No co ja słyszę co ?
Program powyborczy w radiowej Trójce. Pani prowadząca i cztery profesory, Śpiewak, ktoś z SWPS i jakichś jeszcze dwóch. Znakomity wynik PiSu mówią, mateczniki PO prawie zdobyte, ciekawe ile Dutkiewicz przez fakt poparcia PO stracił ? Ale najlepsze, po gadaninie Bufetowej i Kopacz (że wygrała demokracja, a Warszawa będzie centrum Europy, całej, a nie tylko Środkowowschodniej) panowie wygłosili następujące komentarze - przecież to absurd, nadużycie (odnośnie zwycięstwa demokracji), prawie poczułem się jak za Gierka, to samo pustosłowie. Brak elementarnej umiejętności formułowania zdań i konkretnych przekazów. Wróciliśmy do czasów sprzed roku '89 - powiedział jeszcze inny. Ale przecież to nie tylko Gronkiewicz tak ma - mówi pani prowadząca. Tak, odpowiada profesor, oni tak wszyscy (prezydenty i PO) mają. No i jeszcze te głębokie analizy, dlaczego tak się stało, a nie inaczej, z czego to wynika, jakie prognozy na przyszłość. Jak podczas wyborów amerykańskich, wszystko rozkminione, poważne
Oho.
Jadąc sucharem - mogę im zaufać ? Uf uf.
JORGE>
The author has edited this post (w 01.12.2014)
Oho.
Jadąc sucharem - mogę im zaufać ? Uf uf.
JORGE>
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
W 2014 roku wybory w Polsce zostały sfałszowane. Nigdy, przenigdy nie dajmy się otumanić.
JORGE>
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Nastepnego dnia w studiu znowu sie zjawia Dmochowski. A gdzie kartka? - pyta Wilhelmi.
- Tylko raz dostales kartke. Takich co czytaja z kartki mamy na kopy. Sam masz wiedziec, co oglosic, jak zechcesz tu zostac.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.