Skip to content

Narodowcy znowu bija Zydow

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Albo odwrotnie
Pijany Wildstein przewrócił stolik i uderzył Wasiukiewicza butelką w głowę, a potem próbował to samo powtórzyć ze szklanką. Wasiukiewiczowi otworzyła się rana na głowie i popłynęła krew. Po chwili zakrwawiony był też Wildstein, który pokaleczył się szklanką, chcąc ponownie uderzyć swoją ofiarę. Doszłoby do gorszych rzeczy, gdyby obecny na miejscu klient lokalu, który siedział obok, nie powstrzymał Wildsteina. Żona Wasiukiewicza pomagała mężowi i starał się zrobić zdjęcie. Wtedy rzucił się na nią kolega Wildsteina, który razem z nim uczestniczył w popijawie. Jego z kolei powstrzymałem już ja, ponieważ zdążyłem dobiec na miejsce - relacjonuje reżyser Jerzy Zalewski, bezpośredni świadek zajścia.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«1

Komentarz

• z życia "polskich" elit (a przynajmniej aspirujących do miana polskich)
    ale to tylko skorupa, plugawa
  • Krew, Niepodleglosc, Wodka, Polacy...

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Zydzi
    ;)
    Jak za dawnych dobrych czasow.
    A mnie sie podoba. Najbardziej w swiecie nie lubie przerosnietych grzecznych przedszkolakow. Widac, ze im o cos chodzi.
    The author has edited this post (w 13.11.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Losie - czy to w ogóle jest prawda?? Póki co informację podała jedna strona, bodaj dwie za nią powtórzyły. Mnie to pachnie fałszywką.
  • No i super! Jak przed wojną!
    Ja bardzo lubię takie historie. Może to nie mieszczańsko-salonowe ale takie prawdziwe i wolnościowe.
    Cycujac żydowskiego klasyka "o ideach nie możemy dyskutować, możemy sie o nie co najwyżej zabijać"
    I na tym chyba polegało to w Rzeczypospolitej. Tam jedni drugich tolerowali, ale nie oznaczało to konieczności akceptacji
  • A co oni robili w Charlotce? Nie dość że narodowcy i eskimosi to jeszcze aktywnie popierają ścieżki rowerowe? Trzeba przyznać eklektyczna migzturka
    :D

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Kiedy inzynierostwo Mlodziakowie wraz corka Zuta i Kopyrda klebili sie na podlodze (nie na tle erotycznym, przynajmniej nie bezposrednio), profesor Pimko czul sie wyalienowany i przy pierwszej nadarzajacej sie okazji wlaczyl sie do klebienia.
    Jakbym tam byl, zachowalbym sie podobnie jak Pimko. Obojetne czy po stronie moskiewskiej, endeckiej, syjonistycznej, bundowej czy banderowskiej (dwu sie bilo a stron sporu az pinc) a pewne tak bezstronnie tylko dlatego, ze jest napierdalanka. Krew znaczy zycie!

• Rzchanym
    Losie - czy to w ogóle jest prawda?? Póki co informację podała jedna strona, bodaj dwie za nią powtórzyły. Mnie to pachnie fałszywką.
    Cicho! Grund, ze jest inspiracja!

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • O w mordę!!!
    Tylko czyją?
    ;)
  • Lubię to.
  • rozum.von.keikobad
    O w mordę!!!
    Tylko czyją?
    ;)
    w najbliższą, w zasięgu ręki!
    :)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Ba, ale gdzie znaleźć lokal do którego dałoby się wjechać konno?
    BTBTW: jak nisko upadły obyczaje. Potrafiłby ktoś sobie wyobrazić Nałęcza na koniu? W Adrii? Zaiste kury im szczać prowadzać.

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Bartnik
    BTBTW: jak nisko upadły obyczaje. Potrafiłby ktoś sobie wyobrazić Nałęcza na koniu? W Adrii? Zaiste kury im szczać prowadzać.
    Za to Konia na Nałęczu jest mi bardzo łatwo sobie wyobrazić.
  • A wprowadzenie do lokalu Miska na lancuchu tez sie liczy?

• los
    A wprowadzenie do lokalu Miska na lancuchu tez sie liczy?
    prawda czasu - prawda ekranu. To może być nowa świecka tradycja.

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • peterman
    Za to Konia na Nałęczu jest mi bardzo łatwo sobie wyobrazić.
    !

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • No to Tata Bronisław na pewno z syna dumny
  • mmaria
    No to Tata Bronisław na pewno z syna dumny
    Młody chyba nie ma postury zapaśnika, więc słusznie postawił na tulipan-jitsu.
  • W tomacie

• lupus71
    No i super! Jak przed wojną!
    Ja bardzo lubię takie historie. Może to nie mieszczańsko-salonowe ale takie prawdziwe i wolnościowe.
    ;)
    tez tak sobie pomyslałam
  • Wasiukiewicz od dawna sobie grabił.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    Wasiukiewicz od dawna sobie grabił.
    uczciwie przyznam, że nie znam jego twórczości, co takiego mówił czy pisał ów poszkodowany?
  • uhr
    lupus71
    :
    No i super! Jak przed wojną!
    ;)
    tez tak sobie pomyslałam
    Uwielbiasz drakę?

• uhr
    ella
    :
    Wasiukiewicz od dawna sobie grabił.
    uczciwie przyznam, że nie znam jego twórczości, co takiego mówił czy pisał ów poszkodowany?
    Tutaj na przykład dopuścił się brzydkiej manipulacji (przed wyborami uzupełniającymi w Elblągu):
    http://wpolityce.pl/polityka/159579-adam-hofman-stawia-do-pionu-redaktora-sakiewicza-polityka-obozu-patriotycznego-tomasza-sakiewicza-mija-sie-z-polityka-pragmatyzmu-pis

• Wasiuka (oboje nawet) poznałem na pielgrzymce, porządni ludzie, zasadniczo, tak więc ja bym nie powiedział że manipuluje. Niemniej - to świeżo nawrócony korwinista, a dobrze wiem że nawet daaawno nawróconemu korwiniście potrafi się czip uaktywnić.
  • Żydom z Polakami nie po drodze. Niezależnie od głupot Wasiukiewicza- lanie w mordę Wildsztajnowicza powinno byc obowiązkowe. A później ustalenie za co.
    Więc Wasiukiewicz cienias, że nie rozwiązał kwestii wiadomej.
  • przemk0
    Wasiuka (oboje nawet) poznałem na pielgrzymce, porządni ludzie, zasadniczo, tak więc ja bym nie powiedział że manipuluje. Niemniej - to świeżo nawrócony korwinista, a dobrze wiem że nawet daaawno nawróconemu korwiniście potrafi się czip uaktywnić.
    A jak nazwać, jak nie manipulacją, cytowanie czyichś wypowiedzi wyrwanych z kontekstu, pochodzących sprzed paru lat i sugerowanie, że to coś aktualnego?
    Więcej przykładów tfurczości JW można znaleźć w komentarzach pod Budyniową notką:
    http://niepoprawni.pl/blog/3/hofman-odbija-sie-czkawka

• @ Qiz - Ty jednak też masz jakiegoś specyficznego czipa
    ;)
  • A schematycznosc u czlowieka to staszny grzech.
    O tej manipulacji Wasiuka nie wiedzialem. Jesli za to Wildstein zrobil co zrobil - wrocil do dobrych obyczajow z normalnych czasow.
    The author has edited this post (w 14.11.2014)

• Brzost
    @ Qiz - Ty jednak też masz jakiegoś specyficznego czipa
    ;)
    Otwarta Rzeczpospolita
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.