Daviliści na start!
Suchejcie no, kto by se chciał kupić mega biblion z zebranymi opera omnia Samotnika z Bogoty? Generalnie jest jak ukradł, bo tylko 250 zł, ale se można zrobić maszoperię, bo za trzy trzeba becalnąć jedyne 650 zł, a więc zostanie na piwo, i na kawę, bo takim hurtownikom pan Urbanek dosyła w gratisie funt kawy.
Podivejte:
Szanowni Państwo!
W związku ze zbliżającą się publikacją książki
Scholia do tekstu implicite
Nicolása Gómeza Dávili
chciałbym poinformować, że:
1. podpisałem już książkę do druku (4 XI 2014);
2. książka składa się z ok.
1054
stron tekstu (w tym ok.
600
stron scholiów po raz pierwszy opublikowanych w języku polskim) i kilku stron oryginalnych zdjęć (sam je wykonałem podczas moich dwóch pobytów w Kolumbii, dwa zdjęcia − Ojca i Matki − udostępniła mi córka Myśliciela; zdjęcia zostaną wydrukowane na okładce lub w środku na papierze kredowym;
3. cena jednego egzemplarza książki wraz z wysyłką kurierską lub wysyłką pocztową jako paczka (jeszcze nie wiem dokładnie, ile książka będzie ważyć, a od tego zależy sposób jej wysyłania) wynosi
250 zł
, dwóch egzemplarzy - 470 zł, trzech egzemplarzy - 650 zł;
4. o ile nie nastąpi jakaś awaria w drukarni, wydrukowaną książkę wyślę tak, aby dotarła do Adresata najpóźniej 24 grudnia 2014 roku (myślę, że nastąpi to znacznie wcześniej, gdyż planujemy zamknięcie „produkcji” na 6 grudnia − św. Mikołaja);
5. numer konta bankowego do przelania należności za książkę podam każdemu, kto przyśle mi swój
dokładny adres pocztowy do wysyłki wraz z numerem telefonu
(dla kuriera);
6. rachunki wystawiam od 1 grudnia 2014 roku − proszę o dokładne dane;
7. w przypadku jakiegoś nieszczęścia i niewydania książki, osobom, które wcześniej uiszczą należność za książkę, zwrócę pieniądze do 31 stycznia 2015 roku (myślę, że nastąpiłoby to znacznie wcześniej) na konto, z którego zostaną wpłacone;
8. osobom, które kupią choć jeden egzemplarz
Scholiów do tekstu implicite
Nicolása Gómeza Dávili, wyślę
gratis
którąś z wcześniej wydanych przeze mnie książek (tytuł wybrany
losowo
z tych, które leżą i czekają na czytelnika); dodatkową książkę można np. podarować krewnym bądź znajomym, bądź bibliotece i w ten sposób rozpropagować dzieło Kolumbijczyka:
9. sprzedaż nowej książki raczej nie potrwa dłużej niż do końca stycznia 2015 roku, gdyż wybieram się zagranicę i muszę zamknąć tutejsze sprawy;
10. osoby, które nie mogą sobie pozwolić na tak drogą książkę, informuję, że będzie ona dostępna w najważniejszych bibliotekach kraju (realizuję tzw. obowiązek biblioteczny) już pod koniec 2015 roku;
11. chętnie odpowiem na wszelkie
merytoryczne
pytania, wątpliwości, sugestie;
12. osobom, które kupią
trzy egzemplarze
Nicolása Gómeza Dávili
za 650 zł
, wyślę w prezencie oryginalną
kolumbijską kawę ziarnistą
: nazwa −
Mesa de los Santos
, waga − 454 gr.; można podejrzeć tutaj:
.
cafemesa
.
com
(Kolumbijczycy zapewniają mnie, że to jedna z ich najlepszych kaw − ja nie znam się na kawie, ale rodzina i znajomi bardzo sobie chwalą kawę Mesa de los Santos) − promocja ważna do wyczerpania kawy (zawsze można do mnie wcześniej napisać lub zadzwonić i dowiedzieć się, czy kawa jeszcze jest dostępna).
Dziękuję!
Z poważaniem
Krzysztof Urbanek
PS
Spis treści książki
Nicolása Gómeza Dávili, Furta Sacra, Warszawa 2014, ss. 1064.
Krzysztof Urbanek
Delegat ludzkości do ważnych spraw.
Wprowadzenie gomezologiczne .................................................................7
Nicolás Gómez Dávila
Scholia do tekstu
implicite
. Tom I ...............................................................21
Scholia do tekstu
implicite
. Tom II ...........................................................319
Nowe scholia do tekstu
implicite
. Tom I .................................................629
Nowe scholia do tekstu
implicite
. Tom II ................................................781
Następne scholia do tekstu
implicite
........................................................939
Appendix ..................................................................................................1055
Podivejte:
Szanowni Państwo!
W związku ze zbliżającą się publikacją książki
Nicolása Gómeza Dávili
chciałbym poinformować, że:
1. podpisałem już książkę do druku (4 XI 2014);
2. książka składa się z ok.
1054
stron tekstu (w tym ok.
600
stron scholiów po raz pierwszy opublikowanych w języku polskim) i kilku stron oryginalnych zdjęć (sam je wykonałem podczas moich dwóch pobytów w Kolumbii, dwa zdjęcia − Ojca i Matki − udostępniła mi córka Myśliciela; zdjęcia zostaną wydrukowane na okładce lub w środku na papierze kredowym;
3. cena jednego egzemplarza książki wraz z wysyłką kurierską lub wysyłką pocztową jako paczka (jeszcze nie wiem dokładnie, ile książka będzie ważyć, a od tego zależy sposób jej wysyłania) wynosi
250 zł
, dwóch egzemplarzy - 470 zł, trzech egzemplarzy - 650 zł;
4. o ile nie nastąpi jakaś awaria w drukarni, wydrukowaną książkę wyślę tak, aby dotarła do Adresata najpóźniej 24 grudnia 2014 roku (myślę, że nastąpi to znacznie wcześniej, gdyż planujemy zamknięcie „produkcji” na 6 grudnia − św. Mikołaja);
5. numer konta bankowego do przelania należności za książkę podam każdemu, kto przyśle mi swój
dokładny adres pocztowy do wysyłki wraz z numerem telefonu
(dla kuriera);
6. rachunki wystawiam od 1 grudnia 2014 roku − proszę o dokładne dane;
7. w przypadku jakiegoś nieszczęścia i niewydania książki, osobom, które wcześniej uiszczą należność za książkę, zwrócę pieniądze do 31 stycznia 2015 roku (myślę, że nastąpiłoby to znacznie wcześniej) na konto, z którego zostaną wpłacone;
8. osobom, które kupią choć jeden egzemplarz
Nicolása Gómeza Dávili, wyślę
gratis
którąś z wcześniej wydanych przeze mnie książek (tytuł wybrany
losowo
z tych, które leżą i czekają na czytelnika); dodatkową książkę można np. podarować krewnym bądź znajomym, bądź bibliotece i w ten sposób rozpropagować dzieło Kolumbijczyka:
9. sprzedaż nowej książki raczej nie potrwa dłużej niż do końca stycznia 2015 roku, gdyż wybieram się zagranicę i muszę zamknąć tutejsze sprawy;
10. osoby, które nie mogą sobie pozwolić na tak drogą książkę, informuję, że będzie ona dostępna w najważniejszych bibliotekach kraju (realizuję tzw. obowiązek biblioteczny) już pod koniec 2015 roku;
11. chętnie odpowiem na wszelkie
merytoryczne
pytania, wątpliwości, sugestie;
12. osobom, które kupią
trzy egzemplarze
Nicolása Gómeza Dávili
za 650 zł
, wyślę w prezencie oryginalną
kolumbijską kawę ziarnistą
: nazwa −
Mesa de los Santos
, waga − 454 gr.; można podejrzeć tutaj:
.
cafemesa
.
com
(Kolumbijczycy zapewniają mnie, że to jedna z ich najlepszych kaw − ja nie znam się na kawie, ale rodzina i znajomi bardzo sobie chwalą kawę Mesa de los Santos) − promocja ważna do wyczerpania kawy (zawsze można do mnie wcześniej napisać lub zadzwonić i dowiedzieć się, czy kawa jeszcze jest dostępna).
Dziękuję!
Z poważaniem
Krzysztof Urbanek
PS
Spis treści książki
Nicolása Gómeza Dávili, Furta Sacra, Warszawa 2014, ss. 1064.
Krzysztof Urbanek
Delegat ludzkości do ważnych spraw.
Wprowadzenie gomezologiczne .................................................................7
Nicolás Gómez Dávila
Scholia do tekstu
implicite
. Tom I ...............................................................21
Scholia do tekstu
implicite
. Tom II ...........................................................319
Nowe scholia do tekstu
implicite
. Tom I .................................................629
Nowe scholia do tekstu
implicite
. Tom II ................................................781
Następne scholia do tekstu
implicite
........................................................939
Appendix ..................................................................................................1055
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ujawniła się jeszcze jedna funkcja forum.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ergo, robię przelewa do panu Urbanku, a Kolegom prześlę noty obciążeniowe via tut. priv.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Może Kolega jeszcze ponegocjuje z p. Urbankiem?
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika