Skip to content

Regula Kalego w warunkach bojowych

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Piotrze, petryfikujesz w Polsce regułę Kalego. Możecie lustrować obcych, nie ruszać swojego
– podsumował Piotr Woyciechowski.
Paczpan, a mnie sie zawsze wydawalo, ze jest to pierwsze prawidlo prowadzenia wojny.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Zalezy z kim sie wojne prowadzi, jezeli Cen ma cos z psychopaty to prowadzi ja... chyba ze swoimi demonami.
  • przemk0
    Zalezy z kim sie wojne prowadzi, jezeli Cen ma cos z psychopaty to prowadzi ja... chyba ze swoimi demonami.
    Prowadzi ja ze swymi demonami a przeciw nam.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Piotrze, petryfikujesz w Polsce regułę Kalego. Możecie lustrować obcych, nie ruszać swojego
    – podsumował Piotr Woyciechowski.
    Paczpan, a mnie sie zawsze wydawalo, ze jest to pierwsze prawidlo prowadzenia wojny.
    Woyciechowski jest chyba za głupi, zeby to rozumieć. Bo na kreta jakoś mi nie pasuje. Raczej na młodego idealistę prowadzonego i urobionego przez cwanego wygę Cenckiewicza.
    A swoich oczywiście lustrujemy, by żadnych parszywek w koszu nie mieć, ale robimy to zupełnie innymi metodami i bardzo dyskretnie. Jak na kontrwywiad przystało.
  • Woyciechowski to rozumie i nie strzelal do swojego tylko do wroga. Broniacy sensu Powstania Warszawskiego sa przeciez dla nich wrogami gorszymi niz komuna.

• Fajnie dzisiej Centkiewicz samo-się-zaorał w Radio WNET!
    Mianowicie, pyta go pan redaktór, że niby Gątar plótł jakoby TW Nysa Łużycka wiódł z UB subtelno grę, iako te koniakowskie wyszywanki. Na to Centkiewicz:
    - Jako gre??? Wuj jeden, donosił!
    - Nu, a na przykład na kogo?
    - Nu, np. doniósł, że doktór Doktór zerżnął skądś dochtorat!!! To jest skandaloza!
    - Ta Sławciu, przecie doktur Doktur to ubecka kanalia, co wiemy wszyćsy od przedwczoraj!
    - Niby racja, ale donos jest donos, sztuka jest sztuka, ty Kali!
    Ergo, Centkiewicz potwierdza jakoby swemi donosami TW Nysa Łużycka napuszczał esbe na ubeckie kanalie. Ciekawe1.
  • Ta zawzietosc to przez obrone Powstania Warszawskiego przez prof. Kiezuna? Nurmalnie psych, strach takiemu nawinac sie przed oczy.

• Szturmowiec.Rzplitej
    Fajnie dzisiej Centkiewicz samo-się-zaorał w Radio WNET!
    Mianowicie, pyta go pan redaktór, że niby Gątar plótł jakoby TW Nysa Łużycka wiódł z UB subtelno grę, iako te koniakowskie wyszywanki. Na to Centkiewicz:
    - Jako gre??? Wuj jeden, donosił!
    - Nu, a na przykład na kogo?
    - Nu, np. doniósł, że doktór Doktór zerżnął skądś dochtorat!!! To jest skandaloza!
    - Ta Sławciu, przecie doktur Doktur to ubecka kanalia, co wiemy wszyćsy od przedwczoraj!
    - Niby racja, ale donos jest donos, sztuka jest sztuka, ty Kali!
    Ergo, Centkiewicz potwierdza jakoby swemi donosami TW Nysa Łużycka napuszczał esbe na ubeckie kanalie. Ciekawe1.
    Tesz słuchałem i odniosłem wraże wraszenie że Centka to taki esteta co by raczej z głodu zdechł niżby miał jajko obrać ze skorOOpki. Bzidzi się i lubi jak wszystko jest kryształowe i wyczyszczone przez niego samego.
    Fuj.......

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Powiadają, że jak się szybę z jednej strony nawet cieniutko pokryje srebrem, to zaczyna się przez nią widzieć siebie, a nie rzeczywistość za oknem...
    Powiadają inni, że jakoby Centek był jakowymś stypendystą jakowegoś niemieckiego stypendium...
    Prawda-li to?
  • fatuswombatus
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    Tesz słuchałem i odniosłem wraże wraszenie że Centka to taki esteta co by raczej z głodu zdechł niżby miał jajko obrać ze skorOOpki. Bzidzi się i lubi jak wszystko jest kryształowe i wyczyszczone przez niego samego.
    Tem niemniej sam końcept jest niezły. No bo jeśli TW Nysa Łużycka donosił do esbe na esbeków, to wygląda trochę, jakby próbował nakłonić Wejdera, żeby się własnym mieczem świetlnym zarezał.
  • Ależ tak, koncept prima sort! Ja się do spirytusu co go napędza odniosłem ze przekĄsem
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Ile to już lat temu pisałem o defetyzmie (jeszcze na IVRP)
    :(
    .....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • los
    To jest znakomita taktyka, wzbudzić w przeciwniku samobójcę. Bo to jest samobójstwo, jeżeli ktoś stara się stosować na polu bitwy wysokie standardy moralne i etyczne, walcząc z przeciwnikiem który ma totalnie na nie wywalone. W ramach dzisiejszej wojenki, przeciwnik doskonale wyczuł tą słabość i regularnie wzbudza samobójcę, zamęczając zarzutami o hipokryzję i wytykając jakiekolwiek odstępstwa od zasad. To była z resztą bardzo ważna broń Sowietów przeciwko Zachodowi, ot chociażby wyprali mózgi części amerykańskiego społeczeństwa czasów Wietnamu. To działa i dziś, właśnie CIA ma się kajać za torturowanie, nasze wszystkie portale onetowe podchwyciły temat błyskawicznie. Bo takie mają zadanie.
    Ech, gdzie te przytomne babcie - Masz tu granaty, sądy sądami a sprawiedliwość musi być po naszej stronie ...
    JORGE>
    The author has edited this post (w 12.12.2014)
  • Podjąłem ostatnio próbę rozmowy z dwoma lemingami. Dotyczącej znanej nam doskonale osoby, o dość jaskrawych poglądach (pisoskich, ale to nie było głównym temtem). Zobacz, powiedzieli - to jest człowiek, który cały czas stosuje relatywizm moralny, obrzydliwy i tu poszły przykłady. Mnie coraz częściej zamurowuje, zapominam jezyka w gębie, po prostu powszechnie panująca paranoja wykracza poza ramy, do których jest przygotowany mój system operacyjny. O wy kurwy zaślepione własną żółcią, pomyślałem i rozmowę zakończyłem, niczym.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 12.12.2014)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.