O wyborczej agitacji lemingów
Jak przekonać lemingi, że ludzie używający knajackiego języka na powinni być ministrami?
Jak przekonać lemingi, że polityków trzeba rozliczać z ich obietnic?
Jak przekonać lemingi, że zostawienie wrogom śledztwa w sprawie największe katastrofy jest zdradą i jej sprawcy powinni być w nalepszym razie wykluczeni z życia publicznego?
Jak kogoś o czymś takim trzeba przekonywać, to znaczy, że przekonywanie go nic nie da.
The author has edited this post (w 22.03.2015)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Jak przekonać lemingi, że polityków trzeba rozliczać z ich obietnic?
Jak przekonać lemingi, że zostawienie wrogom śledztwa w sprawie największe katastrofy jest zdradą i jej sprawcy powinni być w nalepszym razie wykluczeni z życia publicznego?
Jak kogoś o czymś takim trzeba przekonywać, to znaczy, że przekonywanie go nic nie da.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Jakie tam „racje stanu” czy „godność narodu”, pierdoły, obciach! – będziemy Niemców całować po de, to się dadzą wydoić, i wam też z tego skapnie, my się nakradniemy, no jasne, ale i wy z tego coś będziecie mieć – a oszołomy tylko nastawiają kościołów i krzyży, poślą za wami kontrole i inspekcje, a jeszcze będą podskakiwać ruskim, żeby nam wojnę na łeb ściągnąć.
Czasem myślę z goryczą, że wśród tych 70-80 tysięcy nabywców mojego „Polactwa” znalazł się także obecny „prezydent Europy”, jako jedyny polityk, i jako jedyny, który tę książkę zrozumiał i wyciągnął wnioski – co prawda, zupełnie inne, niż przyświecały autorowi. Ale to oczywiście samochwalstwo i chciejstwo… Nie musiał czytać, Tusk miał to polactwo we krwi, należał do grona cwaniaczków urodzonych, tak jak Kwaśniewski czy Wałęsa. Taki jest ewolucyjny los społeczności postniewolniczych, rozdeptanych przez przemoc, eksterminowanych i przez długi czas pozostających pod obcą okupacją – straszliwa nadreprezentacja w elitach cwaniaczków. Zmurzynione społeczeństwo wynosi ich na stanowiska decyzyjne, bo tylko ich rozumie – a uczciwości, klasy, wartości, tego co cechowało elity kraju wolnego i co z bezlitośnie przez lata eksterminowano, nie rozumie i przyuczone zostało być wobec nich podejrzliwym.
Ale, zwróćcie uwagę, że te kilka lat między cwaniackimi wyznaniami Manna i Kuźniarka przyniosły jakąś zmianę. Reakcja jest inna. Więc, kto wie? Kto wie, może ćwierć wieku to dość, by się zacząć z tego zmurzynienia i wszechobecnego cwaniactwa wreszcie otrząsać?
http://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/id
,5821/Polska-cwaniaczkow.html
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Bo tylko dureń płaci ZUS kiedy można KRUS, czyż nie?
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Miastowe nawet, a nie jakieś cebulaste, wsiowe.
A w ogóle to mogli i tego drugiego Kaczora wsadzić do tego samolotu, Pan też tam powinieneś siedzieć, to byś mi takich pierdół przynajmniej teraz nie opowiadał... Głupi Pan jesteś i tyle, i niedoinformowany. Ja cały dzień oglądam telewizje informacyjne (TVN i TVP info), gazety czytam, interenty, onety- to wiem co się dzieje. A takiemu durniowi coś Rydzyk nagadał i teraz mnie taki tu pod kościołem w niedzielę głowę zawraca...
BTW - zbierałem podpisy na Brauna. Pochwała skuteczności przez nieudolność. Doskonałe umacnianie charakteru.
Moja małżonka też odziedziczyła ziemię, więc znam wartość ziemniakowych tłumaczeń. Oczywiście - są one mistrzowsko skonstruowane, więc brzmią szczerze i przekonywująco.
EDIT.
Poza tym rolnik może należeć do ZUS - nikt tego nie robi bo się nie opłaca, ale możliwość jest.