Skip to content

Dobra wiadomość

edytowano March 2015 w Forum ogólne

Aktualności

Adam Kwiatkowski
17 min
·
Twitter
·
Andrzej Duda kandydatem Prawa i Sprawiedliwosci na Prezydenta RP. Gratuluje !!!!

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

Komentarz

• Pomijając inne atuty- kto ma taką prezencję?
    Wyobraźcie sobie taką sytuację: JK- premierem, AD - prezydentem...
    Pomarzyć zawsze można.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • celnik.mateusz
    Co o nim wiadomo ponad to, co można przeczytać na wikipedii?
    Kojarzę go z grupą państwowców skupionych wokół prezydenta Kaczyńskiego. Dla mnie to wystarczająca rekomendacja. Poza tym, ten ujmujący człowiek potrafi wygłaszać ostre opinie- mam na myśli wystąpienia sejmowe. Ponadto ma sposób bycia wymuszający szacunek u politycznych przeciwników - cecha bezcenna u kandydata na najwyższy urząd.
    A fota powyżej - z Sanktuarium w Ludźmierzu, rok 2010.

• Chyba dobry jest.  Ewidentnie trzymany w cieniu, jako kluczowy joker. Tak jak śp. Stasiak, który miał być teraz właśnie kandydatem na prezydenta...
  • Już się zaczęło. W tvp1, w dzienniku,  Ziemiec zapytał AD co  różniłoby jego prezydenturę od p-rezydentury Bronislawa K. Ten - kończąc dłuższą odpowiedź
    wspomniał też  o różnicy pokoleniowej, o swoim braku kompleksów wobec Zachodu. I tylko ten fragment wypowiedzi zapamiętała idiotka Lewicka w tvp3, komentując wypowiedź AD jako niegrzeczną i nieelegancką. Bo kto to widział wypominać komuś wiek?!
    Manipulacja na rympał, a obecny w studio Jaworski nawet tego nie zauważył.
    (jutro zadzwonię do tvp3)
    The author has edited this post (w 12.11.2014)

• Po Smoleńsku zachował się należycie. Bezcenne.
    http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-duda-bylem-przekonywany-zeby-nie-robic-problemow,nId,305013
    "Zapytałem: czy ktoś z państwa (...) widział ciało pana prezydenta? Odpowiedź była: nie. Czy otrzymaliście państwo jakąś notę dyplomatyczną ze strony rosyjskiej informującą o tym, że pan prezydent nie żyje? Odpowiedział, że nie - mówił Duda. Jak zaznaczył, powiedział wtedy Czapli, że jeśli Komorowski w takiej sytuacji wygłosi oświadczenie o przejęciu obowiązków prezydenta, będzie to złamanie konstytucji. Według niego, rozmowa zakończyła się "dosyć gwałtownie".
    Były prezydencki minister dodał, że ok. godz. 11.30 otrzymał telefon z Biura Analiz Sejmowych. Byłem przekonywany, żebym tutaj nie robił problemów, że przecież tu sprawa jest jasna, że to jest kwestia bezpieczeństwa państwa - relacjonował. Duda powiedział, że podczas rozmowy sugerował, by w sytuacji, gdy nie ma pewności, że prezydent nie żyje, zastosować raczej przepis konstytucji mówiący o tym, że prezydent nie jest w stanie tymczasowo wykonywać swoich obowiązków. Zwrócił uwagę, że o przekazaniu obowiązków prezydenta marszałkowi Sejmu musiałby wtedy zadecydować Trybunał Konstytucyjny."
    http://youtu.be/XjaqMxjO1rw
    The author has edited this post (w 13.11.2014)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Oby. W każdym razie ma mój głos - i wszystkich z mojej rodziny.
  • [quote="Mania"]
    Już się zaczęło. W tvp1, w dzienniku,  Ziemiec zapytał AD co  różniłoby jego prezydenturę od p-rezydentury Bronislawa K. Ten - kończąc dłuższą odpowiedź
    wspomniał też  o różnicy pokoleniowej, o swoim braku kompleksów wobec Zachodu. I tylko ten fragment wypowiedzi zapamiętała idiotka Lewicka w tvp3, komentując wypowiedź AD jako niegrzeczną i nieelegancką. Bo kto to widział wypominać komuś wiek?!
    [/quote
    ach, te kompleksy podstarzałych pańci nt. upływu czasu
    :)
    )
    no bo p.rezydent chyba nie jest kobietą, żeby go miało obrażać przypomnienie daty urodzenia?
  • Mania
    Już się zaczęło. W tvp1, w dzienniku,  Ziemiec zapytał AD co  różniłoby jego prezydenturę od p-rezydentury Bronislawa K. Ten - kończąc dłuższą odpowiedź
    Lewicka nie jest idiotką, to zadaniowana dzienniqwą.
    A ze Duda jedynie skopiował i odwrócił "argumentację" używaną cały czas w stosunku kaczorów (że stary, że zakompleksiony) to oczywista oczywistość, zwłaszcza dla takiej biegłej dzienniqwy, mimo że udaje oburzoną niewinność.
    Oczywiście, dzwon do tvp, choć to nic nie da. Ja dawniej niejeden raz dzwoniłam
    ;)
  • Zadzwoniłam - przyjęli do wiadomości. Kilka lat temu dzwoniłam tam w podobnej sprawie i nie wiem czy to na skutek mojej interwencji- nie sądzę- ale pewna dziennik...a znikła z ekranu tvp3. Uuch, jak ja "kocham" takie - nomen omen- lewickie!
    A zauważyliście jak AD ustawił Ziemca, który spytał o kampanię prezydencką? Uciął krótko: to nie teraz! To potem! - i kontynuował swoją wypowiedź.

• Dobry mówca. Nie jąka się, wymawia "r", nie czyta z kartki.
    Nawet jeśli teraz mu się nie uda, może się stać faworytem w wyborach na następną kadencję.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Mania
    A zauważyliście jak AD ustawił Ziemca, który spytał o kampanię prezydencką? Uciął krótko: to nie teraz! To potem! - i kontynuował swoją wypowiedź.
    Ziemiec będzie się dawał ustawiać, bo on w gruncie rzeczy nasz jest.
  • Wystąpienie sejmowe oskarżające Kopaczową i Arabskiego -
    http://www.youtube.com/watch

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.