Telewizja Trwam - koncesja za życzliwą neutralność?
takie pytanie mi się narodziło, gdy chwilę ich poobserwowałem?
Dla mnie to niepojęte, że Komuruski który:
- publicznie wzywa do łamania nauczania Kościoła (np. in vitro)
- dał sygnał do działań niszczących wspólnotę Polaków (samowolna decyzja o usunięciu Krzyża sprzed Pałacu Namiestnikowskiego)
- publicznie w sposób niegodny pouczał księży (co prawda 'tylko' z ordynariatu polowego)
- otacza się lewackimi doradcami i osobami zaangażowanymi pośrednio lub bezpośrednio w walkę z Kościołem
- którego namiestnicy walczyli z możliwością dodatrcia przez TV Trwam do szerokigo grona odbiorców (Krajowa Rada z p. Dworakiem Komorowskiego na czele)
jest z taką neutralną życzliwością traktowany
Dla mnie to niepojęte, że Komuruski który:
- publicznie wzywa do łamania nauczania Kościoła (np. in vitro)
- dał sygnał do działań niszczących wspólnotę Polaków (samowolna decyzja o usunięciu Krzyża sprzed Pałacu Namiestnikowskiego)
- publicznie w sposób niegodny pouczał księży (co prawda 'tylko' z ordynariatu polowego)
- otacza się lewackimi doradcami i osobami zaangażowanymi pośrednio lub bezpośrednio w walkę z Kościołem
- którego namiestnicy walczyli z możliwością dodatrcia przez TV Trwam do szerokigo grona odbiorców (Krajowa Rada z p. Dworakiem Komorowskiego na czele)
jest z taką neutralną życzliwością traktowany
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
polecam wysłuchanie właśnie trwającej audycji w Radiu Maryja nt. postępowania urzędującego prezydenta
Osobną sprawą jest gra prowadzona przez o.Rydzyka z Kaczyńskim, ale póki co, zawsze kończy się tak samo. Czyli ta sama strona barykady. Nie wiem, może się coś zmieniło ostatnimi czasy, ale nie sądzę.
JORGE>
http://tv-trwam.pl/film/polski-punkt-widzenia-krzysztof-tchorzewski
Ciekawi goście, tylko coś Piechocińskiego, Jarubasa i Sawickiego z Grzeszczakiem brak.....
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu