Strategia PO i PEK dla Polski
"moim celem jest niedopuszczenie PiSu do władzy".
Przynajmniej szczera.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Przynajmniej szczera.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Z tego, że jest gupia - ok. 60%.
Pod liczbami mmarii sie podpisuję.
The author has edited this post (w 14.01.2015)
A kulega nie dosc, ze sparsowal cala wypowiedz to jeszcze jakies rozumowanie na tej podstawie przeprowadzil. Lomatko!
The author has edited this post (w 14.01.2015)
Demokracja jest tylko wtedy, kiedy istnieje równowaga między kilkoma dominującymi partiami i sprawują one władzę naprzemiennie.
The author has edited this post (w 15.01.2015)
A co jeśli się cel osiągnęło? ergo PiS nie będzie władał. Tu uprzejmie proszę o nie stawianie znaku równości pomiędzy (wątpliwą) wygraną PiS w jakichkolwiek znaczących wyborach w realnej przyszłości a sprawowaniem realnej władzy przez PiS.
Co wtedy?
Bowiem ja to widzę (naiwnie) tak:
W bugoodrzu od wielu lat nie ma demokracji. Sądzę, że nie było jej nawet gdy jakaś aktorka obwieściła w TV że komuna się skończyła. Ale nie jestem pewien bo mnie tu nie było. Były epizody demokracji fasadowej (ala ul. Piotrkowska w Łodzi z ładnie pomalowanymi frontonami kamienic i totalną gangręną na podwórku). Były epizody (jak za eksperymentu z "rządem" PiS) gdzie garstka naiwnych idealistów starała się wprowadzić demokrację poprzez dopuszczenie obywateli do głosu.
Śmiem twierdzić iż eksperyment się udał. Obywatele, dopuszczeni do głosu, ciupasem zagłosowali by demokrację zwinąć jak dywan i zmienić tożsamość państwową z Polski na bugoodrze.
Twierdzę więc ze cel osiągnięto. I pytam: a co teraz?
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
I mnie do szwecjalizmu nie tęskno....
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu