścić skrzywdzone dzieci.
  • A może będzie jak Służbach specjalnych? Nie chwalcie dnia o poranku!
    https://www.youtube.com/watch
  • PISF dołożył się do Jacka Stronga, co ze zdumieniem odkryłam w napisach końcowych. Pewnie jako alibi, żeby nie było, że finansuje same świństwa.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • przemk0
    A może będzie jak Służbach specjalnych? Nie chwalcie dnia o poranku!
    bardzo niebezpieczne przedsięwzięcie.  Zrobiliście o tym wątek
    http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.358822:1
    Obejrzałem 1 odcinek, gdy byłem w gościnie. Ostatniej niedzieli. O zaciukaniu wielkiego chłopa i pocięciu go piłą (Wróbel, ekspert od nawigacji w zespole smoleńskim), pejoratywnych 'harcerzach', zajawkę zabicia Leppera.
    Kluczowe będzie pokazanie roli Maksymiuka.
    Nie jestem w stanie rozkminić, po co to wszystko.  Jeden motyw jasny- możemy wszystko, nie podskakujcie.
    Ale pozostałe?  Wydaje mi się, że ukazanie mega-brutalności, okrutnych i wyrachowanych morderstw to element rekrutacji.  Robią nabór na psychopatów do zabijania, bo stare post-sowieckie kadry już chcą odpocząć, mają nowotwora albo psują im się zęby.
    JORGE, stary telewizorowiec, proszony o głos
    ;)
  • Mania
    PISF dołożył się do Jacka Stronga, co ze zdumieniem odkryłam w napisach końcowych. Pewnie jako alibi, żeby nie było, że finansuje same świństwa.
    w Jacku Strongu nie istniał Jaruzel ani Kiszczor. Podobnie jak w Czarnym Czwartku. Tam nawet nie było prawej ręki Jaruzela, sowieta Korczyńskiego, który dowodził egzekucjami.  A przecież zmarł na zawał jako ambasador czy tam attache w Algierii, w 1971.
    Wentyle.
  • Kiszczora nie było, Jaruzel mignął w jednej scenie.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Sluzby specjalne to wyjatkowo nieudany serial, w zasadzie jakas parodia, Vega dostal kase na drugiego Pitbula ale mu chyba po prostu nie wyjszło.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    Sluzby specjalne to wyjatkowo nieudany serial, w zasadzie jakas parodia, Vega dostal kase na drugiego Pitbula ale mu chyba po prostu nie wyjszło.
    Serial serialem, ale jaki cel ma mnogość podtekstów, realne rekonstrukcje morderstw Wróbla i Leppera?
  • Tam wszystko jest na siłę, od żenującej łaciny bohaterów po wątki i wydarzenia, które są wykorzystane.
    W ogole nie dostrzegam tam podtekstòw czy jakiś ukrytych celòw (poza takim ogolnym brechtem z pisu i Polski, do ktorego wszyscy juz przywykli i ktory tylko juz utwardza zdeklarowanych zaprzancow) , to chyba po prostu gniot i WSIo
    :)
    .
    The author has edited this post (w 25.03.2015)

• Serial zrównuje czerwonych z Macierewiczem na zasadzie "wszystko to świnie". Dzięki temu, reżyser-polityczny analfabeta uchodzi za artystę wrażliwego i piętnującego.

• qiz
    Serial serialem, ale jaki cel ma mnogość podtekstów, realne rekonstrukcje morderstw Wróbla i Leppera?
    Rzuć okiem w te uwagi, w tym serialu nic się kupy nie trzyma (dlaczego Wróbel wygląda jak Giertych?) więc chodzi o kasę i próbę grania na kilka frontów, dla każdego coś miłego, a nuż się coś ugra. Igrzyska.
    http://pismejker.yuku.com/topic/4745/Vega-na-WSIowym-odzie
    The author has edited this post (w 25.03.2015)
  • moim zdaniem wygląda jak Łyżwiński.  Ale jest duży, zwalisty chłop. Nawet rozkminiają, że jego rozmiar będzie istotny.
    Chodziło mi o wrobienie syna, zastraszenie, podanie mu prochów. Wszystko jak na dłoni !
  • przemk0
    A może będzie jak Służbach specjalnych? Nie chwalcie dnia o poranku!
    No i to niby dobrze? Przeor po sprowokowanej i obfotografowanej przez SB "przygodzie homoseksualnej" powszedł na współpracę i choć SB już nie ma dalej podpisuje co mu oficer prowadzoący przyniesie. A że sobie przy tym pomarudzi o zbawieniu to nie ma znaczenia....
  • pawel.adamski
    A że sobie przy tym pomarudzi o zbawieniu to nie ma znaczenia....
    "Rozszerza przestrzeń dialogu"
    ;)
  • Z przymrużeniem oka to "lepiej" było.
  • extraneus
    Tam wszystko jest na siłę, od żenującej łaciny bohaterów po wątki i wydarzenia, które są wykorzystane.
    W ogole nie dostrzegam tam podtekstòw czy jakiś ukrytych celòw (poza takim ogolnym brechtem z pisu i Polski, do ktorego wszyscy juz przywykli i ktory tylko juz utwardza zdeklarowanych zaprzancow) , to chyba po prostu gniot i WSIo
    :)
    .
    A pisałem - nie oglądać "legendowanych" seriali!

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Nie ogladam, tylko rzucam okiem
    ;)

• qiz
    Mania
    :
    PISF dołożył się do Jacka Stronga, co ze zdumieniem odkryłam w napisach końcowych. Pewnie jako alibi, żeby nie było, że finansuje same świństwa.
    w Jacku Strongu nie istniał Jaruzel ani Kiszczor.
    Kolega chyba się częściowo myli. Jaruzel istniał i scena z Kulikowem była bardzo dobra.
  • extraneus
    Nie ogladam, tylko rzucam okiem
    ;)
    A ma jeszcze Kolega oba oczy?
    rzut okiem
    W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.