Skip to content

Na co idą nasze pieniądze

bez nazwyŚcieżka rowerowa pod Wrocławiem
The author has edited this post (w 27.10.2014)

Komentarz

• Gdańsk rulez zamiast remontować drogi budujemy hopki aby wolniej się jechało. Co za dystynkcja w rozumowaniu
    ;)
  • A o dźwiekochłonnych ścianach zapomnieli? Cykliści wszak mogą sapać i tem sposobem odstraszać ptactwo, nieprawdaż.
    :D

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Te zasieki to chyba majo przed hordo wilków bronić, c'nie? Ale może zajonce odstraszać, no sama nie wiem.
  • Dlatego archeologia popełnia tyle błedów. Bo gdyby za parę tysięcy lat, po jakimś kolapsie kończącym naszą cywilizację, ktoś odkopał takie cudo (wiem, wiem nie ma szans na zachowanie, ale załóżmy) zupełnie nie był by w stanie odkryć przeznaczenia takiej konstrukcji, albo wnioski by były chybione. Bo by myśłał racjonalnie.
    JORGE>
  • A tak poważnie to jakie jest uzasadnienie tego ogrodzenia?
    Bo że sensu to nie ma żadnego wiadomo, ale jednak jakoś to musiano uzasadnić. Pytam, bo nie przychodzi mi do głowy nic, co miałoby chociaż pozór sensu....
  • Dajcie mi płot a znajdę uzasadnienie.

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • pawel.adamski
    A tak poważnie to jakie jest uzasadnienie tego ogrodzenia?
    Strasznie zabawnie wygląda, jak pijani rowerzyści wpadają na paliki.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Bo to jest bugoodrzańska wersja Great Wall. Nie widac jej z kosmosu ale odlot jak najbardziej tamże jest!
    The author has edited this post (w 28.10.2014)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Czesc poslow PO kandyduje w wyborach samorzadowych mimo, ze PO raczej wygrywa w sondazach. Jak myslicie, dlaczego?

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • pawel.adamski
    Bo że sensu to nie ma żadnego wiadomo, ale jednak jakoś to musiano uzasadnić. Pytam, bo nie przychodzi mi do głowy nic, co miałoby chociaż pozór sensu....
    W sensie - uzasadnienie na papierze? A po co? Pewnie jakoś ogólnie, np. prace montażowo-budowlane........i okrągła suma.
    Bo chyba nie pytasz o prawdziwy sens tej misternej plecionki. Ale na wszelki wypadek wyjaśnię, że
    jedynym
    uzasadnieniem powstania tego ogrodzenia było dać zarobić wytwórcy palików (i na to jest faktura) oraz dać zarobić temu, kto tę robotę zlecił, ale tu już niestety, niestety faktury spodziewać się może tylko idiota.
  • Podobnie okołkowali w W-wie moje osiedle. Dojazd karetki pod blok, np. w przypadku zawału serca byłby opóźniony o dobry kwadrans, bo kołki pod budynkami miały blokadę, a klucz byl u dozorcy. Nottośmy wezwali telewizję i nawet sie wypowiadałam jako oburzona mieszkanka. W efekcie odblokowali, z jednej strony, dojazd pod budynki. W tym szaleństwie chodzi oczywiście o pieniądze, czyli deal między administracją i producentami  kołków.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • mmaria
    bez nazwy Ścieżka rowerowa pod Wrocławiem
    Od dobrych kilku lat to stoi, wybudowane przy okazji modernizacji trasy Wrocław -Trzebnica, Wrocław - Poznan. Jeżdzę obok niej dość czesto, własnie za pare godzin tez sie udaję w tym kierunku, bedę sie witać z kilometrowymi barierkami - curiozum niespotykanym w normalnej Europie.
    Nietrudno chyba dowiedziec sie kto dostal zlecenia na barierki i na nich zarobił. POwnie ciekawe rzeczy by wyszły. Ale jakoś zaden z tzw. dziennikarzy nie podjął tematu.
  • pawel.adamski
    Obok sciezki rowerowej sa rowy (b.płytkie, ale są) lub spadki terenu. Względy bezpieczenstwa, rozumiesz....
    The author has edited this post (w 29.10.2014)
  • śliczna fatamorgana...
    :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.