Skip to content

Kazimierz Świtoń nie żyje

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Dziś w wieku 83 lat zmarł w Katowicach Kazimierz Świtoń.
+++

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
«1

Komentarz

• +
    a w zeszłym tygodniu doktor Wanda Błeńska
    najlepsi odchodzą za szybko
  • +++

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Żwirowisko - krzyk rozpaczy...  tylko jeden biskup się postawił, no i lefebryści.
    A niektórzy tu ze mnie szydzą, co ja mam do inuitów.
  • +++

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • +++

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • +++
    Znajmomy określił go kiedyś jako "bohatera wyśmianego"
  • Pryszczatym młodzieńcem będąc chyba się zeń letko podśmiechiwałem. Tym bardziej: +++ RIP
  • agent
    Pryszczatym młodzieńcem będąc chyba się zeń letko podśmiechiwałem. Tym bardziej: +++ RIP
    A za czasów mojej pryszczatości - był dla mnie bohaterem. Wychodzi ta pół-pokoleniowa różnica.
  • +++

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• +
    Za młodości się nie podśmiewywałem, niewiele rozumiałem ale żwirowisko tak. Ostatnimi laty zaczął coraz bardziej odpływać, pewnie większość z nas tutaj uznałby za kryptożydów conajmniej, ale to nieważne, to był wielki człowiek. Kiedyś w okolicach 2005 roku telewizja puściła film dokumentalny o nim, przedstawiając go jako twórcę zwiążków zawodowych w Polsce. Pamiętajmy i o tym. A toyah pisze że w latach 70-tych znało go pół Katowic bo świetnie naprawiał telewizory.
  • przemk0
    +
    Kiedyś w okolicach 2005 roku telewizja puściła film dokumentalny o nim, przedstawiając go jako twórcę zwiążków zawodowych w Polsce.
    I tego pierwszeństwa nikt mu nie odbierze. Wyprzedził o kilka miesięcy nawet pp Gwiazdów i Annę Walentynowicz.
  • RIP
    Przemku, a może ty coś poradzisz.
    Zniknęła z jutuby rozmowa red. Zalewskiego ze śp. Kazimierzem Świtoniem w ramach cyklu "Pod prąd" w tv Puls. Pan Świtoń opowiadał o sobie i o tym, co przeszedł za komuny. Płakać się chciało nad jego losem, gdy słuchałam.
  • The author has edited this post (w 06.12.2014)

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • jejku, dodac tu zdjęie to katastrofa
    zróbcie co z tym, proszę
    w każdym bądź razie:
    Msza jest 8.12.2014 o 11.00 w kościele św.Szczepana w Katowicach Bogucicach, a potem kondukt przechodzi na cmentarz o.Bonifratrów
    The author has edited this post (w 06.12.2014)

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • @Marniok; a skad chcesz przenieść zdjecie? Z komórki czy z netu? Jesli z netu - nie ma problemu, mogę Ci podpowiedzieć. Jesli z komórki- to tak jak napisał Ignac, bo ja z komórki nie umiem przenosić.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • z komórki , próbuje zmienic rozmiar zdjęcia ale nijak nie wchodzi

• No to musisz maksymalnie pomniejszyć wklejane zdjęcie, bo widzę, że wklejać umiesz.

• i tak robie ale pokazuje sie ikonka a nie zdjęcie
    zreszta wrzuciłem je w "chmurę" i spróbuje, w razie czego pousuwam zbęde
    p.s.
    prosze, podpowiedz mi jak z netu wrzucić
    The author has edited this post (w 06.12.2014)

• kazimierz Åwiton 003.jpg

• +

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.