Skip to content

Czem tow. Jaruzelski się podczas wojny parał - Flaszka ma drugiego plusa

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Abp Głódź o gen. Jaruzelskim
(..)Przesyłałem gen. Jaruzelskiemu nasze modlitewniki, płyty z nagraniami wojskowymi. Regularnie odpowiadał.
Przysyłał mi też zabytkowe modlitewniki, w tym starodruk
z 1587 r. pt. „Drogi do Nieba”.
Skąd je miał?
Jak opowiadał mi później gen. Huszcza, jego frontowy kolega,
zbierał je z
bibliotek
na szlaku bojowym.
(..)
wpolityce.pl
Jakie to piękne, to zamiłowanie do kradzierzy już od młodych lat...

Komentarz

• Dźwięki najnowszej symfonii pt. "Zbawienie Generała", którą grają goście niedzielne, deony, KAI-e i okolice stają się mdlące niezmiernie.
    Logiczne było w tych okolicznościach wybielanie przez postkomunę, niuansowanie przez salonowe pieski, ale nie spodziewałem się z tej strony takiego ocieplania wizerunku i takiego lansowania karykatury miłosierdzia.
  • Zabrakło porządnej lustracji episkopatu. Stąd takie kwiatki.
  • Idzie na to, ze to ateisci. Wierzacy uznaja, ze lustracji nie da sie uniknac.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Idzie na to, ze to ateisci. Wierzacy uznaja, ze lustracji nie da sie uniknac.
    To już insza inszość. Ale miło byłoby zobaczyć choć jej namiastkę jeszcze tutaj, bo za dużo sukinsyństwa uchodzi płazem.
  • Istotnie. Tu mamy spora znizke, tam sie placi pelna cene.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Pem tak, skoro taysze broni i tak zhajcują cały dwór, z całą biblioteką, a na koniec się na środu wysrają, to jakoś, sam bym dyskretnie zakosił co ciekawsze inkunabuły.
    Jak to powiedział jeden pan do drugiego, jak włamali się do żydowskiego mieszkania: "Bierz co chcesz, oni i tak już nie wrócą!"
    Nie każdy jest Adamem Ronikierem, który - ewakuując się z Warszawy - pozostawił wszystko w mieszkaniu, bo nie chciał wyglądać na szabrownika.
  • Exspectans
    Zabrakło porządnej lustracji episkopatu. Stąd takie kwiatki.
    właśnie chciałem to powiedzieć....
    image
  • Episkopat to taka żartobliwa nazwa epidiaskopu?

• los
    Episkopat to taka żartobliwa nazwa epidiaskopu?
    Tak mi się nasunęło: czy jakość społeczeństwa jest pochodną jakości biskupów, czy odwrotnie? Oczywiście chodzi mi o pierwszy krok, bo dalej jest już sprzężenie.
  • Nie mogę znaleźć innego wątku o śmierci Jaruzela - jakoś mnie to ominęło więc wrzucę tu.
    Jaruzel o "Matce Naszej Kościele"
    http://www.youtube.com/watch
    Komorowski żegna Jaruzela:
    http://www.youtube.com/watch
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.