Skip to content

Chwała na wysokościach!

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Niech Boże Dzieciątko obdarzy Was wszystkich Swoim Błogosławieństwem i licznymi łaskami!
Życzę Wam, Kochani Przyjaciele, radosnego świętowania, nadziei na dobre dni i pokoju w sercu.
+++
The author has edited this post (w 24.12.2014)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Chwała!
    I z całego serca podpisuję się również pod tymi życzeniami.
    +++
    Przy okazji - fragment kolędy, a właściwie pastorałki, którą zapamiętałam z dzieciństwa. Niestety zawsze aktualny.
    I lisy mają swe nory,
    ptaszęta swoje gniazdeczka.
    Dla Ciebie miejsca nie było,
    poszedłeś więc do żłóbeczka.
    Dlaczego dzisiaj na świecie
    tyle łez, jęków, katuszy?
    Bo nie ma miejsca dla Ciebie
    w niejednej człowieczej duszy.
  • A tu - ulubiona kolęda mego Dziadka Kornelka, ktory słynął z tego, że solo i bardzo donośnie intonował  "braaaacia patrzcie jenoooo", a dopiero po nim włączał się chór kościelny. Śpiewana na trzy głosy kolęda robi wrażenie i jest naprawde piękna.
    Tą razą, w dziarskim wykonaniu górali:
    https://www.youtube.com/watch

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Bóg się rodzi! Nadzieję na odkupienie nam przynosi. Radujmy się.
    Wszystkiego najlepszego. Życzę wszystkim świąt z rodziną wokoło nas i Bogiem w naszych sercach.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Błogosławinych Świąt

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • Chwała!
    Wszystkiego najlepszego!
  • +++
    zycze wszystkim tego o czym mowi moja ulubiona koleda:
    Bog sie rodzi! moc truchleje...
    Oby sie te slowa nareszcie  w kazdym polskim domu ziscily...

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Boże NarodzenieChwała na Wysokości
    A na Ziemi pokój ludziom dobrej woli
    +++

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Wesołych Świąt Narodzenia Pańskiego!

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Błogosławionych Świąt
  • I ja się przyłączam z życzeniami - niech Święta Bożego Narodzenia będą dla Was wszystkich czasem radości i pokoju. Niech Nowonarodzony Chrystus obdarza Was swoim błogosławieństwem!
  • Wszystkiego najlepszego, spokojnych, rodzinnych, radosnych Świąt Narodzenia Pańskiego.
    :)
  • Bożego błogosławieństwa, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
  • niech bedzie blogoslawione Dziecię!!! wesolych Swiat Bozego Narodzenia!!!
  • Bóg nam się rodzi, mała Dziecina
    :)
    https://www.youtube.com/watch
  • Wielu łask od Dzieciątka!
  • Świąteczne życzenia od Państwa Biniendów.
    W domu Marii i Wiesława Biniendów gościł Witold Rosowski (Solidarni 2010 NY/NJ). Na zakończenie rozmowy z panią Marią gospodarze złożyli życzenia. Powiedzieli m. in.:
    "Tak jak w tym roku będziemy wiernie służyć Polsce i Polakom na całym świecie. Prosimy o współpracę z nami i obiecujemy, że będziemy nagłaśniać wszystkie elementy gwałcenia praw człowieka w Polsce. Nie zapomnimy o Was"
    .

• Wspominać warto.
    Życzę tego, aby nasza ojczyzna przełamała wszystkie kłopoty, z którymi dzisiaj boryka się cały świat, by droga naszego rozwoju była drogą bez zakrętów, byśmy szybko szli do przodu.

Życzenia bożonarodzeniowe śp. Marii i Lecha Kaczyńskich, złożone Polakom 23 grudnia 2009 roku.

https://www.youtube.com/watch?v=mvqXygH56U4&feature=player_detailpage
    Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia!
    +
    The author has edited this post (w 26.12.2014)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Wielu łask od Bożej Dzieciny!
    +++

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.