Skip to content

Zadzwonila do mnie dziennikarka Gazety Bankowej

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Nie jest wazne jaki byl temat rozmowy, istotniejsze jest pierwsze pytanie: Czy nalezy pan do tych, co nie rozmawiaja z Gazeta Bankowa?
Polska jest panstwem totalitarnym.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Sie kolega cieszy że zadzwoniła. Mogła przecież nie dzwonić a napisać że 100% pytanych .......................
    POstem i ustemp

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Ciekawe1 czy funkcjonariusze medialni z Aborczej też tak pytają?
  • Maja tych swoich etatowych ekspertow od nawozow i swiata, to co sze maja pitac? Od lat ich znaja, bo do chederu razem chodzili.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • fatuswombatus
    Sie kolega cieszy że zadzwoniła. Mogła przecież nie dzwonić a napisać że 100% pytanych .......................
    POstem i ustemp
    Hm, jestem laikiem w dziedzinie bankowości, ale coś mi się zdaje, że to nie te klimaty.
  • Eeee tam. Kolega ma jeszcze nutę watpliwości ...? Optymista
    :)

• fatuswombatus
    Eeee tam. Kolega ma jeszcze nutę watpliwości ...? Optymista
    No, wygóglałem sobie stopkę redakcyjną, zobaczyłem tam sporo niesalonowych nazwisk.
  • Wyjasnienie dla mniej orientujacych sie w rzeczywistosci kraju, w ktorym trafilo im zyc - Gazeta Bankowa zostala przejeta przez spolke Fratria, te ktora wydaje wSieci.
    A dla kaczystowskich gazet ludzie eleganccy sie nie wypowiadaja - kaczytow nalezy ignorowac, zelzyc, zastrzelic, wypatroszyc, obedrzec ze skory...
    Doby nazista w latach 30-tych tez sie nie wypowiadal do zydowskich gazet, nie?
    Oj Fatus, Fatus... Ciagle ci sie wydaje, ze to Australia.
    The author has edited this post (w 15.10.2014)

• los
    Gazeta Bankowa zostala przejeta przez spolke Fratria
    To rzeczywiście było konieczne dopowiedzenie.
    Chociaż bystrzejsi mogli wydedukować (nawet bez guglania)
    :D
    The author has edited this post (w 15.10.2014)
  • Przperaszam, wydawalo mi sie, ze publika zna wszystkie pinc kaczystowskich gazet, i nie przypominalem tego.

• los
    Doby nazista w latach 30-tych tez sie nie wypowiadal do zydowskich gazet, nie?
    I taki sam to bedzie mialo koniec...

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • Jako nie-kaczysta sporo raczej nie wiem.
    Choć wczoraj , na ten przykład, przeszedłem na "TY" z panem posłem.... Znaczy się, trzeba się do partii zaPiSać?
  • niechęć do mediów nie zawsze przebiega po linii partyjnej
  • Tu nie idzie o niechec do merdiow i nie o linie partyjne. Gazeta Bankowa jest nudna finansowa gazeta, z prasy finansowej chiba najpowazniejsza a przez to najnudniejsza. Jej jedynym grzechem jest to, ze kiedys ja przyjela Fratria.
    Niepokoj w glosie dziennikarki, czy zechce sie wypowiedziec do Gazety Bankowej, bo czysty rasowo Niemiec nie wypowie sie do zydowskiej gazety i wszyscy jej odmawiaja... Moze nawet ktory szepnal, ze wie pani, jagby zobaczyli moje nazwisko w Gazecie Bankowej, to zawodowo bylbym skonczony.
    Cos chyba z datami i krajami pomieszalem ale stan rzeczy oddalem dobrze.

• To kiedy ten komętasz w Gazecie Bankowej puszczą?
  • to jedna z ciekawszych gazet w Polsce. Ale znam bankowców, którzy generalnie nie lubią mediów, albo konkretnych tytułow bo im podpadły za nierzetelność branżową, albo przekręcanie wypowiedzi.
  • Kaziu, amsory, ale to ja rozmawiałem z tą panią. Wiem co powiedziała i słyszałem ton jej głosu. Gwarantuję ci, że było tak jak ja wiem a nie tak, jak ty przypuszczasz.

• los
    Oj Fatus, Fatus... Ciagle ci sie wydaje, ze to Australia.
    Znaczy się prawie się odzwyczaiłem i przyuczyłem że to nie OZ. Ale w tej tomacie, tu sprawa u mnie jest inna. Nauczony poprzednimi doświadczeniami ustawiłem jurnalistów, et tutti quanti związanych z merdiami, na samym dnie osób którym wierzę.
    Dziś z PiS, jutro z PO, wczoraj z SLD...konfiguracja dowolna.

• ms.wygnaniec
    Ciekawe1 czy funkcjonariusze medialni z Aborczej też tak pytają?
    10 lat temu nie pytali, dlatego z Połowicą udzieliliśmy wywiadu dot. synusia.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Wiesz losie oni z nami toczą wojnę, my hamletyzujemy estetycznie.
  • Znakomita reklama tego periodyku!
  • ms.wygnaniec
    Wiesz losie oni z nami toczą wojnę, my hamletyzujemy estetycznie.
    Dokładnie.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.