Smacznego? Nie! Na zdrowie? Tym bardziej!
Dla gustujących w złocistych, chrupiących frytkach z McDonaldsa.....
https://www.youtube.com/embed/x6RBtx4JU3c
The author has edited this post (w 22.02.2015)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
https://www.youtube.com/embed/x6RBtx4JU3c
The author has edited this post (w 22.02.2015)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Sklepowe, nieprzetworzone żarcie w USA jest dużo lepsze niż w Polsce. Kto normalny kupuje w sklepie mrożonego kotleta w panierce, jak może surowego steka?
Kluczem do otyłości Amerykanów jest żywność przetworzona oraz produkowana z genetycznie modyfikowanych zbóż. One mają podwyższony poziom cukrów, do tego dosładzanie przy pomocy syropu glukozowo-fruktozowego którego Amerykanie mają bez przerwy za dużo bo to odpad z przetwarzania kukurydzy.
Wiadro koli z lodem do każdego posiłku. Cukry, zimne (gorsze trawienie, bo wychładza się cały przewód pokarmowy), gazuje etc.
To jest nadmierne uproszczenie.
The author has edited this post (w 23.02.2015)
Uogólnienia nie OK, statystyka w klastrach bardzo OK, a Polska jest mniejsza niż niektóre stany!
Problem z chemiczną żywnością i jej konkurowaniem z żywnością tradycyjną (cokolwiek to znaczy, bo to kolejna miękkość w tych rozważaniach) jest zafałszowanie pola informacji. Reszta to przypisy do tego problemu.