Skip to content

Okruszek medialny

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Bieńkowska – media tubylcze
się zachwycają jak wspaniale wypadła podczas przesłuchań, w zewnętrznej opinii wypadła bardzo słabo
Tusk – w mediach tubylczych zrobił rewelacyjne wrażenie na dziennikarzach, opinie pozostałych dziennikarzy s a diametralnie inne
Pierdolino – w tubylczych mediach wspaniała kiełbasa i sam szyk, na filmiku widać, że schody trza było domykać z kopa
Ukraina – w
tubylczych mediach jesteśmy jednym z ważnych graczy, którego w realu nie zaprasza się już nawet do rozmów kurtuazyjnych
Itp. To z mojego krótkiego zerkania w tubylcze media reżimowe.
To mi przypomina schyłkowego Jaruzela, gdzie mieliśmy zabawę w odgadywanie co oficjalne kłamstwo oznacza.

Komentarz

• Pracownicy Bieńkowskiej są na granicy strajku, na dziś zarządali spotkania z Junkersem.
    Po prostu - wirtualna rzaczywistość.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Nieśmiało zauważę że bugoodrze to znaczący że tak powiem producent gier komputerowych, to raz. A wirtualna rzeczywistość to jak by nie było oznaka wysokiego rozwoju neurologi, psychologii, techniki IT, elektroniki, psychiatrii i ....jak się okazuje dziennikarstwa.
    POstemp!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Podivejte
    http://u4unity.eu/document2/Juncker_141205.pdf
    Jest tam naprawdę gruba afera, ludzie są wściekli, nie chcą by ktoś ich traktował jak niewolników.
  • Lawra pojechała za granicę i od pierwszego razu gdy otworzyła gębę zaliczyła wtopę. Okazuje się (z pdf) że z niej taka zdolna meneżerka jak z koziej dupy tabakiera. Zna jedynie metodę wrzasku i chamskich odzywek, co zresztą świetnie sie sprawdzało w zapyziałej kolonii, ale juz w stolycy kolonizatorów jej rysztokowy jęzror nie pasuje delikatnym zausznikom Junkersa.
    Wot i mamy problem Hjuston: jak z przekupy zrobić damę?

• Eurokracja jest interesująca. Brukseli nie znam ale wiem całkiem sporo o EBC. Są to ludzie o bardzo wysokich kwalifikacjach, znający języki (płynność w przynajmniej trzech jest normą), dobrze znający swoją pracę, świetnie zorganizowani i ceniący dobrą organizację. Z drugiej strony znający a nawet przeceniający swoją wartość, pewni swego a nawet się przeceniający, zmanierowani, bo praktycznie nieusuwalni i nazwijmy rzecz po imieniu - leniwi. Fajrant o piątej i zadania zaplanowane na miesiące do przodu są świętością.
    Na to wchodzi chamska, chaotyczna i arogancka świnka Piggy, przyzwyczajona do dającej sobą pomiatać polskiej administracji, mąjąca w zwyczaju wzywanie urzędników o piątej, by jej na następny dzień rano przygotowali raport z dziedziny, o której właśnie usłyszeli. Taki styl, zwłaszcza okraszony wyzwiskami i przekleństwami, w eurokratach wzbudzi furię. Wiem kto wygra - minister jeszcze nigdy nie wygrał z administracją, nawet serial na ten temat był.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Pracownicy Bieńkowskiej są na granicy strajku, na dziś zarządali spotkania z Junkersem.
    Im bardziej realna rzeczywistość odstaje od wirtualnej - tym większa agresja władców tenkraju oraz ich mendialnych najemników w stosunku do opozycji. Pytanie brzmi: jaki musiał być rzeczywisty wynik ostatnich wyborów, skoro uruchomiono aż tak wielkie i liczne przekręty i tak poteżną machinę propagandową???

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • No i mam dysonans. Komu kibycować...komu kibycować? Chyba jednak leniwcom........

• Mania
    Pytanie brzmi: jaki musiał być rzeczywisty wynik ostatnich wyborów, skoro uruchomiono aż tak wielkie i liczne przekręty i tak poteżną machinę propagandową???
    Z nieukrywaną przykrością stwiierdzę, iż prawdziwy wynik jest ważny być może dla jakiegoś dziwaka, który kiedyz będzie w zakurzonych archiwach przekopywał się przez stosy meldunków i rozkazów.
    Dla nas i bugoodrzam liczy się ten który zostal obwieszczony wszem i wobec.
    O! A jednak nas coś łączy!

• los
    Eurokracja jest interesująca. Brukseli nie znam ale wiem całkiem sporo o EBC. Są to ludzie o bardzo wysokich kwalifikacjach, znający języki (płynność w przynajmniej trzech jest normą), dobrze znający swoją pracę, świetnie zorganizowani i ceniący dobrą organizację. Z drugiej strony znający a nawet przeceniający swoją wartość, pewni swego a nawet się przeceniający, zmanierowani, bo praktycznie nieusuwalni i nazwijmy rzecz po imieniu - leniwi. Fajrant o piątej i zadania zaplanowane na miesiące do przodu są świętością.
    Na to wchodzi chamska, chaotyczna i arogancka świnka Piggy, przyzwyczajona do dającej sobą pomiatać polskiej administracji, mąjąca w zwyczaju wzywanie urzędników o piątej, by jej na następny dzień rano przygotowali raport z dziedziny, o której właśnie usłyszeli. Taki styl, zwłaszcza okraszony wyzwiskami i przekleństwami, w eurokratach wzbudzi furię. Wiem kto wygra - minister jeszcze nigdy nie wygrał z administracją, nawet serial na ten temat był.
    Miszczowskie ujęcie sedna sprawy. Chodzi o dokładnie taki konflikt kulturowy i dokładnie tak rysują sie problemy.
    Sam nie pracowałem i nie pracuję w żadnej strukturze UE, ale znam styl zarządzania w polskich urzędach, wiem na czym polega "fenomen zarządzania" Piggy, wiem jak postępowała jej poprzedniczka i wiem dokładnie jak pracują specjaliści w KE i według jakich procedur. Przykład z raportem jest genialny w trafności, bo tak właśnie działają obecnie wszystkie polskie ministerstwa.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.