Skip to content

Girzyński juz poza PiSem

edytowano March 2015 w Forum ogólne
http://www.fakt.pl/polityka/zbigniew-girzynski-opuszcza-pis-,artykuly,508038.html
Wygląda na to, że sam się wział i wyautował.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Nie martwcie sie. Jak kto ma dar bilokacji, to potrafi i wyjsc i zostac.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • "Ponieważ w ostatnim czasie krąży wiele mitów i nieścisłości dotyczących sposobu odbywania podróży przez posłów zwłaszcza w zakresie rozliczania tzw. kilometrówki pragnę zauważyć, że od 6 lat Sejm zrezygnował z rozliczania kilometrówek jeśli chodzi o podróże służbowe posłów. W celu z jednej strony szukania oszczędności, z drugiej zaś aby uprościć system samego rozliczania, zostały one zastąpione „ryczałtem samolotowym”. W praktyce oznacza to, że poseł odbywający podróż służbową może albo dostać bilet na samolot zakupiony przez kancelarię sejmu, albo jego równowartość (a nie jak się błędnie podają w media „kilometrówkę”). Konsekwencją tego stało się zwolnienie podróżującego z obowiązku odbywania podróży samochodem. Jedynym obowiązkiem jest natomiast obecność osoby odbywającej podróż służbową w miejscu oddelegowania."
    Jak rozumiem korzystanie z tańszego środka komunikacji jest nadużyciem
  • Dobry chwyt. Sam rezygnuje (w podtekście miał być wyrzucony, ale sam zrezygnował). Budowanie legendy Nowaka a'rebours.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • starybelf
    Dobry chwyt. Sam rezygnuje (w podtekście miał być wyrzucony, ale sam zrezygnował). Budowanie legendy Nowaka a'rebours.
    Obalam mit:
    Nowak pozostał na stanowisku aby nie porzucić elektoratu na pastwę barbarzyńców z PiS. Giżyński natomiast ma swój elektorat w .....
    No co? Nadaje się do GW?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    starybelf
    :
    Dobry chwyt. Sam rezygnuje (w podtekście miał być wyrzucony, ale sam zrezygnował). Budowanie legendy Nowaka a'rebours.
    Obalam mit:
    Nowak pozostał na stanowisku aby nie porzucić elektoratu na pastwę barbarzyńców z PiS. Giżyński natomiast ma swój elektorat w .....
    No co? Nadaje się do GW?
    Do GW nadaje się wszystko

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Podobno chodzi o 200 zł. Nie chce mi się jednak w to wierzyć.
  • Dla mnie to jednak ma znamiona dezercji...
  • krzychol66
    Dla mnie to jednak ma znamiona dezercji...
    Ja bym nie wyrokował, póki nie zobaczę, jak będzie się zachowywał po odejściu.
  • Myślę, że to taktyczny ruch, szczególnie że liz dostał ostatnio obsesji na punkcie posła Girzyńskiego (znaczy, Girzyński nie zdradził).

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Ano, ciekawie. Lącznie z akcją posła Girzyńskiego - podwójnie ciekawie. Moze wyjasni sie wreszcie kwestia prawna dotycząca rozliczeń delegacji. Nie powinni tego odpuścić. Mła, nie ukrywam, ze brakuje mi w telewizorze Hofmana, bo Mastalerek to już nie to.
    Pozostaje tylko kłopotliwa sprawa zachowania sie maużonek w aeroplanie, ale być może, ze wyglądało to trochę inaczej niż to przedstawiły merdia.
    A propos nowego rzecznika prasowego PiSu; słyszeli dziś Szanowni wypowiedź naszego drogiego Richelieu? Kolacja cofnęła mi się do gardła i ledwie powstrzymałam vomit. Richelieu, po zakończeniu kariery politycznej stał się cynglem głównego ścieku do obgryzania pisowców.  Zaiste, żałosny to finał.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Nie nadanżam.
    Riszelie?
  • Były europoseł Marek Migalski. Kardynał z forum F., b. lubiany przez nas swego czasu.

• Dziękuję.
    Dzisiaj przeczytałem dobre zdanie: angażowanie się w walkę z palantami jest równie skuteczne jak próby pokonania wampirów poprzez utopienie ich w naszej krwi.
  • Mania
    Pozostaje tylko kłopotliwa sprawa zachowania sie maużonek w aeroplanie, ale być może, ze wyglądało to trochę inaczej niż to przedstawiły merdia.
    Bym powiedziała, że przede wszystkim cel owych wyjazdów, czyli obecność (lub nie) na spotkaniach, na które jeździli.
  • Mania
    Były europoseł Marek Migalski. Kardynał z forum F., b. lubiany przez nas swego czasu.
    No nie, Migal i forumowy kardynał to dwie różne osoby.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    Mania
    :
    Były europoseł Marek Migalski. Kardynał z forum F., b. lubiany przez nas swego czasu.
    ?!?

• Gucio Kabat taką tezę zapodał, nie wiemy czy prawdziwą.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Mania
    ella
    :
    Mania
    :
    ?!?
    Migal mieszka w Krakowie, a kardynał w Warszawie. Z tego, co pamiętam, znany był niektórym osobiście (np. Erce).
    EDIT: Migal mieszka chyba w Katowicach, a Kraków wziął mi się z filmiku Iaremy (nagrał MM, który się napatoczył w jakimś lokalu, gdy była inauguracja krakowskiego klubu Frondy).
    The author has edited this post (w 07.12.2014)

• Forumowicze spotkali się z Migalem w krakowskiej knajpce, jak ze starym znajomym. Erka spotkała go wcześniej, gdzieś bodajze w Bydgoszczy (?). Mogłaby rozwiać nasze wątpliwości.

• Polityka kadrowa poprzez szantażujący ostrzał z mainsteamu, cwanie wymyślone. Trzeba się zastanowić jak można sobie z tym poradzić.
  • Mania
    Forumowicze spotkali się z Migalem w krakowskiej knajpce, jak ze starym znajomym. Erka spotkała go wcześniej, gdzieś bodajze w Bydgoszczy (?). Mogłaby rozwiać nasze wątpliwości.
    Maniu, Migal to nie Richelieu. Było to wiele razy wyjaśniane i funkcjonowało jedynie jako żart. Zresztą niektórych też żart mocno irytował, chyba MKG wkurzał się, gdy na Migala mówiono kardynał i stawał w obronie zacnego forumowicza.

• MIGDALSKI MA TYLE WSPÓLNEGO Z NASZYM KOLEGA RICHELIWU CO KOŃ Z KONIAKIEM.
    RICHELIEU POCHODZI Z BYDGOSZCZU, MIGDALSKI Z KATOWIC.
    RICHELIEU ZNAM OSOBIŚCIE, SPOTYKAŁEM GO KILKA RAZY W WARSZAWIE. NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z TYM FACETEM W STRINGACH.
    WKURZA MNIE POWIELANIE TEGO SŁABEGO ŻARTU Z FF
  • Żart sie przyjął ( nie wiem skąd sie wziął), bo chyba nie ja jedna utożsamiałam obie postacie
    :(
    Ale to cieszy, że forumowy kardynał nie jest tym zdrajcą. A sprostowania, o których pisze Ella- jakos mi umkły.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.