Komoruska konwencja - subiektywnie
Pokazała spektrum i osie ataku. W mojej ocenie na chwilę obecną wygląda to następująco:
- Skrobacz została delegowana na odcinek prowokowania Jarosława
- Bronek ma odgrywać rolę spokojnego Wuja Narodu Lemingowy Pańszczyźnianych
- Duda ma być pokazywany razem z pozostałymi kandydatami
Co bym robił:
- prowokacje olewał, co będzie bardzo trudne bo zapewne Miś z Nitrasem (jedno z większych kurestw z fałszywym oskarżeniem w ostatniej chwili) to specjaliści od wyjątkowych łajdactw.
- zabiegać o wystąpienia Bronka na żywo (rozporek z Poznania jako przykład)
- nie pchać się, tylko wskazywać że faktycznie jest peleton i jeden maruder, który unika konfrontacji
Czego się spodziewam:
- maksymalnej brutalizacji kampanii ze strony PO
- pełnej dyspozycyjności funkcjonariuszy mediów (ew. Durczok II)
- w ostateczności rympała (skoro raz się bez żadnych kosekwencji udało)
- Skrobacz została delegowana na odcinek prowokowania Jarosława
- Bronek ma odgrywać rolę spokojnego Wuja Narodu Lemingowy Pańszczyźnianych
- Duda ma być pokazywany razem z pozostałymi kandydatami
Co bym robił:
- prowokacje olewał, co będzie bardzo trudne bo zapewne Miś z Nitrasem (jedno z większych kurestw z fałszywym oskarżeniem w ostatniej chwili) to specjaliści od wyjątkowych łajdactw.
- zabiegać o wystąpienia Bronka na żywo (rozporek z Poznania jako przykład)
- nie pchać się, tylko wskazywać że faktycznie jest peleton i jeden maruder, który unika konfrontacji
Czego się spodziewam:
- maksymalnej brutalizacji kampanii ze strony PO
- pełnej dyspozycyjności funkcjonariuszy mediów (ew. Durczok II)
- w ostateczności rympała (skoro raz się bez żadnych kosekwencji udało)
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Pytanie tylko, czy ktokolwiek cokolwiek kombinuje w kwestii strategii obronienia Komorowskiego. Po co szpagaty robić, kiedy mamy sprawdzoną metodę skręcenia wyborów ? Metody się z roku na roku uskrajniają, mają działać, jeżeli się sprawdzą to się je stosuje. Nie pamiętam, procesu odwrotnego, żeby metody wygładzać. Kampanie wyborcze są przereklamowane, dzisiaj na topie jest metoda na PKW. Bardzo proste i skuteczne rozwiązanie, sprawdzone w dodatku.
JORGE>
The author has edited this post (w 08.03.2015)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Kłamacz-Skrobacz jak mówi o Jarosławie, to ja już lecę do wc, aby pojechać do rygi i podejrzewam, że wielu tak ma. Ile ona tak może, co ona jest gastrologiem, czy pediatrą?!
Strażnik żyrandola, a obecnie wuj narodu. Zmiana narracji po ucieczce Tuska nach Bussel.
Duda, młody, wygadany, z małą rodziną, wygląda jak teoretyczny wzór elektora nowoczesnego, jasnogrodzkiego i postępackiego, a naprzeciw stary ramol co to tylko: "ho, ho, ho" potrafi.
Nie mają innego wyjścia. Rympał. Chyba, że jak powiadam, zawsze w odwodzie jest Żarueba.
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17534648,Kopacz__Kaczynski_boi_sie_Komorowskiego__Dlatego_chowa.html?lokale=local#BoxNewsLink
"
beblok
wczoraj
Oceniono 47 razy
31
"Gramy o zwycięstwo. Zrobię wszystko, by było to zwycięstwo w pierwszej turze - zadeklarowała szefowa rządu"
Wszystko? Co za deklaracja. Brzmi powaznie. Nawet gdy by sie nie udalo to sie tak pokombinuje i zrobi wszystko zeby bylo po mojemu prawda zlociutka?
To sie nazywa wyscig szczurow do koryta! Ci politycy chyba kompletnie nie wiedza po co tam sa.
Halo! Puk, puk po ciemnych glowkach! Wy nie jestescie tam po to zeby robic wszystko abyscie sie utrzymali przy korycie ale po to zeby nam sluzyc jak ten wierny pies! Dotarlo do zachlannych dyniek?"
"Jedyne, co potraficie, to podsycać wojnę z PiSem"
... wszystkie w tym tonie.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
dwa teatry, i u Dudy i Bronkoma te same gesty, te same uśmiechy, ta sama konstrukcja widowiska, ten sam szkieletor programingu, trzeba powiedzieć to, trzeba zrobić tamto, rytuały, odpowiednia dawka treści w stosunku do bla bla bla (4-6%), w tle jakieś młode twarze coby siem kojarzyć odpowiednio, hasło - trzeba mieć, moim hasłem jest:….
Ktoś moźe powiedzieć, w dzisiejszych czasach nie moźna inaczej, tak to juź jest w świecie mediokracji, schematy komunikacji, wpatrzeni w komórki inaczej nie załapią, tymczasem świat ten jest skompromitowany do szczętu, najgorzej, źe to "ucywilizowanie się" do układu wyborczego daje obraz jakiejś równowagi/symetrii, w którym baba metrwgłąb i chory na serce trep niespecjalnie roźnią się od młodego, rzutkiego prawnika, bo w tych samych ramkach, tych samych kolorach, tych samych algorytmach
piszę to bo zmartwiła mnie skuteczność tej przaśnej rewii rodem z najczarniejszego koszmaru drętwej imprezy starych, gdyźalbowiem po gombrowiczowsku przykleja się ona Dudzie do butów jak gówno (upupienie),
Bandytom z WSI wystarczy teraz, źe będą robić to samo co Duda, tzn. małpowac go tyle źe gorzej, co skończy się w głowach widzów pytaniem: skoro ten Duda taki Duda to czemu Bronkowi Bronkiem pozwolił być? i dlaczego ja mam na niego głosować?
a Bronek brnie w swoje zwyczajowe paskudztwo: zgoda i bezpieczeństwo; skądinąd wiadomo, źe w rzeczywistości więziennej cwele, którzy w zamian za bezpieczeństwo na wszystko się zgodzą lądują na samym dnie, a tam źycie mieni się wielością aspektów jednak nie ma tam z pewnością bezpieczeństwa
jeśli pomyślimy o tych gównojedzących gębach z PKW, czy o sędziach przyklepujących kaźde mafijne rozdanie uczestnictwo Dudy w cyrku Dudobus/Bronkobus/powalczmy o procenty ma sens niewielki,
karty są znaczone, wie o tym prezes, wie o tym Duda, wie o tym pół Polski…
więc czy by nie moźna jakieyś atomówki odpalić?
+ Nowak ma zegarek za 30 tyś i załatwia ukręcenie kontroli w firmie żony.
+ Sikorski jada ośmiorniczki i popija winem za 1000 zł na koszt podatnika.
+ Sienkiewicz ustala polityczne deale z prezesem NBP przy stosownej kolacji na koszt podatnika.
+ Można bezkarnie fałszować wybory.
+ Zachodnie firmy zrealizowały sowite zyski za wybudowanie/niewybudowanie dużych obiektów infrastrukturalnych.
+ Banksterzy bezkarnie zarzynają barany realizując niewspółmierne zyski.
A teraz druga strona:
- 2 mln z powodu tego złotego okresu wyemigrowało, z czego większość na stałe.
- Zbankrutowały liczne firmy budowlane pracujące jako podwykonawcy.
- Opozycja nie ma gdzie nawet nakręcić klipów wyborczych.
- Wpadki władzy są tuszowane przez główne media.
- Sfera ubóstwa to prawie 20% ludności.
Pytanie kogo Komoruski miał na myśli mówiąc o złotym czasie?
"A co dobrego zrobiło PO w ciągu ośmiu lat rządzenia?"
lub mocniejsza wersja
"A co dobrego zrobiło dla ciebie PO w ciągu ośmiu lat rządzenia?"
i koniecznie poprosić o odpowiedź. Której brak.
- statdiony
- autostrady
- lotniska
"Gdyby rządził PiS to byłoby jeszcze gorzej" lub jego wersja light: "A myslisz, że gdyby rządził PiS to byłoby lepiej?".
Zwrócenie uwagę na pozytywny bilans rządów 2005-2007 jest zbijane argumentem "swiatowej koniunktury" albo "przejedzeniu owoców dobrej polityki ekonomicznej SLD". A ja (nie wiem czy inni) nie chodzę z odpowiednimi danymi statystycznymi w kieszenii.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
I nie doktór tylko psoferor.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
No i co z tego, że wiedziałem iż nie ma racji kiedy brakowało mi wiedzy, terminologii tudzież autorytetu aby skutecznie polemizować...
The author has edited this post (w 09.03.2015)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Reszta milczy i pewnie czeka na wybory żeby się na mnie zemścić i do tego znów uratować świat.