Skip to content

Można Kukiza nie lubić ale

edytowano March 2015 w Forum ogólne
ta piosenka ma te COŚ:
Jestem moherem, oszołomem,
Nazistą, świnią , homofobem
Zdrajcą, agentem, pomyleńcem,
Wrogiem dla Rosji i Unii Europejskiej
Katolem, który nie rozumie,
Że zarodek to nie człowiek,
Bo chodzić nie umie
Głąbem, co wciąż ma jedną żonę
Jestem moherem
Oszołomem
Ciemnogród jestem i faszysta,
Wróg społeczeństwa, nonkonformista
Matołem jestem obrzydliwym,
Kołtunem, chamem, ścierwem parszywym
Nacjonalistą zaślepionym
I roszczeniowcem pomylonym
Durniem, co szuka dziury w całym
W naszym Systemie
Doskonałym
Tak - to ja
Przyznaję się
Zabijcie mnie!
Idiotą jestem, który nie kapował
Gdy z kolegami mury malował
Nie sprzedał esbekom narzeczonej
I na dodatek wziąłem ją za żonę
Chamem niesubordynowanym
Co kontestuje jedynie słuszne plany
Nie widzi, że Polska jest wielka!
(Tak jak za rządów Towarzysza Gierka )
Tak - to ja
Przyznaję się
Zabijcie mnie!"
Ma u mnie plusa, dużego!

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”

Komentarz

• bo Kukiz jako muzyk ma cos do powiedzenia.
    gorzej jak sie do politykowania bierze.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Ojtam.  Akurat jako muzyk, to pkukiz od dawna nie ma Nycz do powiedzenia.  Dzięki uprzejmości złonetu, wysłuchałem w/w nagrania.  Niestety tylko do połowy, gdyżalbowiem poczułem się jak ten wieśniak w Café René, który już przy wejściu żądał podwójnej porcji sera.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Nie estetyzujmy w uniesieniu. Po prostu powiedzmy szczerząc rzadkie uzębienie:
    tekst jest OK.
    szczegOOlnie kawałek o narzeczonej ........
    The author has edited this post (w 17.10.2014)

• Lirycznie czysta grafomania, niestety.
    Aż boję sie sięgnąć po dźwięk.
  • Taki strach starzejacego sie mlodziezowca musi byc straszny. Poki mieli 20 lat, byli krolami zycia: woda, dziewczyny, dragi... Jak mieli lat 30, to ciagle im sie wydawalo, ze nadal to 20. A teraz... Brylewski zali sie, ze go na jedzenie ponoc nie stac, a Ciasteczkowicz czyta to bardzo uwaznie. Musi znalezc nastepnych fanow, bo tylko z nich umie zyc, obstawia wiec patriotyzm. A przeciez 50 lat to wcale nie tak wiele.
    A ja pamietam jego wystep na konwencji PO, pamietam jego teksty o sw.p. Prezydencie i bede pamietac tak dlugo, jak dlugo bede pamietac o samym Ciasteczkowiczu. Dedykuje mu jego wlasna piosenke zaczynajaca sie od slow "Jak ja was..."

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Przestałem słuchać muzyki pop w tym roku, nudne to i bez sensu. Mogę słuchać folkloru, zwłaszcza polskiego, mogę słuchać chorału rzymskiego bo gregoriański jakiś taki popowy za bardzo, i w sumie poza muzyką liturgiczną nic ciekawego nie widzę. Poważnej nie zdązyłem się nauczyć słuchać, może kiedyś. Jeszcze prawosławnych lubię czasem posłuchać.
    The author has edited this post (w 17.10.2014)
  • Okrutnie okropne toto, a kiedyś przecież śpiewał poezję:
    http://www.youtube.com/watch
  • los
    Taki strach starzejacego sie mlodziezowca musi byc straszny. Poki mieli 20 lat, byli krolami zycia: woda, dziewczyny, dragi... Jak mieli lat 30, to ciagle im sie wydawalo, ze nadal to 20. A teraz... Brylewski zali sie, ze go na jedzenie ponoc nie stac, a Ciasteczkowicz czyta to bardzo uwaznie. Musi znalezc nastepnych fanow, bo tylko z nich umie zyc, obstawia wiec patriotyzm. A przeciez 50 lat to wcale nie tak wiele.
    A ja pamietam jego wystep na konwencji PO, pamietam jego teksty o sw.p. Prezydencie i bede pamietac tak dlugo, jak dlugo bede pamietac o samym Ciasteczkowiczu. Dedykuje mu jego wlasna piosenke zaczynajaca sie od slow "Jak ja was..."
    I kolega chce odrzucić takie uczucia? Dla większości strach jest największym motywatorem.
    Swojom szosom..."Jak ja was kurwy nienawidzę ...." nie była dedykowana SLD?

• The author has deleted this post (w 17.10.2014)

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • ombretta
    Ojtam.  Akurat jako muzyk, to pkukiz od dawna nie ma Nycz do powiedzenia.  Dzięki uprzejmości złonetu, wysłuchałem w/w nagrania.  Niestety tylko do połowy, gdyżalbowiem poczułem się jak ten wieśniak w Café René, który już przy wejściu żądał podwójnej porcji sera.
    moze i nie ma ale kiedys jednak mial i tak sie wtloczyl do swiadomosci, jako artysta, leminzerii. tymczasem w polityce on nigdy nie mial nic do powiedzenia. mysle tez, ze na lemingu zrobi jakies wrazenie, ze mozna troche tak jakby jaja z siebie porobic. leminga na taki dystans nigdy nie stac i ten dysonans moze byc jakas tam kropelka. zwlaszcza, ze gosc sam sie kiedys glosno przyznawal, ze 2, dwa, razy glosowal na PO.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Zero zaufania do tego człowieka. 3 zdania posiadające jakiś sens, 7 durnych. Jakiś lans na mohera, ale koniec końców zawsze stanie po stronie której warto, opłaca się. Nie dam się nabrać na zgrabne wierszyki.
    JORGE>
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.