Skip to content

Telewizja Trwam - koncesja za życzliwą neutralność?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
takie pytanie mi się narodziło, gdy chwilę ich poobserwowałem?
Dla mnie to niepojęte, że  Komuruski który:
- publicznie wzywa do łamania nauczania Kościoła (np. in vitro)
- dał sygnał do działań niszczących wspólnotę Polaków (samowolna decyzja o usunięciu Krzyża sprzed Pałacu Namiestnikowskiego)
- publicznie w sposób niegodny pouczał księży (co prawda 'tylko' z ordynariatu polowego)
- otacza się lewackimi doradcami i osobami zaangażowanymi pośrednio lub bezpośrednio w walkę z Kościołem
- którego namiestnicy walczyli z możliwością dodatrcia przez TV Trwam do szerokigo grona odbiorców (Krajowa Rada z p. Dworakiem Komorowskiego na czele)
jest z taką neutralną życzliwością traktowany

Komentarz

• Może właśnie dlatego? W Polsce zapanowała ostatnio epidemia zachwytu nad realizmem. Słowo "realizm" jest przykrywką dla łajdactwa.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ale czy to naprawdę takie dziwne? Przecież symptomy zbliżenia modernistów z PO ze środowiskiem najogólniej biorąc neoendecko-realistycznym (a w tym uproszczeniu także zawarłbym monarchistów, niektórych korwinistów i część środowisk określających się jako konserwatywne) były już wcześniej.
  • słucham Radia Maryja, oglądam Trwam - i na podstawie własnych doświadczeń mogę stwierdzić, że tytułowa teza jest pomówieniem
    polecam wysłuchanie właśnie trwającej audycji w Radiu Maryja nt. postępowania urzędującego prezydenta
  • Swego czasu dość dużo oglądałem TV Trwam. Obecnie nie wiem jak to jest, bo nie mam telewizora w domu od jakiegoś czasu. Co odróżnia dzienniki w TV Trwam od reszty ? Starają się być obiektywni. Podają informacje ważne, często bez swojego komentarza. Umówmy się, TV Republika robi bardzą dobrą robotę, ale jest to taka prawicowa wersja TVN, może bardziej Superstacji. Poziom, ludzie oczywiście są innego formatu, ale szydera, koncentracja na określonych tematach jest. Wiadomości o.Rydzyka są inne. Mi to bardzo odpowiada.
    Osobną sprawą jest gra prowadzona przez o.Rydzyka z Kaczyńskim, ale póki co, zawsze kończy się tak samo. Czyli ta sama strona barykady. Nie wiem, może się coś zmieniło ostatnimi czasy, ale nie sądzę.
    JORGE>
  • Podaję link do "Polskiego Punktu Widzenia".
    http://tv-trwam.pl/film/polski-punkt-widzenia-krzysztof-tchorzewski
    Ciekawi goście, tylko coś Piechocińskiego, Jarubasa i Sawickiego z Grzeszczakiem brak.....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.