Okruszek medialny
Bieńkowska – media tubylcze
się zachwycają jak wspaniale wypadła podczas przesłuchań, w zewnętrznej opinii wypadła bardzo słabo
Tusk – w mediach tubylczych zrobił rewelacyjne wrażenie na dziennikarzach, opinie pozostałych dziennikarzy s a diametralnie inne
Pierdolino – w tubylczych mediach wspaniała kiełbasa i sam szyk, na filmiku widać, że schody trza było domykać z kopa
Ukraina – w
tubylczych mediach jesteśmy jednym z ważnych graczy, którego w realu nie zaprasza się już nawet do rozmów kurtuazyjnych
Itp. To z mojego krótkiego zerkania w tubylcze media reżimowe.
To mi przypomina schyłkowego Jaruzela, gdzie mieliśmy zabawę w odgadywanie co oficjalne kłamstwo oznacza.
się zachwycają jak wspaniale wypadła podczas przesłuchań, w zewnętrznej opinii wypadła bardzo słabo
Tusk – w mediach tubylczych zrobił rewelacyjne wrażenie na dziennikarzach, opinie pozostałych dziennikarzy s a diametralnie inne
Pierdolino – w tubylczych mediach wspaniała kiełbasa i sam szyk, na filmiku widać, że schody trza było domykać z kopa
Ukraina – w
tubylczych mediach jesteśmy jednym z ważnych graczy, którego w realu nie zaprasza się już nawet do rozmów kurtuazyjnych
Itp. To z mojego krótkiego zerkania w tubylcze media reżimowe.
To mi przypomina schyłkowego Jaruzela, gdzie mieliśmy zabawę w odgadywanie co oficjalne kłamstwo oznacza.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Po prostu - wirtualna rzaczywistość.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
POstemp!
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
http://coryllus.salon24.pl/425991,korwin-mikke-czyli-diabel-z-szopki
http://u4unity.eu/document2/Juncker_141205.pdf
Jest tam naprawdę gruba afera, ludzie są wściekli, nie chcą by ktoś ich traktował jak niewolników.
Wot i mamy problem Hjuston: jak z przekupy zrobić damę?
Na to wchodzi chamska, chaotyczna i arogancka świnka Piggy, przyzwyczajona do dającej sobą pomiatać polskiej administracji, mąjąca w zwyczaju wzywanie urzędników o piątej, by jej na następny dzień rano przygotowali raport z dziedziny, o której właśnie usłyszeli. Taki styl, zwłaszcza okraszony wyzwiskami i przekleństwami, w eurokratach wzbudzi furię. Wiem kto wygra - minister jeszcze nigdy nie wygrał z administracją, nawet serial na ten temat był.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Dla nas i bugoodrzam liczy się ten który zostal obwieszczony wszem i wobec.
O! A jednak nas coś łączy!
Sam nie pracowałem i nie pracuję w żadnej strukturze UE, ale znam styl zarządzania w polskich urzędach, wiem na czym polega "fenomen zarządzania" Piggy, wiem jak postępowała jej poprzedniczka i wiem dokładnie jak pracują specjaliści w KE i według jakich procedur. Przykład z raportem jest genialny w trafności, bo tak właśnie działają obecnie wszystkie polskie ministerstwa.