Skip to content

Manipulacja naprawdę godna Gazety Wyborczej!

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Tytuł: "Nie chcą, żeby uhonorować premiera Mazowieckiego. Źle pisał o biskupie"
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1
,105402,17526268,Nie_chca__zeby_uhonorowac_premiera_Mazowieckiego_.html
Kto zgadnie, o jakiego biskupa chodzi?
The author has edited this post (w 06.03.2015)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika

Komentarz

• extraneus
    Tytuł: "Nie chcą, żeby uhonorować premiera Mazowieckiego. Źle pisał o biskupie"
    Kto zgadnie, o jakiego biskupa chodzi?
    My wiemy, ale większość gazoczytelników pewnie pomyśli że o Hoserze.
    "Źle pisał o biskupie" kojarzy mi się z anegdotką o dziewczynie która w czasie spowiedzi powiedziała: "Zrobiłam przykrość koleżance", a dopiero po pociągnięciu za język wyszło, że oznacza to "poszłam do łóżka z jej mężem".
  • Bo to ładniej brzmi niż "wziął udział w stalinowskiej nagonce na zadręczonego biskupa."

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Po poniedzialkowym wystepie Michjika w TVN24 jakas iskierka zyczliwosci sie we mnie do niego zapalila, ale po tym... Nigdy nie przestane byc naiwny, glupio naiwny

• extraneus
    Po poniedzialkowym wystepie Michjika w TVN24 jakas iskierka zyczliwosci sie we mnie do niego zapalila,
    A co było w tym występie?
  • Never hate your enmies, it affects you judgement.
    Jeśli lubimy Michnika - tym lepiej, łatwiej poznać to, to się lubi. Ale o najważniejszym nie należy zapominać ani na sekundę.
    Ja na ten przykład bardzo lubię Niemców.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Brzoscie, bylo o Polsce, Ukrainie, Rosji, polskiej partii rosyjskiej, Jarubasie, o Leszku Kaczynskim i wreszcie o wewnetrznym do Putina, ktory Michnik chcial udostepnic Ogorkowej
    ;)

• Aha, dzięki.
  • "A potem okazało się, że rondo ma już patrona - na wniosek kombatantów pozytywnie zaopiniowano nadanie mu imienia generała Antoniego Hedy-Szarego ."
    Godnie.
  • extraneus
    Brzoscie, bylo o Polsce, Ukrainie, Rosji, polskiej partii rosyjskiej, Jarubasie, o Leszku Kaczynskim i wreszcie o wewnetrznym do Putina, ktory Michnik chcial udostepnic Ogorkowej
    ;)
    Michnik ma takie fazy, może to jest związane np. z zawartością C2H5OH we krwi a może nie, że mówi całkiem sensownie, właśnie na tematy międzynarodowe. Że zachód jest ok, że Rosja to barbarzyństwo, że USA jakie są to są, ale lepiej mieć świat rządzony z Waszyngtonu niż z Pekinu/Moskwy itd. Np. w 2008 r. bronił Lecha Kaczyńskiego za wizytę w Gruzji. Michnik trochę się różni od gości z KLD, to jest inny zestaw poglądów, po pierwsze w ogóle jakieś ma. No i jakby nie patrzeć z tamtego środowiska jest jednym z najinteligentniejszych (podkreślam - na tle reszty). Przecież te jego przydupasy z gazety, ideowi następcy itd. to kompletni debile.
    Natomiast oczywiście on się nie odetnie nigdy od korzeni, które są jakie są.
  • rozum.von.keikobad
    Natomiast oczywiście on się nie odetnie nigdy od korzeni, które są jakie są.
    Skorpion i żółw, czyli słowa jedno natomiast czyny drugie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.