Skip to content

Ukraina - Mała grabieżcza wojenka

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Rosjanie rozpoczęli masowy rabunek i wywożenie do Rosji wszystkiego, co ma jakąkolwiek wartość. Przede wszystkim kradną specjalistyczne wyposażenie fabryk i eksponaty muzealne.
Separatyści zdemontowali i wywieźli do Rosji niezwykle drogi sprzęt specjalistyczny do produkcji monokryształów szafiru z Zakładów Elektromaszynowych „Maszzawod-100″ w Ługańsku.Razem z cennym sprzętem zabrano 1000  pracowników i członków ich rodzin – poinformował pragnący zachować anonimowość funkcjonariusz miejscowej milicji, który był świadkiem tego zdarzenia.
(..)
Zabowano również wyposażenie fabryki „Topaz” w Doniecku, produkującej nowoczesne stacje radiolokacyjne, a także urządzenia fabryki amunicji w Ługańsku.
Nawet
wp.pl
o tym podała, choć źródłem jest
kresy24.pl
Jak widzicie tow. Putę jest bardzo racjonalny, nawet jeżeli nie opanuje Ukrainy, to zmniejszy uzależnienie przemysłu Rosji od technologicznie bardziej rozwiniętej Ukrainy
.
Za chwilę presja na utrzymanie Ukrainy przy Rosji może być znacząco mniejsza.

Komentarz

• to by byla dobra wiadomosc. Oznaczalaby ze Putę zaklada mozliwosc koniecznosci wycofania sie z zajetych terenow.   Zbyt dobra by mogla byc prawdziwa.

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Z Krymu się nie wycofa, a resztę okradnie, to jest dobra wiadomość?
  • wyksztalcil nowoczesny narod ukrainski. narod majacy wroga na wschodzie. cena niezbyt wygorowana

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • przemk0
    Z Krymu się nie wycofa
    Skąd ta pewność?
    Ludzie na Krymie są z dnia na dzień w coraz to głębszej dupie.
  • Bartnik
    wyksztalcil nowoczesny narod ukrainski. narod majacy wroga na wschodzie. cena niezbyt wygorowana
    Dokładnie. Putę jak Faustowski szatan czyniąc zło dobro czyni mimowoli.....

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • ms.wygnaniec
    Separatyści zdemontowali i wywieźli do Rosji niezwykle drogi sprzęt specjalistyczny
    Zabawnie brzmi użycie w tym kontekście słowa "separatyści".
    - Te, Saszka, możebyśmy tak odseparowali Doniecczynę od Matuszki Ukrainy?
    - Alosza, zajebiaszcza u ciebie ideja! Ale najpierw zróbmy taki śmyk, żeby tam nie było nic wartościowego, a potem separujmy, tę naszą Małą Ojczyznę, ku chwałe ŁRL!
  • Szturmowiec.Rzplitej
    ms.wygnaniec
    :
    Separatyści zdemontowali i wywieźli do Rosji niezwykle drogi sprzęt specjalistyczny
    Zabawnie brzmi użycie w tym kontekście słowa "separatyści".
    - Te, Saszka, możebyśmy tak odseparowali Doniecczynę od Matuszki Ukrainy?
    - Alosza, zajebiaszcza u ciebie ideja! Ale najpierw zróbmy taki śmyk, żeby tam nie było nic wartościowego, a potem separujmy, tę naszą Małą Ojczyznę, ku chwałe ŁRL!
    Sie kolega nie naigruje. Może to fani Pol-Pota i chcą wystartować od zera? Hę? PO co im wtedy jakieś monocośtam?

• Ale też ciekawa jest ta radziecka zuchwałość - wywiozę se aparata fotograficznego do produkcji monofizytów, schowam go w Starosybirsku, i możecie mie skoczyć, juchy!
    Kłerwens, to jest norrrrmalnie państwo rozbójnicze!
    A zaś co do meritum, fcuk, będę musiał zmienić maszynkę do golenia!
  • Brzytwa albo broda do pasa.

• Szturmowiec.Rzplitej
    Ale też ciekawa jest ta radziecka zuchwałość - wywiozę se aparata fotograficznego do produkcji monofizytów, schowam go w Starosybirsku, i możecie mie skoczyć, juchy!
    Kłerwens, to jest norrrrmalnie państwo rozbójnicze!
    Trzeba było wczoraj przejść się na spotkanie Romualda Szeremietiewa w kościele na Chełmskiej. Byli Marcin Gugulski, J.R. Nowak, Filip Frąckowiak-Szaniawski, Ewa Tomaszewska itp. itd.
    Kolega nie kandyduje? Ja myślałem, że Kolega to ma miejsce dziedziczne po Kołodziejskim....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Kłerde, ja nawet nie wiem kto to jest Kołodziejski!
  • Po ponownej lekturze wzruszyłem się pracownikami, przypisanymi do machiny i z nią do Starosybirska wywiezionymi.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Kłerde, ja nawet nie wiem kto to jest Kołodziejski!
    No niechże Kolega nie dowcipkuje, że go nie zna:
    kolodziejski
    W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Jak bonie dydy, bladego pojęcia
    image
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Jak bonie dydy, bladego pojęcia
    image
    Dlaczego av milczy w temacie wiadomym?

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • Osobnik z fularem. To wystarczy...............

• Szturmowiec.Rzplitej
    Po ponownej lekturze wzruszyłem się pracownikami, przypisanymi do machiny i z nią do Starosybirska wywiezionymi.
    No co? Człowiek aktywny zawodowo musi podążać za pracą!

• Szturmowiec.Rzplitej
    Jak bonie dydy, bladego pojęcia
    image
    Taki program redakcji katolickiej TVP prowadził kiedyś razem z późniejszym diakonem Bogdanem Sadowskim. Sadowski był nudny i ponury a Kołodziejski - swojski i sarmacki. A potem został radnym PiS.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    przemk0
    :
    Z Krymu się nie wycofa
    Skąd ta pewność?
    Nu i szto? Większość mieszkańców ZSRS była przez większość trwania ZSRS w głębokiej dupie. I nic.
  • van.den.budenmayer
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    przemk0
    :
    Z Krymu się nie wycofa
    Skąd ta pewność?
    Nu i szto? Większość mieszkańców ZSRS była przez większość trwania ZSRS w głębokiej dupie. I nic.
    Jednak czym innym jest być w dupie, a czym innym ten stan z miesiąca na miesiąc pogłębiać.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    van.den.budenmayer
    :
    Szturmowiec.Rzplitej
    :
    przemk0
    :
    Z Krymu się nie wycofa
    Skąd ta pewność?
    Jednak czym innym jest być w dupie, a czym innym ten stan z miesiąca na miesiąc pogłębiać.
    Ja tam jestem spokojny. O ile kojarzę, ostatni raz bunty w Sowietach właściwych miały miejsce pod Tambowem jakoś na początku lat 20. Od tamtej pory cisza.
  • Nu ni, duzo Ruskich do Hitlera przeszlo.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • van.den.budenmayer
    Ja tam jestem spokojny. O ile kojarzę, ostatni raz bunty w Sowietach właściwych miały miejsce pod Tambowem jakoś na początku lat 20. Od tamtej pory cisza.
    Ja oczywiście też zachowuję olimpijsko-apolliński spokój.
    Wszelako, jeszcze pół roku temu każdy normalny Krymczanin brał swój ukraiński pasport, jechał do Kijowa po wizę i mógł spokojnie zapieprzać na zmywaku w Lądku-Zdroju. Dziś oczywiście nadal tak może zrobić, bo agencje wizowe to ogarniają. Ale jeśli pasport się skończy i musi se wyrobić nowy, lepszy? Ano z nowym lepszym jedzie do Moskwy, gdzie mu w embajadzie* mówią "Paszoł wont, pasport nielegalny, wizy nie budiet, zmywaka nie budiet!"
    I tak ze wszystkim. Jak już niebawem Ukraina właściwa spłynie mlekiem y miodem, to tam na Krymu wspomną kto i dlaczemu jeich tego mleka y miodu zbawił.
    PS Wbrew temu co źli ludzie myślą, także samo funguje to w embajadzie Tenkraju.
    The author has edited this post (w 23.10.2014)
  • Wot, zapadnik-durak. Czlowieka sowieckiego najlepiej podsumowal poeta Czeslaw Milosz Lodowski: Radzi, ze jeszcze jeden dzien przezyli. Za ten jeden wers nalezal mu sie Nobel. Zachodniak sie miota, bo chce wiecej i wiecej a czlowiek sowiecki jest madrzejszy: nie zwraca uwagi na drobiazgi w postaci roznych niedogodnosci, poki ma najwazniejsze - zyje. A jak juz nie, to tym bardziej nie zwraca uwagi.
    To tez jest kluczem do tajemnicy wyborow populacji miedzy Bugiem a Odra: Radzi, ze jeszcze jeden dzien przezyli. Rozne opozycyjne partie sie niepotrzebnie miotaja.
    Mozna nawet rzec, ze miedzy Bugiem a Odra wyhodowano doskonalsza wersje czlowieka sowieckiego niz dalej na Wschod, bo Rosjanin jest obciazony patriotyzmem, obchodzi go cos, co sie dzieje z jego panstwem, wiec czasem sie zlosci i miota. Tenkrajowiec pozostaje w pelni ukontentowany z jednego - ze zyje.
    The author has edited this post (w 23.10.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Po ponownej lekturze wzruszyłem się pracownikami, przypisanymi do machiny i z nią do Starosybirska wywiezionymi.
    Smaczków wiele...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.