Skip to content

Do czego służy UPR/PJKM/KNP

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Pamiętacie losową diagnozę sprzed lat?
Otóż - lat temu dwadzieścia z okładem los kręcił się towarzysko w okolicach UPR (tylko towarzysko, politycznie korwinizm wywietrzał losu w połowie lat 80-tych) i bez większego trudu zidentyfikował cel istnienia tej organizacji - służyła ona jako źródło kobiet dla Janusza Mikki podszywającego się pod herb Korwin. W UPR było zawsze wiele dziewczyn inteligentnych, ładnych i z klasą, profesjonalistki to nie ten rejestr.
Zastanawiałem się też do czego służy KNP, bo przez te dwadzieścia lat pan Janusz się posunął w leciach. Może się i posunął ale nie jego hormony.
KNP służy dokładnie do tego samego.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• JKM
    Wszystkie moje dzieci są nieślubne.
    Burdeltata
  • los
    W UPR było zawsze wiele dziewczyn inteligentnych, ładnych i z klasą, profesjonalistki to nie ten rejestr.
    Mam dokładnie odwrotne obserwacje - też sprzed 20 lat z okładem
    ;)
    Dziewczyn było bardzo mało i to niezbyt urodziwych.
    Natomiast dwie poznane przeze mnie kobiety, które urodziły dzieci Mikkemu, to może i były inteligentne (trudno mi ocenić, bo zamieniłyśmy tylko kilka słów), ale pozostałych cech nie stwierdziłam.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Uroda to kwestia gustu ale przynajmniej się zgadzamy co do misji UPR.
    A Wipleru z Mikkim mogą już zakładać kolejną partię o nazwie MiR.
    The author has edited this post (w 06.01.2015)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Teza z linka jak dla mnie to bzdura, o jego obyczajowych brudach wiadomo od lat, a w jego środowisku wiadomo doskonale. Moim zdaniem JKM został obalony, bo patrzył na palce na Wiplera, nie przeciwstawiał się mu. Wipler zaś jest zbyt niebezpieczny - ma swoje wady, ale nie jest tak łatwo sterowalny.
  • Pretekst jest pretekst, reszta to 'Z życia mrówek i innych mikrobów'
  • yanusson
    JKM
    :
    Wszystkie moje dzieci są nieślubne.
    Burdeltata
    Jestem za.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Rzchanym
    Teza z linka jak dla mnie to bzdura, o jego obyczajowych brudach wiadomo od lat, a w jego środowisku wiadomo doskonale. Moim zdaniem JKM został obalony, bo patrzył na palce na Wiplera, nie przeciwstawiał się mu. Wipler zaś jest zbyt niebezpieczny - ma swoje wady, ale nie jest tak łatwo sterowalny.
    A kogo obchodzą przepychanki na kanapie? Ale że 73-letni staruszek znowu będzie miał nieślubne dzieci o dwucyfrowych numerach kolejnych - to jest njus!
    The author has edited this post (w 07.01.2015)

• Była już nawet taka drugoplanowa postać
    ;)
    o dużym temperamencie. Natomiast przykład aktora Zelta pokazuje iż pewna wstrzemięźliwość jest wskazana.
  • los
    Otóż - lat temu dwadzieścia z okładem los kręcił się towarzysko w okolicach UPR (tylko towarzysko, politycznie korwinizm wywietrzał losu w połowie lat 80-tych)
    ...
    W UPR było zawsze wiele dziewczyn inteligentnych, ładnych i z klasą, profesjonalistki to nie ten rejestr.
    nie wiem czy zazdrościć, że się już na takie bunga-bunga czasy nie załapałem
    ;)
  • Rzchanym
    Teza z linka jak dla mnie to bzdura, o jego obyczajowych brudach wiadomo od lat, a w jego środowisku wiadomo doskonale. Moim zdaniem JKM został obalony, bo patrzył na palce na Wiplera, nie przeciwstawiał się mu. Wipler zaś jest zbyt niebezpieczny - ma swoje wady, ale nie jest tak łatwo sterowalny.
    ostatnie wypowiedzi JKM to "znam i lubię Jarka K., blablabla", a JarKacz wykluczał koalicję z każdym, tylko nie z KNP. Sygnał prosty- wysysamy wasz elektorat, ale jak nie będziecie pluć na PiS i przeskoczycie 5%- wchodzicie do rządu.
    Wiadomo, że neurotyk nie miał być w to zamieszany. Ale on mógłby iść na prezia i w ogóle nie startować do sejmu (żonie rezygnacja z eurodiety bardzo by się nie podobała). A nawet jeśli -daliby mu jakieś ministerstwo dziwnych kroków.
    A najchętniej- wyministrowali , a nawet zwicepremierowali Wiplera. Ten sprawnie obaliłby dziadygę JKM.
    Tak naprawde ten przewrót to uderzenie w potencjalnego koalicjanta PiSu. A stoją za nim wcale nie stare świry - dziadki z UPRu, a ten dziwny "nowy narybek", na pierwszy rzut oka mocno mętny: Dziambor, Szpanelewski, Wilk etc.
  • qiz
    nie wiem czy zazdrościć, że się już na takie bunga-bunga czasy nie załapałem
    ;)
    To były czasy, kiedy w UPR było cokolwiek poza bunga-bunga? Nie wierzę, by to było możliwe. Choć to akurat prawda, że Mikki miał wielki talent do zamazywania  swego obrazu, łapali się na to całkiem inteligentni ludzie. Wyobraź sobie, że np. taki Ignac pozytywnie korelował Mikkiego z wolnościa! Nie robię sobie jaj, tak naprawdę było.

• qiz
    Tak naprawde ten przewrót to uderzenie w potencjalnego koalicjanta PiSu. A stoją za nim wcale nie stare świry - dziadki z UPRu, a ten dziwny "nowy narybek", na pierwszy rzut oka mocno mętny: Dziambor, Szpanelewski, Wilk etc.
    Sugerujesz, że wbudowane mechanizmy zabezpieczeń się pokazały?
  • qiz
    Nowe KNP wprost pisze o co chodzi:

Chronić KNP nawet przed jedną kroplą dziegciu - bez politycznych kompromisów!

Michał Marusik, unioposeł Kongresu Nowej Prawicy, ygnatariusz i członek Rady Głównej KNP o kompromitujących nawoływaniach wmontowania tej partii w "szeroki układ partii prawicowych", czyli jak System chce zmarginalizować środowisko antysystemowe.
    http://nowaprawicajkm.pl/home/item/chroni-knp-nawet-przed-jedn-kropl-dziegciu-bez-politycznych-kompromisow
  • ms.wygnaniec
    qiz
    :
    Sugerujesz, że wbudowane mechanizmy zabezpieczeń się pokazały?
    Korwinowi bardzo się spodobało bycie w mejnstrimie- diety, młode dupeczki (wybaczcie konserwatywno-liberalny język), a jak diety wpływają to i stara żona nie jojczy...
    Co by mu szkodziło na starość poprzeć Jarka, Wipler by się wykazał a stary dziadyga nawoływałby do wywalenia na bruk lewaków od Tuska po Millera... Sygnały pro-koalicyjne były tak ewidentne, że ho ho ho.
  • Marusika w eurowyborach ostentacyjnie wspierał mąż pani Ziętek-Wielomskiej.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • van.den.budenmayer
    Nowe KNP wprost pisze o co chodzi:

Chronić KNP nawet przed jedną kroplą dziegciu - bez politycznych kompromisów!

Michał Marusik, unioposeł Kongresu Nowej Prawicy, ygnatariusz i członek Rady Głównej KNP o kompromitujących nawoływaniach wmontowania tej partii w "szeroki układ partii prawicowych", czyli jak System chce zmarginalizować środowisko antysystemowe.
    http://nowaprawicajkm.pl/home/item/chroni-knp-nawet-przed-jedn-kropl-dziegciu-bez-politycznych-kompromisow
    O rany, dotrwałem do końca, to coś w okolicach Aborczej/Amwaya
    Strach się bać jeżeli to na poważnie.
  • qiz
    Sygnały pro-koalicyjne były tak ewidentne, że ho ho ho.
    No właśnie, przyszły zielone ludziki i się pozamiatało. I to jak zwykle pod sztandarem prawdziwej ortodoksji i jedynych prawdziwych obrońców. Nurmalnie żal.pl
  • Trochę offtopicznie, ale Kurwin zniszczył się w moich oczach tą wypowiedzią dla Superaka:
    "Ludzie sobie wyobrażają, że monarchia będzie jak wjedzie potomek Habsburgów na białym koniu, z berłem i w koronie. Nic takiego nie będzie. Przyjedzie młody człowiek z gromadą wiernych kolegów."
    To jest po prostu głupota Kurwina, który nie rozumie, że prawdziwa monarchia to sacrum.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Za fakt.pl:
    Ma 29 lat, z wykształcenia jest teatrologiem po studiach na Uniwersytecie Jagiellońskim i wierną aktywistką Unii Polityki Realnej. Dominika S. była nawet miss partii. Młodszej o 44 lata kochance Janusza Korwin-Mikkego (73 l.) nie przeszkadzają szowinistyczne poglądy polityka, choć sama z przekonania jest... feministką
    Kobieta, z którą lider Kongresu Nowej Prawicy ma dwoje nieślubnych dzieci, od lat jest wolontariuszką (podkreśla, że nie działaczką) Unii Polityki Realnej i feministką. Mimo to najwyraźniej zgadza się z poglądami Janusza Korwin-Mikkego, który swojego czasu przekonywał, że „rozsądna kobieta będzie wolała zostać jedną z 7 żon odpowiedzialnego, mądrego i silnego mężczyzny niż jedyną żoną łachmyty”.
    I tyle w temacie w tym temacie, jak mawia moj kolega:)

• starybelf
    To jest po prostu głupota Kurwina, który nie rozumie, że prawdziwa monarchia to sacrum.
    Hm, w to chyba wierzy już tylko Jean Raspail i Jacek Bartyzel
    ;)
    Ja myślę że czczenie sacrum monarchii jest możliwe pod warunkiem że się za bardzo nie wnika w jej początki.
    The author has edited this post (w 10.01.2015)
  • Brzost
    starybelf
    :
    ;)
    Ja myślę że czczenie sacrum monarchii jest możliwe pod warunkiem że się za bardzo nie wnika w jej początki.
    Kwintek: Idea!
    Kramerko: Metafora!
    ;)

• Mikke, jak każdy uwodziciel (polityczny, choć nie tylko) nie ma czegoś, co zwiemy głębokimi poglądami. Posiadł natomiast zdolność wypełniania niszy - i tę zdolność pokazał w początkach rodzenia się nowej(?) Polski, rzucając przeciwne od obowiązujących hasełka, na cele z monarchicznymi, czym przyciągnął sporą rzeszę ludzi, którzy już pokumali, że nasz kraj nie w tę stronę idzie i że chwytają Ją w łapy kolesie od GW, Jacusia K. i Adaśka.
    Hasła Mikkego chwyciły - sama się nimi przez krótki czas upajałam, choć instynkt człowieka wychowanego w PRL ostrzegał, że to pic na wodę, fotomontaż. Dał się na nie nabrać nawet taki cwaniak i megaloman jak W.Łysiak. Po prostu Mikke był naonczas jedynym, który proponował nam jakąś alternatywę. Wskoczył więc na tego swego, sprawdzonego już konia i przez lata całe na nim pędził, nie licząc się z faktem, że ludzie obserwują rzeczywistość i dojrzewają.
    Minęło czasu mało wiele, masa młodych ludzi stanęła w podobnym, co my kiedyś, rozkroku - i nie chcąc wybierać, jak sądzili i sądzą, między dżumą a cholerą - popędzili pod sztandary ekstrawaganckiego wodzusia. Mikke jest chytry, poznał zasadę wahadła i dobrze się nią posługuje. Ale w rzeczywistości pozostał cynicznym graczem, mało-wielkim cwanym batiarem, przyodzianym w sztuczny herb i muchę, dającą pozór prawdziwej elegancji, także tej wewnętrznej.
    Nie wróżę mu dłuższego pobytu na arenie. Koło się kręci i już wkrótce jego poplecznicy dojrzą prawdę. Taka jest kolej rzeczy. A następnego obrotu nie będzie. Wódz jest za stary.
    Do czego służy UPR/KNP? Do oświetlania estrady dla harców Mikkego. I nic więcej. W tym podobny jest do Palikota, choć to nieco inna klasa. J.P. nie umie tak udawać, bowiem jego osobowość nazbyt prymitywna; ot, słoma z butów.
  • Z życia mikrobów
    Szanowni Państwo
    W nawiązaniu do tekstu, który ukazał się w gazecie FAKT w dniu 09.01.2015r. pod tytułem ,,To o­na rodzi dzieci Korwinowi!” oraz pod tym samym tytułem na stronie
    http://www.fakt.pl/polityka/kochanka-korwina-mikke-to-feministka-i-byla-miss-unii-polityki-realnej
    ,artykuly,515464.html, pragniemy poinformować, że informacje zawarte w tych tekstach, a mówiące, iż Pani Dominika S. jest aktywistką oraz wolontariuszką Unii Polityki Realnej, są nieprawdziwe. Kiedyś, w czasach kiedy Janusz Mikke był członkiem Unii Polityki Realnej, Pani Dominika S. była działaczką Sekcji Młodzieżowej UPR, do której przeszła z grupy młodych sympatyków PiS. Jednak od dawna nie jest już w jakikolwiek sposób związana z Unią Polityki Realnej.
    W związku z powyższym prosimy o sprostowanie powyższej informacji, nie chcemy bowiem, aby nasza partia była w jakikolwiek sposób łą
    czona z cała sprawą.
    Władze Unii Politykie Ralnej
    źródło
    Znaczy się to pisowski pomiot i my się od nie odcinamy, bo to zły Kaczor ją podesłał aby na zgubę UPRu Prezesa sił witalnych pozbawiała
    ;)
  • ms.wygnaniec
    Znaczy się to pisowski pomiot i my się od nie odcinamy, bo to zły Kaczor ją podesłał aby na zgubę UPRu Prezesa sił witalnych pozbawiała
    ;)
    y "rozsądku politycznego", bo opuścił UPR i założył yakieś KNP ...
  • los
    ...  ale przynajmniej się zgadzamy co do misji UPR.
    Monarchistyczna misya ? że krulewskie dzieci, złośliwi powiedzą, że bękarty nieherbowe ale yednak trochę mądrości Korwinowey spłynie w genach...
    a zatem monarchia z rozsądku a nie legitymistyczna czy sacralna
    @ WM Brzost
    A dlaczego nie można / czy trudniey yest wierzyć w sacrum monarchii yak wnika się w yey początki ... Mi to nie sprawia trudności...
    :)
  • No bo mnie się wydaje, że taki pierwszy monarcha bardzo rzadko spadał z nieba
    ;)
    Najczęściej był po prostu trochę silniejszym i bardziej bezwzględnym zabijaką od pozostałych.
    Sakralizacja była wtórnym, zdrowym odruchem stabilizującym państwo, coby zbyt często tyrania Jedzosławów nie była obalana przez tyranię Chytrozłotków
    ;)
    The author has edited this post (w 11.01.2015)
  • Brzost
    starybelf
    :
    ;)
    No, ja też
    image
    Brzost
    Nie każdej i nie zawsze. Ponadto jak dynastia istnieje już ponad 1000 lat....

W jedności siła!

• Z kronikarskiego:
    Najstarszy syn p. Mikke ma 47 lat.
    Najmłodszy syn p. Mikke ma 1,5 roku.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.