Rondo Człowienia w Średnim Wieku
Jadę ja sobie dzisiej Alejami Jerozolimskiemi i co ja widzę! Owoż, włodarze miasta postanowili uczcić mię w miły sposób:
Oczywiście nie tych panów widziałem, ale, w sensie, tę tablicę.
I tak sobie pomyślałem: Gdyby chcieli uczcić prlowski serial, to by napisali Rondo "Czterdziestolatka", podobnie jak w przypadku alei "Solidarności". A tak? Tak jestto moje rondo.
Pomyślałem, że gdybym to miał komuś tłomaczyć, to bym pedział: "Middle-Aged Man Square".
Oczywiście nie tych panów widziałem, ale, w sensie, tę tablicę.
I tak sobie pomyślałem: Gdyby chcieli uczcić prlowski serial, to by napisali Rondo "Czterdziestolatka", podobnie jak w przypadku alei "Solidarności". A tak? Tak jestto moje rondo.
Pomyślałem, że gdybym to miał komuś tłomaczyć, to bym pedział: "Middle-Aged Man Square".
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
A na marginesie, znaczy się na poboczu, żeby nie powiedzieć w rynsztoku:
Wuj z nimi! I to do square!
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Kobiety Polskie rzondajo ronda Czterdziestolatki - w centróm stolyci!!!
* znany epitecik feministek
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
PS nie mam dziś urodzin tylko tak ogólnie czterdziechę. Za życzenia serdeczne Bóg zapłać.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.