Skip to content

Rondo Człowienia w Średnim Wieku

Jadę ja sobie dzisiej Alejami Jerozolimskiemi i co ja widzę! Owoż, włodarze miasta postanowili uczcić mię w miły sposób:
Oczywiście nie tych panów widziałem, ale, w sensie, tę tablicę.
I tak sobie pomyślałem: Gdyby chcieli uczcić prlowski serial, to by napisali Rondo "Czterdziestolatka", podobnie jak w przypadku alei "Solidarności". A tak? Tak jestto moje rondo.
Pomyślałem, że gdybym to miał komuś tłomaczyć, to bym pedział: "Middle-Aged Man Square".

Komentarz

• Be there or be square!
    A na marginesie, znaczy się na poboczu, żeby nie powiedzieć w rynsztoku:
    Wuj z nimi! I to do square!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Czy jest to wpis o nadwiślańskim umiłowaniu wolności, przejawiającym się czasem w bajzlu?
  • Szturmowiec.Rzplitej
    I tak sobie pomyślałem: Gdyby chcieli uczcić prlowski serial, to by napisali Rondo "Czterdziestolatka", podobnie jak w przypadku alei "Solidarności". A tak? Tak jestto moje rondo.
    Ale tylko przez rok.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Wszystkiego najlepszego Ignatzu hyrbu Starykoń
  • Nie przypuszczałam, ze Hanna Gronkiewicz Waltz i rada Warszawy to szowinistyczne świnie*.
    Kobiety Polskie rzondajo ronda Czterdziestolatki -  w centróm stolyci!!!
    * znany epitecik feministek
    :D

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Gdyby chcieli uczcić prlowski serial, to by napisali Rondo "Czterdziestolatka", podobnie jak w przypadku alei "Solidarności".
    Ależ oni pasują do hymnu "co by tu jeszcze spieprzyć, panowie, co by tu jeszcze..." Nawet nazwy debile nie umieją poprawnie napisać.
  • los
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    Ale tylko przez rok.
    Ojtam, zawsze się coś znajdzie. Pamiętam jak lata temu pocieszał mię Szmalec hitem 'Ta piosenka jest dla trzydziestolatków'.

PS nie mam dziś urodzin tylko tak ogólnie czterdziechę. Za życzenia serdeczne Bóg zapłać.
  • A herbu jeśli wogle to Pełnia. Od okrągłej buzi.
  • Mania
    Nie przypuszczałam, ze Hanna Gronkiewicz Waltz i rada Warszawy to szowinistyczne świnie*.
    Kobiety Polskie rzondajo ronda Czterdziestolatki -  w centróm stolyci!!!
    * znany epitecik feministek
    :D
    Kobiety najpierw mają trochę mniej niż 18 lat, potem mają 18 lat, a potem mają trochę więcej niż 18 lat. Czterdzieści lat nie miewają nigdy!
  • Generalnie to wuje pokazują swoje korzenie, bo Czterdziestolatek to było bardzo sprawnie zapakowane gówno kreujące fikcyjny świat propagandy sukcesu.
  • ms.wygnaniec
    Generalnie to wuje pokazują swoje korzenie, bo Czterdziestolatek to było bardzo sprawnie zapakowane gówno kreujące fikcyjny świat propagandy sukcesu.
    Zrozumcie ludzi: w sferze materialnej (użyjmy ich jezyka - w bazie) wygrali wszystko ale z nadbudową - zipa dumna. My mamy dziesiątki bohaterów a im się nie udało ani jednego wylansować. Więc choć tego celuloidowego miłośnika ciepłej gierkowskiej wody chcą mieć.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Swoją drogą zabawne, w jakim Matrixie oni żyją. To jest Rondo czterdziestolatka bo Czterdziestolatek budował Centralny A przecież go nie budował tylko Arseniusz Romanowicz.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Swoją drogą zabawne, w jakim Matrixie oni żyją. To jest Rondo czterdziestolatka bo Czterdziestolatek budował Centralny A przecież go nie budował tylko Arseniusz Romanowicz.
    To właśnie powoduje, że mój mózg odmawia wspólpracy.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.