Do czego służy UPR/PJKM/KNP
Pamiętacie losową diagnozę sprzed lat?
Otóż - lat temu dwadzieścia z okładem los kręcił się towarzysko w okolicach UPR (tylko towarzysko, politycznie korwinizm wywietrzał losu w połowie lat 80-tych) i bez większego trudu zidentyfikował cel istnienia tej organizacji - służyła ona jako źródło kobiet dla Janusza Mikki podszywającego się pod herb Korwin. W UPR było zawsze wiele dziewczyn inteligentnych, ładnych i z klasą, profesjonalistki to nie ten rejestr.
Zastanawiałem się też do czego służy KNP, bo przez te dwadzieścia lat pan Janusz się posunął w leciach. Może się i posunął ale nie jego hormony.
KNP służy dokładnie do tego samego.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Otóż - lat temu dwadzieścia z okładem los kręcił się towarzysko w okolicach UPR (tylko towarzysko, politycznie korwinizm wywietrzał losu w połowie lat 80-tych) i bez większego trudu zidentyfikował cel istnienia tej organizacji - służyła ona jako źródło kobiet dla Janusza Mikki podszywającego się pod herb Korwin. W UPR było zawsze wiele dziewczyn inteligentnych, ładnych i z klasą, profesjonalistki to nie ten rejestr.
Zastanawiałem się też do czego służy KNP, bo przez te dwadzieścia lat pan Janusz się posunął w leciach. Może się i posunął ale nie jego hormony.
KNP służy dokładnie do tego samego.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
http://ksiazkamojprzyjaciel.blogspot.com/2012/03/stary-czowiek-i-morze.html
Dziewczyn było bardzo mało i to niezbyt urodziwych.
Natomiast dwie poznane przeze mnie kobiety, które urodziły dzieci Mikkemu, to może i były inteligentne (trudno mi ocenić, bo zamieniłyśmy tylko kilka słów), ale pozostałych cech nie stwierdziłam.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
A Wipleru z Mikkim mogą już zakładać kolejną partię o nazwie MiR.
The author has edited this post (w 06.01.2015)
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
The author has edited this post (w 07.01.2015)
o dużym temperamencie. Natomiast przykład aktora Zelta pokazuje iż pewna wstrzemięźliwość jest wskazana.
Wiadomo, że neurotyk nie miał być w to zamieszany. Ale on mógłby iść na prezia i w ogóle nie startować do sejmu (żonie rezygnacja z eurodiety bardzo by się nie podobała). A nawet jeśli -daliby mu jakieś ministerstwo dziwnych kroków.
A najchętniej- wyministrowali , a nawet zwicepremierowali Wiplera. Ten sprawnie obaliłby dziadygę JKM.
Tak naprawde ten przewrót to uderzenie w potencjalnego koalicjanta PiSu. A stoją za nim wcale nie stare świry - dziadki z UPRu, a ten dziwny "nowy narybek", na pierwszy rzut oka mocno mętny: Dziambor, Szpanelewski, Wilk etc.
Chronić KNP nawet przed jedną kroplą dziegciu - bez politycznych kompromisów!
Michał Marusik, unioposeł Kongresu Nowej Prawicy, ygnatariusz i członek Rady Głównej KNP o kompromitujących nawoływaniach wmontowania tej partii w "szeroki układ partii prawicowych", czyli jak System chce zmarginalizować środowisko antysystemowe.http://nowaprawicajkm.pl/home/item/chroni-knp-nawet-przed-jedn-kropl-dziegciu-bez-politycznych-kompromisow
Co by mu szkodziło na starość poprzeć Jarka, Wipler by się wykazał a stary dziadyga nawoływałby do wywalenia na bruk lewaków od Tuska po Millera... Sygnały pro-koalicyjne były tak ewidentne, że ho ho ho.
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Strach się bać jeżeli to na poważnie.
"Ludzie sobie wyobrażają, że monarchia będzie jak wjedzie potomek Habsburgów na białym koniu, z berłem i w koronie. Nic takiego nie będzie. Przyjedzie młody człowiek z gromadą wiernych kolegów."
To jest po prostu głupota Kurwina, który nie rozumie, że prawdziwa monarchia to sacrum.
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Ma 29 lat, z wykształcenia jest teatrologiem po studiach na Uniwersytecie Jagiellońskim i wierną aktywistką Unii Polityki Realnej. Dominika S. była nawet miss partii. Młodszej o 44 lata kochance Janusza Korwin-Mikkego (73 l.) nie przeszkadzają szowinistyczne poglądy polityka, choć sama z przekonania jest... feministką
Kobieta, z którą lider Kongresu Nowej Prawicy ma dwoje nieślubnych dzieci, od lat jest wolontariuszką (podkreśla, że nie działaczką) Unii Polityki Realnej i feministką. Mimo to najwyraźniej zgadza się z poglądami Janusza Korwin-Mikkego, który swojego czasu przekonywał, że „rozsądna kobieta będzie wolała zostać jedną z 7 żon odpowiedzialnego, mądrego i silnego mężczyzny niż jedyną żoną łachmyty”.
I tyle w temacie w tym temacie, jak mawia moj kolega:)
Ja myślę że czczenie sacrum monarchii jest możliwe pod warunkiem że się za bardzo nie wnika w jej początki.
The author has edited this post (w 10.01.2015)
Kramerko: Metafora!
Hasła Mikkego chwyciły - sama się nimi przez krótki czas upajałam, choć instynkt człowieka wychowanego w PRL ostrzegał, że to pic na wodę, fotomontaż. Dał się na nie nabrać nawet taki cwaniak i megaloman jak W.Łysiak. Po prostu Mikke był naonczas jedynym, który proponował nam jakąś alternatywę. Wskoczył więc na tego swego, sprawdzonego już konia i przez lata całe na nim pędził, nie licząc się z faktem, że ludzie obserwują rzeczywistość i dojrzewają.
Minęło czasu mało wiele, masa młodych ludzi stanęła w podobnym, co my kiedyś, rozkroku - i nie chcąc wybierać, jak sądzili i sądzą, między dżumą a cholerą - popędzili pod sztandary ekstrawaganckiego wodzusia. Mikke jest chytry, poznał zasadę wahadła i dobrze się nią posługuje. Ale w rzeczywistości pozostał cynicznym graczem, mało-wielkim cwanym batiarem, przyodzianym w sztuczny herb i muchę, dającą pozór prawdziwej elegancji, także tej wewnętrznej.
Nie wróżę mu dłuższego pobytu na arenie. Koło się kręci i już wkrótce jego poplecznicy dojrzą prawdę. Taka jest kolej rzeczy. A następnego obrotu nie będzie. Wódz jest za stary.
Do czego służy UPR/KNP? Do oświetlania estrady dla harców Mikkego. I nic więcej. W tym podobny jest do Palikota, choć to nieco inna klasa. J.P. nie umie tak udawać, bowiem jego osobowość nazbyt prymitywna; ot, słoma z butów.
Znaczy się to pisowski pomiot i my się od nie odcinamy, bo to zły Kaczor ją podesłał aby na zgubę UPRu Prezesa sił witalnych pozbawiała
a zatem monarchia z rozsądku a nie legitymistyczna czy sacralna
@ WM Brzost
A dlaczego nie można / czy trudniey yest wierzyć w sacrum monarchii yak wnika się w yey początki ... Mi to nie sprawia trudności...
Najczęściej był po prostu trochę silniejszym i bardziej bezwzględnym zabijaką od pozostałych.
Sakralizacja była wtórnym, zdrowym odruchem stabilizującym państwo, coby zbyt często tyrania Jedzosławów nie była obalana przez tyranię Chytrozłotków
The author has edited this post (w 11.01.2015)
Nie każdej i nie zawsze. Ponadto jak dynastia istnieje już ponad 1000 lat....
W jedności siła!
Najstarszy syn p. Mikke ma 47 lat.
Najmłodszy syn p. Mikke ma 1,5 roku.