Pogoniłem dziś dobrego ludzia, idiotę, albo katolicką frakcję PO
Wychodząc z kościoła, jednym z bocznych wyjść, już przy zejściu z wałów, jakiś człowieczek coś intensywnie gadał do kobiety - "proszę stąd odejść" i jej drogę zastawiał. Kobieta miała ulotki wyoborcze, a on chciał ją przegonić. Spojrzałem na ulotki, były PiSu. No to wtedy ja do niego, żeby sam odszedł, już, natychmiast. On coś pieprzył, żeby nie robić w kościele kampanii wyborczej, jego żona stojąca obok zapytała mnie, czy nie zrozumiałem dzisiejszego czytania, żeby oddać co cesarskie cesarzowi ? Ale oceniła realnie sytuację i go zabrała. On później, z daleka do mnie krzyczał - hańba, wstyd !!!
Powiem tak, kiedy zobaczyłem ulotki PiSu nie zastanawiałem się ani chwili. Wyszło mi to naturalnie. Nie mam też wątpliwości, że gdyby to były ulotki PO to bym sam kobietę pogonił, bez moralizowania - wypieprzaj. Najpierw sprawdziłem jakiej partii ma foldery.
Jaki jest problem ? Czy jestem już hipokrytą ?
JORGE>
The author has edited this post (w 19.10.2014)
Powiem tak, kiedy zobaczyłem ulotki PiSu nie zastanawiałem się ani chwili. Wyszło mi to naturalnie. Nie mam też wątpliwości, że gdyby to były ulotki PO to bym sam kobietę pogonił, bez moralizowania - wypieprzaj. Najpierw sprawdziłem jakiej partii ma foldery.
Jaki jest problem ? Czy jestem już hipokrytą ?
JORGE>
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Zaraz hipokrytą. Jesteś żołnierzem Najjaśniejszej Rzeczpospolitej, o!
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
(a polszewika goń, goń, goń!)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
"Z Wołoszynami poczciwey rozmowy nie masz, bo plemię złodzieyskie, tedy wszelką gadkę zaczynay dawszy wprzódy w pysk."
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Nie ma to jak roztropna żona.
Inną sprawą jest to, że ten dobry ludź (bo tak zakładam, tak wyglądał, chociaż mnie ostatnio intuicja zawodzi) po tej sytuacji, tylko utwierdzi się w przekonaniu, że PiSiory i ich elektorat to dno, świętości nie szanujące. Albo będzie miał opowiastkę, jak to debile, po 5 minutach od wyjścia z kościoła, zapominają co było na kazaniu (już zostawmy, że zupełnie nie widzę punktu zaczepienia). On chciał wprowadzić zasady w życie, ale mu jakiś cymbał nie pozwolił. Cóż, trudno.
JORGE>
Nie jesteś hipokrytą, wojna to wojna.
Sam mam taki dobry ludź w rodzinie - każdego dnia rano do kościółka, słota czy plucha, a potem w domu przez cały dzień złoty trójkąt: mecz - WSI 24 - Sziterstacja...
Topic dla nas wspOOlny to OBŁUDA.
Jest jej wokoło nas jak pcheł na psim zadku. I tak jak z pchłami tak i z obłudą należy walczyć. Należy mówić wprost i otwartym zrozumiałym dla ociążałych POczciwców tekstem że:
chodzenie do Kościoła
przyjmowanie Komunii Św
uczestniczenie w Sakramentach Św
uważanie się za Chrześcijanina i Polaka
i równoczesne głosowanie na partie POpierające:
in-vitro
aborcję
zdradę ojczyzny
JEST OBŁUDĄ.
Swoją szosom.....klepsydra ze znakiem Krzyża i tekstem Świętej Pamięci taki a taki.... w GW. Jak trzeba mieć POciepane we łbie. Jak być zakłamanym.....
Ps
Katolicka frakcja PO to równie niedorzeczny tekst jak "chrześcijański satanizm"
The author has edited this post (w 20.10.2014)
- to ani chybi bardzo nad wyraz szlachetna jednostka, która porywa się z motyką na słońce. Mianowicie idzie rozwalać system od środka. Konrad Walledrod to przy nim pestka, marcowi rewizjoniści - wysiadają! Dopiero ON im wszystkim pokaże... Wskazywać palcem i zawczasu nawoływać do budowania pomnika radzę.
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Nie, nie ma prawa podeprzeć się Kościołem (schowaj miecz), tak ma prawo wykorzystywać. (Takie jest moje zdanie i ja je podzielam) Nie chciał wprowadzać zasad w życie, bo nie stawił oporu, on se chciał z pluszowego krzyża pogęgać.
Działanie Waści musi być selektywne jak najbardziej. Program partii PO jest sprzeczny z nauczaniem Kk. Więcej nie trzeba.
The author has edited this post (w 21.10.2014)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Normalnie normalka.