Skip to content

A jednak niemczejemy?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Za "Interią":
Przechodził przez zamkniętą ulicę i dostał mandat
Wczoraj, 6 lutego (10:24)
-
Większego idiotyzmu niż czekanie na czerwonym świetle, gdy nic nie jedzie, chyba nie ma - uważa autor nietypowej petycji, która niebawem trafi do Sejmu.
To młody człowiek, który choć ma polskie korzenie, dorastał w Wielkiej Brytanii. Stefan Tompson niedawno przyjechał do Polski i nie mógł uwierzyć, że u nas wszyscy grzecznie stoją przy sygnalizatorze, bo przepis to przepis.
http://fakty.interia.pl/mazowieckie/news-przechodzil-przez-zamknieta-ulice-i-dostal-mandat,nId,1619050

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu

Komentarz

• Etam. Równie dobrze kangurzymy (W OZ to samo) lub po prostu nareszcie zauważono bezsenst stania na czerwonym przy totalnie pustej ulicy.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Problem nie w tym, że "zauważono" problem, ale "kto" problem zauważył.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Problemu nie widzi mucha siedząca na psiej kupie. Psią kupę zauważy, fakt że czasem nie, tylko przechodzień z oddali
    :)

• fatuswombatus
    Etam. Równie dobrze kangurzymy (W OZ to samo) lub po prostu nareszcie zauważono bezsenst stania na czerwonym przy totalnie pustej ulicy.
    Ten przepis ma głeboki budżetowy sens. Nie jeden raz widziałem patro specjlanie wysłany na pustą ulicę, by łapać przechodniów, także z bliska i ze skutkiem finansowym.
    PS. Niemcy przechodzą przy czerwonym, jeśli ulica jest pusta, także przed nosem policjanta, który nie reaguje. No bo co ma robić z siebie idiotę?
    Wyobrażenie Niemców ze Stawki Wiekszej niż Życie nie jest ekhem ekhem do końca prawdziwe.
    The author has edited this post (w 07.02.2015)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    fatuswombatus
    :
    Etam. Równie dobrze kangurzymy (W OZ to samo) lub po prostu nareszcie zauważono bezsenst stania na czerwonym przy totalnie pustej ulicy.
    Ten przepis ma głeboki budżetowy sens. Nie jeden raz widziałem patro specjlanie wysłany na pustą ulicę, by łapać przechodniów, także z bliska i ze skutkiem finansowym.
    PS. Niemcy przechodzą przy czerwonym, jeśli ulica jest pusta, także przed nosem policjanta, który nie reaguje. No bo co ma robić z siebie idiotę?
    Wyobrażenie Niemców ze Stawki Wiekszej niż Życie nie jest ekhem ekhem do końca prawdziwe.
    A to dziwne, bo właśnie 2 lata temu moja córcia mogła dostać mandat w Berlinie przechodząc przez pustą ulicę na czerwonym świetle. Ale jak Polizist stwierdził, że jest z Polski, skończyło się na pouczeniu....

W jedności siła!

• Właśnie dlatego trzeba włożyć trochę wysiłku w poznanie Niemców.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Ależ oczywiście Losie! Gdyby przypatrzeć się uważnie można zauważyć iż kary finansowe nakładane są nie dla ukarania złoczyńcy a jedynie aby zaspokoić niezaspokojony apetyt rzontu na kasę.
    Czym się różni taki mandat za przejście pustej ulicy na czerwonym świetle, od żadania dzielnicowego mafiosa aby sklepikarz płacił za ubezpieczenie od samozapłonu sklepu? Jedynie tym że mafioso dotrzyma umowy.
    The author has edited this post (w 07.02.2015)

• los
    Właśnie dlatego trzeba włożyć trochę wysiłku w poznanie Niemców.
    Jawohl!

W jedności siła!

• Na mnie w Berlinie ludzie spontanicznie wołali: Jaki pan przykład dajesz dzieciom?
    U nas tak nie było. Ale parę miesięcy temu miałem taki okres w życiu że regularnie przez ulicę przechodziłem. I zaszokowała mnie zmiana kulturowa. Otóż ludzie stali mimo że w zasięgu wzroku nie było auta. Straszliwa zmiana kulturowa.
  • Jeśli dobrze zrozumiałem to zakładane "niemczenie", to miałoby ono miejsce gdyby stanie na czerwonym świetle brało się ze wzrostu szaconku dla Prawa i Przepisu.
    Tymczasem obstawiam, że taka postawa to efekt słusznej świadomości, że w najgłupszej sytuacji można narazić się na odchudzanie portfela. Świadczy to nie o tych ludziach, ale o tym co zrobiono z tutejszymi różnymi organami państwa.
    Jeden z jaskrawszych przykładów: trwająca od kliku lat codzienna łapanka na kierowców przy stołecznym przystanku Stare Miasto.
  • Dawno temu napisałem chyba jeszcze na flądrze?
    O skurw**wie policji po cywilnemu pilnującej przejścia dla pieszych o 12 w nocy, które jest znane z tego, że światła dziwnie się zachowują (potrafi się palić czerwone 10 minut). Wszyscy masowo je przekraczają na czerwonym.
    Dostałem odpowiedź, że należało Pana Policjanta pocałować w but wtedy.
    hue
  • Rzontowy przepis na łatwy zarobek:
    1. Wprowadzić absurdalny przepis.
    2. Wprowadzić opłatę karną za nie przestrzeganie w/w
    3. POstawić POlycjem aby ściągała w/w w pkt2
    4.Jeśli obywatele odmawiają kooperacji, wprowadzić następny absurdalny przepis
    5. Idź do pkt2

• Piekary śląskie zabudżetowały na 2015 rok jako przychód 50.000 zł z mandatów drogowych.
    Więc - najprościej z tych przechodzących przez ulicę!
  • romeck
    Piekary śląskie zabudżetowały na 2015 rok jako przychód 50.000 zł z mandatów drogowych.
    Więc - najprościej z tych przechodzących przez ulicę!
    Czyli strajk włoski vel obywatelskie nieposłuszeństwo polegać winno na uchylaniu się od przechodzenia przez ulicę
    ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.