Skip to content

Nie daję na Maybacha dla Owsiaka

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Odpowiadając na apel GaPola.
«1

Komentarz

• Bardzo gupi apel. To jak nadstawianie zadka i zapraszanie do uciechy.
    Dlaczego?
    Nie dałeś Owsiakowi ale dałeś Rydzykowi!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    And proud of it!

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    fatuswombatus
    :
    And proud of it!
    Jasne że proud. Ale po co wymyślac gupie hasła gdy prawda jest o wiele wnerwiająca dla lemingóf?
    Dobry bokser zadaje cios i unika riposty
    :D
    The author has edited this post (w 08.01.2015)

• fatuswombatus
    Bardzo gupi apel. To jak nadstawianie zadka i zapraszanie do uciechy.
    Dlaczego?
    To słowne Judo, 'oni' ukuli slogan mentalny, a my jedynie podmieniamy nazwisko. Potem obserwujemy zapowierztonego leminga brutalnie wymachując wyrokiem sądu i samozatrudnianiem się Owsiaków.
  • Ku mojemu zdumieniu
    wp.pl
    dała dość ładną relację z konferencji 'Jurasa'.
    Zaś samo usunięcie dziennikarza z konferencji, bo zadaje niewygodne pytania i kompletne milczenie głównego ścieku w tym temacie to sprawa ciekawa1 i to bardzo.
    Zaś w tle mamy informację taką, że oto na konferencję przyszli jacyś ludzie z tragarzami i wynieśli Rachonia. Ot taki przypadek gramatyczny
  • ms.wygnaniec
    Zaś w tle mamy informację taką, że oto na konferencję przyszli jacyś ludzie z tragarzami i wynieśli Rachonia. Ot taki przypadek gramatyczny
    Podobno internety nie płoną...
    W każdym razie Cuchno ma już pełno w gaciach. Ciekawe, czy słusznie.
  • ms.wygnaniec
    To słowne Judo, 'oni' ukuli slogan mentalny, a my jedynie podmieniamy nazwisko. Potem obserwujemy zapowierztonego leminga brutalnie wymachując wyrokiem sądu i samozatrudnianiem się Owsiaków.
    [/quote]
    Do tego judo może bić jeszcze to: "Owsiak dzieli społeczeństwo a nie łączy"
    The author has edited this post (w 10.01.2015)
  • No i co? Nie ma to jak kolaboracja!
    Wstać o 9tej. Zjeść śniadanie. Póść do kościoła. Upaść na kolana, powstać, posmęcić fałszując niemiłosiernie, podrzemać, poklepać kilka dziwnych tekstów prawie na pamięć znanych, paść na kolana, powstać, paść i powstać. Wyjść z kościoła. Wrzucić Owsiakowi 10zetów. Póść do domu. Włączyć TVN. Poczytać GW vel Metro vel Fakt. Biadoloć że Polska to syf a oni na okradają.
    Sie rzyje!
    Stałem wczoraj z 10 min czekając aż się ludziska wywalą z kościoła. Większość to starsi, ponad 60 lat. 99% ochoczo, wprost się niecierpliwili aby się dopchać do delegacji rzebraczej aby wesprzeć Owsiaka.
    Osiak nie dzieli. Owsiak jest tym co łaczy. Jest wspólnym mianownikiem lemingozy, bugoodrzaństwa i bezdennej głupoty.
    The author has edited this post (w 12.01.2015)

• Trzy sprawy:
    1.
    Owsiak po tym jak ukradł bunt młodym teraz został zadaniowany na odcinek osób starszych, co daje plusa drugiego ramienia naciskowego szantażu emocjonalnego. Sprytne. Trzeba pamiętać, że obecni siedemdziesięciolatkowie w latach sześćdziesiątych mieli po 20 lat czyli muzyka już nie koniecznie tak bardzo dzieli.
    2.
    Rzuciłem okiem na transmisję Finału i mnie odrzuciło z powodu ilości kryptoreklamy, to było nieprawdopodobne urządzenie firmy X jedzie do szpitala Y, dzięki urządzeniu firmy Z będziemy mogli w szpitalu robić … itp. Czy to jest zgodne z prawem? Bo przy tej ilości reklam na pasku powinien być cały czas napis, że audycja zawiera lokowanie produktów.
    3.
    A najważniejsze, to wydaje mi się że trwają jakieś ruchy aby ewakuować Owsiaka i dodatkowo wzmocnić elektorat reżimowy przed wyborami. Taki scenariusz się powoli rysuje:
    - WOŚP w tym roku zbierze znacząco mniej niż w latach poprzednich, a tym razem nie zostanie zasilona kasą reżimowych instytucji, Owsiak strzela focha i hamletyzuje że zamyka kramik, w zależności od okoliczności (bo co się będzie działo nie ma znaczenia) albo Owsiak daje się ubłagać albo WOŚP zostaje zlikwidowany, a następnie mamy spoty i szeptankę przed wyborami: ‘Oni są bez serca, nie chcieli wspomóc opieki nad osobami starszymi i teraz mogą wygrać wybory, czy chcesz umierać w okropnych warunkach?’ czy coś w tym stylu (za dużo czasu aby odgadywać konkretne dane).
    Proszę zobaczyć, że to czy WOŚP przetrwa czy nie ma żadnego znaczenia, no może poza Owsiakiem. Trzeba pilnie patrzyć co robi główny ściek, jeżeli nie będzie zmowy milczenia (tak milczenia) a dowolne relacjonowanie to znaczy że jest coś dziwnego testowane.
  • Nie sądzę. Ale kto wie...
    Mój scenariusz jest taki:
    Owsik znowu bije rekord i to znacząco. A dlaczego? Ano dlatego że hejterzy (znaczy się pytający) nie są dobrymi ludźmi. A dobrzy ludzie trzymają się razem i wspierają i łączą i scalają i budują. Ktos gupi zapyta: Jagto? Skont Kasia? Ano kasia będzie wirtualna, w raporcie i w merdiach trąbiących o sukcesie i porażce hejterów.
    Że nie da się? A czemu? Bo ktoś sprawdzi kwity i rachuni?
    Nabiał, proszę państwa, nabiał..............

• fatuswombatus
    Nie sądzę. Ale kto wie...
    Ja nie twierdzę, że tak będzie ale obserwuję dziwne ruchy, coś na kształt przygotowania do inwestycji. Czy to zostanie tak zrealizowane to już ina sprawa.
  • ms.wygnaniec
    .........
    - WOŚP w tym roku zbierze znacząco mniej niż w latach poprzednich,..............
    Już nieaktualne. Przekaz poleciał w wiadomościach że już jest ponad 36złotych melonów a będzie duuuuuuuuuuuuuuuuużo więcey.

• fatuswombatus
    ms.wygnaniec
    :
    .........
    - WOŚP w tym roku zbierze znacząco mniej niż w latach poprzednich,..............
    Już nieaktualne. Przekaz poleciał w wiadomościach że już jest ponad 36złotych melonów a będzie duuuuuuuuuuuuuuuuużo więcey.
    Jeżeli tak, to jest to przewał bo w Katowicach czy Warszawie zbierających było znacząco mnie, a i popularność 'Serduszek' była znacząco mniejsza iż w latach poprzednich.
  • Naprawdę przewał? Czuję w ustach zamiast malin słodko-kwaśny smak owocu ajronii..
    Przepraszam kolegę
    :D

• fatuswombatus
    ms.wygnaniec
    :
    .........
    W tym roku zbiórka musiała być rekordowa. Gdyby tak nie było, przyznaliby się, że system pęka i zachęcili do większego nacisku, by go już całkiem rozkruszyć.
    Zara, zara... Skoro zbiórka była rekordowa, znaczy przyznali się, że system pęka. Czeba mocniej naciskać, by go już całkiem rozkruszyć.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Oczywista że musiała. Scenariusz, jeden z możliwych, jest powyżej.
    Kolega Los wie i ja wiem. I co z tego? Nic.
    Ważne czy reszta ludożerki wie
    :)
    Ale cisnąć trzeba.

• ms.wygnaniec
    fatuswombatus
    :
    ms.wygnaniec
    :
    .........
    Jeżeli tak, to jest to przewał bo w Katowicach czy Warszawie zbierających było znacząco mnie, a i popularność 'Serduszek' była znacząco mniejsza iż w latach poprzednich.
    Info, że "zbierających było znacząco mniej" pochodzi z obserwacji, czy masz insajderskie dane?
  • van.den.budenmayer
    Info, że "zbierających było znacząco mniej" pochodzi z obserwacji, czy masz insajderskie dane?
    Obserwacja, więc dane mało wiarygodne, choć 2 duże miasta fragmentarycznie zlustrowałem.
  • W przekaziorach jak i na stronie WOŚP można znaleźć informacje takie, że w 2005 wolontariuszy było 115 tysięcy, 2006 prawie 120 a od 2007 do teraz - 120. Nie wiemy tylko jaki procent pierdzi w stołek w sztabie a ile szwenda się po ulicach.
  • Nie widziałem dziś nikogo z przyklejonym serduszkiem WOŚP, a rok temu było ich mniej niż dwa lata wstecz. Czyli albo mniej dawców, albo mniej dawców przyznających się.
  • przemk0
    W przekaziorach jak i na stronie WOŚP można znaleźć informacje takie, że w 2005 wolontariuszy było 115 tysięcy, 2006 prawie 120 a od 2007 do teraz - 120. Nie wiemy tylko jaki procent pierdzi w stołek w sztabie a ile szwenda się po ulicach.
    A tam informacje w przekaziorach i na stronie WOŚP. Oni są kompletnie niewiarygodni.
    Faktem jest, że u mnie pod kościołem nie było zbieraczy, pierwszy raz odkąd pamiętam, ale w poprzednie lata raczej chodziłem na późniejsze godziny.
  • rozum.von.keikobad
    Faktem jest, że u mnie pod kościołem nie było zbieraczy, pierwszy raz odkąd pamiętam, ale w poprzednie lata raczej chodziłem na późniejsze godziny.
    U mnie nie było ani jednego zbieracza w samo południe. W kościele na Sumie zauważyłem tylko jedną osobę z serduszkiem.
  • rozum.von.keikobad
    są kompletnie niewiarygodni.
    Jasne, to na oko wygląda nieprawdopodobnie. W tym roku rejestracja trwała tylko 3 dni, w poprzednich latach dłużej i miała kilka tur. I jeszcze coś, nie potrafię tego zweryfikować, ale ludzie piszą że gimnazjum mniej chętnie kwestuje bo nie ma już punktów za wolontariat.
  • Jak to nie ma punktów za wolontariat? Są. 2. Ale są.
  • Koleżeństwo koncentruje się na kompletnie nieistotnym dla sprawy fakcie. A co ma piernik do wiatraka? Że mniej frajerów latało z puszkami?  To ja się gupio zapytam:
    Co to ma wspólnego z przewałkowaniem moich, waszych, naszych pieniędzy do kieszeni Owsika? Tak czy siak on swoje zarobi. Może Majbaha nie poszoferuje ale bedzie miał za co rzyć do następnej dętej orkiestry. Nie dacie na ulicy to państwo wspomoże bo może.

• fatuswombatus
    Koleżeństwo koncentruje się na kompletnie nieistotnym dla sprawy fakcie. A co ma piernik do wiatraka? Że mniej frajerów latało z puszkami?  To ja się gupio zapytam:
    Co to ma wspólnego z przewałkowaniem moich, waszych, naszych pieniędzy do kieszeni Owsika? Tak czy siak on swoje zarobi. Może Majbaha nie poszoferuje ale bedzie miał za co rzyć do następnej dętej orkiestry. Nie dacie na ulicy to państwo wspomoże bo może.
    Bo to pokazuje skalę społecznego oddziaływania.
    Moim zdaniem najbardziej negatywnym zjawiskiem z okolic WOŚP jest właśnie ta cała hupca, kretyńskie "święto" ze świeckim autorytetem moralnym używanym kiedy trzeba. Jeśli chodzi o finansową skalę samego przewału to nawet kwoty podawane przez Matkę Kurkę nie sprawiają wrażenia, by Owsiak czymś się wyróżniał na tle licznych małych krętaczy polski powiatowej. 9000 zł dla żony - co to jest, heloł?
  • 1. Faktycznie - mniej ludzi z serduszkami, wyraźne zwłaszcza w miejscach gdzie powinno być ono swoitym credo tubylców.
    2. Chyba nie ma co łączyć tego z zebraną sumą. Ciekaw jestem jaki procent całości stanowią drobniaki z puszek.
    3. Dwie sprawy potwierdzające odczucia MS-a:
    (a) jakiś dziwny brak entuzjazmu (nawet udawanego) w przekazach reżymowych mediów w porównaniu z poprzednimi finałami;
    (b) wyjątkowa koncentracja postępowych internetów na tzw. "hejterach".
  • Owsiak co roku może bić rekordy zbiórki, zwłaszcza kiedy nie udostępnia dokumentów księgowych. To sytuacja taka sama jak z PKW.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Przy okazji.
    NIGDY-PRZENIGDY nic mu nie dałem.
    W Piekarach z puszkami  gimnazjaliści i... podstwówkaliści. Nastoletni "łowieni" co roku. Stawiam, że działa jak obchody 1-majowe za PRLu - spróbuj nie wziąć puszki.
  • natenczas
    ..............
    (b) wyjątkowa koncentracja postępowych internetów na tzw. "hejterach".
    Nie tylko internetów ale i zatroskanych, oburzonych, zasmuconych oraz szlachetnych i dobrych Polaków.
    Może to i temat na osobny wontas ale jestem niemal pawian, że wielką dętą owsikową samopomoc zapisano pod przymusem na szybki kurs pt "bombowy samobOOjca".
    Owsika nie da się uratować. Zadana mu przez MK rana jest zbyt głęboka. Przy okazji byc może inni też maja swoje pomysły na zbiOOrki kasi w celach hark-tatywnych ale podwórko nie jest ani tak duże ani tak bogate aby obdarować wszystkich. Ergo Owsik musi odejść. Ale po co ma odchodzić po cichu? Może wykonać ostatnie zadanie. OK to go zabije na amen ale ile szkOOd narobi w oddziałach hejterskiej prawicy!
    Odpalenie Owskia będzie polegało na trzymaniu bugoodrzan i lemingów w napięciu. Czy da się pobić nowy rekrd? Aż nagle okaże się że klapa. Nie dało się. No cóz...Nie mogło się udac gdyż pod nogi cały czas kłody rzucali hejterzy. To oni są winni że wasze dzieci i dziadtki nie maja opieki!
    Dalej pójdzie jak z płatka. Nie ma gazoportu? To Nienawistnicy z wiadomej partii swoim judzeniem zniszczyli szanse na uniezależnienie się.
    Nie ma kasi w ZUS-ie? To hejterzy ją przewalili. Kopalnie są nierentowne - winni hrabiowie (o bolszewicy nadchodzą????)
    Itd itd.....
    Narracja skąś już znana. Dziel i rzonć. Dziel i skłOOcaj. Łącz i buduj. Nie uprawiaj polityki, buduj mosty i tunele wzdłuż Wisły.
    Ważne jest aby odpowiednio precyzyjnie namaścić kim są hejterzy vel nienawistnicy oraz co z nimi zrobić. Nie, no nie. Nie myślcie że się ich wyeliminuje, pozamyka w obozach lub ukatrupi. No może kilku dla ubawu gawiedzi. Oni są potrzebni jak O2, jak H2O.
    Bez nich przecież będzie niebezpiecznie i niewygodnie przyznać kto jest złodziejem.
    The author has edited this post (w 13.01.2015)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.