Legutko słusznie prawi
http://niezalezna.pl/64899-ikona-politycznego-obciachu
Szczególnie zwracam uwagę na ten fragment:
The author has edited this post (w 08.03.2015)
Szczególnie zwracam uwagę na ten fragment:
Nie mogę pozbyć się wrażenia, że prezydent Komorowski to kara, jaką Opatrzność wymierzyła tej licznej gromadzie Polaków, którzy obsługiwali „przemysł pogardy” przeciw Lechowi Kaczyńskiemu. Za to, że zachowywali się tak wrednie, że nie rozpoznali i nie uszanowali prawdziwego męża stanu, że próbowali ośmieszyć to, co zasługiwało na szacunek, dostali swojego prezydenta, który obciachem może obsłużyć połowę polityków europejskich i jeszcze mu sporo zostanie. Milczą więc i bez słowa połykają kolejne żaby.Osobiście mam jednak zastrzeżenie wobec słowa "Polaków". Ktoś na forum gorszył się użyciem słowa "Bugoodrzanie", ja absolutnie się nie gorszę. Spostrzeżenie profesora bardzo trafne, mnie przysło to samo na myśl.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Który Brassens?
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
The author has edited this post (w 09.03.2015)
Mam wyborcze hasło:
PiS jako opozycja się zupełnie nie sprawdza. Odsuńmy wreszcie PiS od opozycji!
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Rzont od 1945 zawsze kojarzył się z instytucją trzymania za mordę. Instytucją której się nienawidzi i taką która jest wroga obywatelom. Rzont nie może być przyjazny i dobry. Ma być ucieleśnieniem zła. Zwrócić uwagę proszę, iż marzeniem nie jest dobry rząd lecz taki który okrada innych mnie. Więc złych, skorumpowanych złodziejaszków i kłamców się wybiera.
PrezydĘnt za to jest ucieleśnieniem aspiracji. Któż by nie chciał nim być. Siedzieć w wygodnym fotelu, poklepać po zadku obwitą małżonkę i skonsumować bigosik z własnoręcznie upolowanej dzikiej świni. Zero obowiązków, zero odpowiedzialności a same frukta. Bronek jest jak każdy bugoodrzanin z ambicjami o fotelu i żyrandolu. On ich POtem, krwią, ciałem i myślą. On to oni. Oni to on.
Bugoodrzanie to bardzo rozsądne plemie. Starannie dobiera swych wybrańców. Wybiera ich spośród siebie.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
DohtuR Ewa leci teraz w TVP....chiba w soboty
I to jest zPiSek ora zprzekaz POprogowy!!!
Cytuję:
Ewa Lipska skończyła właśnie studia. Dzięki znajomościom mogła dostać ciekawą pracę w placówce w stolicy. Zastanawia się jednak, czy nie lepiej zrezygnować z protekcji i zacząć samodzielną praktykę w WSI. Dla młodej, wykształconej i z dużego miasta, Ewy, podjęcie decyzji jest niezwykle trudne. Młoda pani doktor wybiera ostatecznie wyjazd na Ślonsk aby walczyć z szerzącom się wśród górników zarazom. Rozpoczyna pracę w kancelarii. Musi się wiele nauczyć, m.in. jak zdobyć zaufanie pacjentów o zupełnie innej mentalności.
A propos seriali: całkiem ciekawie prof. Mikołejko prawi (wiem, że on nie z naszej bajki, a portal tfu, tfu, tfu)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
A co do polskich seriali to Łepkowska kiedyś otwartym tekstem powiedziała że wprowadza te i tamte wątki dla zmiany społecznej, i że trzeba to robić powoli i ostrożnie.
raczej hiszpański/kataloński. Ale pamiętam, że jeszcze na studiach byłem
na ich koncercie. Było zacnie:
https://www.youtube.com/watch
[Refrain] :
Il y a peu de chances qu'on
Détrône le roi des cons.
Dosłowne tłumaczenie:
Małe szanse
na detronizację króla wujów
Mam tę przywarę, że na takie tematy patrzę przez pryzmat "ma jeunesse".
Ja się pytam, czy w środowisku telewizyjnym, aktorskim, mediowym, nie ma już naszych? Czy wszyscy aktorzy grający w tych serialach to prawie-sataniści? Nikt tam nie takiej Łepkowskiej nie powie: dosyć kobieto! My po prostu tego możemy nie oglądać, ale to jest trochę chowanie głowy w piasek.
No i małe sprostowanie - Łepkowska nie jest już scenarzystką ani "M jak miłość", ani "Barw szczęścia", i to już od kilku lat.
Zreszta L wie Liebe to troszke inna para kaloszy.