Skip to content

Biskup: "PiS nie ma racji"

edytowano March 2015 w Forum ogólne
"Zamykanie kopalń jest konieczne - mówi Bartłomiej Biskup, politolog z Uniwersytetu Warszawskiego"
http://www.salon24.pl/video/2484
,biskup-pis-nie-ma-racji-ws-kopaln
;)

Komentarz

• dodał, że kopalń polskich?  Pytam, bo ostatnio biskupi są u mnie na cenzurowanym i nie chce mi się słuchać kolejnego
    :)
  • aember
    "Zamykanie kopalń jest konieczne - mówi Bartłomiej Biskup, politolog z Uniwersytetu Warszawskiego"
    Powinno być "mówi bp Bartłomiej"
  • Jakie są kompetencje politologa w dziedzinie górnictwa, ekonomii i gospodarki energetycznej?
    Tak tylko pytam...
    ;)
    The author has edited this post (w 06.02.2015)
  • krzychol66
    Jakie są kompetencje politologa w dziedzinie górnictwa, ekonomii i gospodarki energetycznej?
    Tak tylko pytam...
    ;)
    To się kolega naiwnie pyta
    :)
    One są wprost proporcjonalne do ilości kasy przelanej na konto politologa tudzież stopnia skurwienia (pardon my frencz) politologa. Oba czynniki na raz potęgują wzrost kompetencji do kwadratu.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • tytuł jak z gazety wyborczej
    szkoda
  • Miliarder Gautam Adani:
    "Stawiam, słownie jeden miliard dolarów, że z Biskupa ekspert jak z koziej dupy tabakiera."
    http://www.smh.com.au/business/uncertainty-over-massive-queensland-mine-after-election-shock-and-concerns-over-indian-company-20150206-137mbi.html

• Hm. Że jest politologiem - to betka. Mógłby na przykład zawodowo zajmować się Śląskiem, górnictwem lub chociażby przemianmi ustrojowymi lub jeszcze bardziej chociażby związkami zawodowymi.
    Ale nie!
    To jest kolo od wyborów i marketingu politycznego. Czyli jego opinia "PiS nie ma racji ws. kopalń" ma takie samo znaczenie i wagę, jak np. moja opinia w tej sprawie (ja się oczywiście lubię wypowiadać na sprawy, na których się nie znam albo wydaje mi się, że mam coś do powiedzenia, no ale nikt nie robi ze mnie eksperta, ani ja sam z siebie nie robię).
    Tu wizytówka:
    http://www.inp.uw.edu.pl/
  • Oglądnowszy wizytówkę odniosłem wrażenie iż słyszę głos roczpaczliwy i błagalny:
    POWIEM WSZYSKO, WSZYSKO CO CHCECIE, TYLKO DAJCIE KILKA ZŁOTYCH!
    Nawet nie wiecie jak ciężko rzyć będąc politologiem...... Jak rzyć?

• kania.zu.kurz
    tytuł jak z gazety wyborczej
    szkoda
    Że wpolityce to syf nie lepszy od onetu doszedłem do wniosku już jakiś czas temu. Teraz tylko się utwierdzam.
    Kolejny przykład z... wczoraj?
    Nagłówek: "Komorowski w maju w Moskwie? Jest oświadczenie Kancelarii Prezydenta".
    Po kliknięciu, pierwszy akapit treści: "Kancelaria Prezydenta oświadczyła, że Prezydent nie pojedzie w maju do Moskwy".
    No ja przepraszam, ale już nawet onet robi ze mnie idiotę w subtelniejszy sposób...
  • aember
    kania.zu.kurz
    :
    tytuł jak z gazety wyborczej
    szkoda
    Że wpolityce to syf nie lepszy od onetu doszedłem do wniosku już jakiś czas temu. Teraz tylko się utwierdzam.
    Kolejny przykład z... wczoraj?
    Nagłówek: "Komorowski w maju w Moskwie? Jest oświadczenie Kancelarii Prezydenta".
    Po kliknięciu, pierwszy akapit treści: "Kancelaria Prezydenta oświadczyła, że Prezydent nie pojedzie w maju do Moskwy".
    No ja przepraszam, ale już nawet onet robi ze mnie idiotę w subtelniejszy sposób...
    Na onecie nie byłoby znaku zapytania. I byłoby, że to Kaczyński.
  • Rozumiem poświęcanie estetyki dla skuteczności, ale używanie takich środków dla wkurzenia własnego czytelnika jako jedynego efektu to idiotyzm. IMO. Chyba się przerzucę z prasówką na naszdziennik.pl czy coś.
  • W polityce nie należy wierzyć w informacje bez dementi.
  • Nie o to mi chodzi. Prędzej o to co lepiej ujął Toyah opisując relację "naszych" z koncertu Mozila.
    http://osiejuk.salon24.pl/630860
    ,o-tym-jak-czeslaw-mozil-postawil-naszych-pod-sciana
    Staranność i prawda, a nie rzucanie na oślep jakimś rzeźbionym gównem w nadziei że coś się przylepi...
    The author has edited this post (w 10.02.2015)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.