Skip to content

Z pieluchy w prezerwatywę - Rulez Brytfanio (o ile to prawda)

edytowano March 2015 w Forum ogólne
wpolityce.pl

Brytyjskie dzieci wiedzą jak zgwałcić, ale nie umieją korzystać z toalety!

(..)
Okazuje się, że o ile brytyjskie dzieci i młodzież są edukowane seksualnie, o tyle nikt nie uważa za stosowne edukować ich z umiejętności korzystania z toalety. Jak informował „The Independent” setki dzieci, gdy są wysyłane do szkoły, nie umieją korzystać z toalety, więc korzystają z pieluch. Nie umieją tego wciąż robić w wieku 11 lat. To szokujące wyniki badań przeprowadzonych w brytyjskich szkołach. Chodzi oczywiście o zdrowe dzieci. Nauczyciele potwierdzili, że ich uczniowie pomiędzy piątym i siódmym rokiem życia przychodzili na lekcję w pieluchach.
(..)
Także dailymail.co.uk informował, że coraz więcej dzieci w Wielkiej Brytanii zaczyna szkołę podstawową z pieluchą w majtkach. Rodzice uważają, że nauka korzystania maluchów z
WC
jest obowiązkiem szkoły (..) Rodzice uważają, że nie ma w tym nic dziwnego – sami nie mają czasu, aby uczyć dzieci podstawowych umiejętności życiowych i powinna to zrobić szkoła.
źródło
Pytanie, na ile ten obraz jest prawdziwy? tz jest tego 1 promil, 1 % czy 10%
Jeżeli tego jest więcej i przybywa to jeszcze poproszę o rozkład etniczny tych dzieci. Bo nie wiem czy to skutek Bryrfańskiego socjalizmu czy lemingozy (roszczenie wobec szkoły, co jest zmorą w Warszawskich przedszkolach i szkołach).
W tle oczywista sprawa seksualizacji dzieci co przynosi opłakane skutki.

Komentarz

• Myślę, że problemem jest raczej brak nadzoru pedagogicznego podczas szczania i związane z tym ryzyko prawne.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Myślę, że problemem jest raczej brak nadzoru pedagogicznego podczas szczania i związane z tym ryzyko prawne.
    Eeee... a tak bez metafor poproszę.
  • ms.wygnaniec
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    Myślę, że problemem jest raczej brak nadzoru pedagogicznego podczas szczania i związane z tym ryzyko prawne.
    nie łap chłopca za siusiaka, zboczona przedszkolanko !
  • ms.wygnaniec
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    Jakich mruwa metafor? Tu nie ma żadnej metafory. Tu jest psychoza.
    Ovaj, kto odpowiada za bezpieczeństwo "dzieci" w szkole? "Nauczyciele" i sama "szkoła". A więc kto musi mieć baczenie na "dzieci"? "Nauczyciel". A jeśli "dziecko" opuszcza klasę podczas lekcji bez opieki, to se Kolega wyobraża, do czego dojść może? Nu, niech ta się na mydle pośliźnie i 13 razy o umywalkę jebnie. Albo niech na wagary pójdzie, uprawiać dyalog społeczny.
    Tu nie ma metafor. To jest wiedza drogo okupiona.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Jakich mruwa metafor? Tu nie ma żadnej metafory. Tu jest psychoza.(..)
    Upss ten aspekt mi umykał. Co nie zmienia faktu, że 6 latek w pielusze to dowód na spore zaniedbanie rodzicielskie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.