Skip to content

Bałtroczyk ok.

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Nie wiem czy on peowiec czy pisowiec, chyba ni to ni to, tym niemniej w sprawie swojego miasta zachował się po obywatelsku i politycznie.
Gdyby kazdy lokalny patriota postąpił jak on - byłoby więcej dobra.
http://wpolityce.pl/polityka/107898-to-najmocniejszy-w-tej-kampanii-apel-piotr-baltroczyk-do-mieszkancow-olsztyna-nie-glosujcie-na-malkowskiego

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Mania
    Nie wiem czy on peowiec czy pisowiec, chyba ni to ni to
    Jeśli dobrze pamiętam jego dawniejsze wypowiedzi, kojarzył mi się z byłą Mumią Wolności.
  • PO i z odrzuceniem wszelkich zasad. Jak zreszta oni wszyscy, obok jest watek na temat.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Wypowiedź Bałtroczyka jest OK. Ale sam delikwent nie jest OK. Doskonale wie, kto trzyma klucz do spiżarki z konfiturami.
  • Gdyby nie wiedział, nie byloby go co tydzień w telewizji.
    Czyli w sprawie Olsztyna ok, w sprawie Polski- nie ok.
    Dziwni są ludzie...

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Fajny tekst. Bardzo osobisty - ze względu na swojego ojca.
    I- mimo że to peowiec & mumia wolności pełną gębą - zobaczcie co może zrobić dobrego z człowieka
    "niezależność finansowa i polityczna"
    !
  • Mania
    Oj, chyba nie. Nie wnikając w meritum sprawy, wczytaj się w te zdania:
    Pytam: czy kiedykolwiek spróbował się przed Państwem oczyścić? Czy dał Państwu jakikolwiek dowód swojej niewinności, rzekomo osaczony przez wrogów?
    Składania dowodów niewinności, to raczey nie będziemy stawiać za przykład
    ;)
    A gdybyś tak odwróciła "sympatię" polityczną do kandydata, to ten apel można odczytać prędzej jako ... no, już się nie będę wypowiadać brzydkimi słowy.
    Na wszelki wypadek dorzucam, że sprawę znam, p. Małkowskim się brzydzę, tylko ten list budzi moje wątpliwości.
    The author has edited this post (w 14.11.2014)
  • mmaria
    Mania
    :
    Oj, chyba nie. Nie wnikając w meritum sprawy, wczytaj się w te zdania:
    Pytam: czy kiedykolwiek spróbował się przed Państwem oczyścić? Czy dał Państwu jakikolwiek dowód swojej niewinności, rzekomo osaczony przez wrogów?
    Składania dowodów niewinności, to raczey nie będziemy stawiać za przykład
    ;)
    A gdybyś tak odwróciła "sympatię" polityczną do kandydata, to ten apel można odczytać prędzej jako ... no, już się nie będę wypowiadać brzydkimi słowy.
    Na wszelki wypadek dorzucam, że sprawę znam, p. Małkowskim się brzydzę, tylko ten list budzi moje wątpliwości.
    też mi sie to zdanie rzuciło w oczy, bo jest niefortunne. Ale domyślam się, że chodzi o oczyszczenie się z zarzutów (nawet przed sądem) oraz  przeprosiny.

• Ten pan, co miał troczek, jednej rzeczy nie zrozumiał albo tak udawał - nie można mieć Komorowskiego bez Małkowskiego. Ci panowie występują w pakiecie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Ależ drodzy państwo, Bałtroczyk, to klasyczny przykład swoistego estetyzmu. Pan Małkowski, robił brzydkie rzeczy (o czym pan Piotr wie m. in od ś.p. Taty), a do tego ma dziobatą twarz. Takiego człowieka trzeba zwalczać. Inni, mogą robić rzeczy złe, ale jeżeli dopóki nie drażnią one estetycznch uczuć pana kabareciarza to nie tylko nie będzie ich zwałczał ale może i popierać..
  • Ale sam pan wesołek to ryj ma dosyć paskudny.

• los
    Ale sam pan wesołek to ryj ma dosyć paskudny.
    Poglądy takoż, ale żarty czasem dobre. Ot życie...
  • Grzymowicz wygrywa 520 glosami (133.241 uprawnionych go glosowania).

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • yanusson
    Wypowiedź Bałtroczyka jest OK. Ale sam delikwent nie jest OK. Doskonale wie, kto trzyma klucz do spiżarki z konfiturami.
    Dobrze kojarzę, że robiło sobie brzydkie żarty ze Smoleńska?
    W każdym razie czym mi się zapisał jako "fuj".
  • nicked
    Dobrze kojarzę, że robiło sobie brzydkie żarty ze Smoleńska?
    Nie jestem w stanie potwierdzić, ale widząc go i słysząc kilka razy na żywo, wnoszę. że dobrze wie jakie żarty należy robić a jakich nie należy, aby być dobrze przyjmowanym przez MWZwM. Zatem niewykluczone a nawet prawdopodobne.
  • Bałtroczyk najczesciej zartuje ze swojego alkoholizmu.
    Z wartosci tez szydzi, aczkolwiek nigdy nie slyszalem, by rechotal ze Smolenska.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • extraneus
    Grzymowicz wygrywa 520 glosami (133.241 uprawnionych go glosowania).
    To zła wiadomość.....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.