Skip to content

Piotr DUDA kandydatem na prezydenta II PRL?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Co o tym sądzicie?
Nigdy nawet nie rozpatrywalem takiego pomyslu, ale tak prima facie wydaje sie to sensowne.
Info z Wprost, duza ostroznosc zalecana, wiadomo.
The author has edited this post (w 12.10.2014)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
«1

Komentarz

• Piotr czy Andrzej?
    Jeśli chodzi o Piotra - plus, że ma (ponoć) szanse.
    Minus - tak naprawdę nie wiemy, jakie ma poglądy na inne sprawy niż związkowe. A poza tem wizja Pawła Kukiza jako szefa kancelarii nie budzi mojego entuzjazmu
    :D
  • nie
    tzn. tak, na prezia 2giej PRL owszem
  • W II PRL nic nie budzi mojego entuzjazmu, sa gorsze rzeczy, niz Kukiz ;(

• nie jest kojarzony jako partyjniak. w krawacie prezentuje sie lepiej niz bronek, nie jest profesorem. dobry kandydat miedzy odrom bugiem.
  • Daje rade w telewizjach, trudno go zakrzyczec, moze cuś ugrac.

• No błagam was. Jedynym argumentem za Dudą jest fakt, że ma jakieś szanse (???).  Hutnik niech pracuje w hucie, a jeżeli ma jakąś misję to ok, może działać w związku. A do tego, pamiętacie kiedy i jak został Duda szefem Solidarności ? Bo ja pamiętam. Pamiętam też, że wygrał z poprzednikiem, który ma u mnie dozgonny szacun za przemówienie po śmierci Kaczyńskiego.
    JORGE>
  • nie no jasne ze wolalbym karskiego jako kandydata , ale jak Jaro postawi na dude, to ja w te dudy bede gral.
  • Heh
    ;)

• Sarmata1.2
    nie no jasne ze wolalbym karskiego jako kandydata ,
    Hm, ja tam z giełdy nazwisk jakie są rzucane, najbardziej wolałbym prof. Andrzeja Nowaka.
  • Sarmata1.2
    nie no jasne ze wolalbym karskiego jako kandydata , ale jak Jaro postawi na dude, to ja w te dudy bede gral.
    Kczyński postawi na kandydata, który coś wizerunkowo będzie podczas kampanii mógł ugrać, w szerszym kontekście. Bo na zwycięstwo nie ma żadnych szans. O ile wygrana PiSu jest realna (z zebraniem większości już gorzej), o tyle wybory prezydenckie, wg mnie są już rozstrzygnięte. Komorowski jest pompowany od paru lat. Właściwie to prowdzi non stop kampanię wyborczą i jest potężnie wspierany przez media. Nie pamiętam polityka bardziej lansowanego. Zachowano tą samą strategię co z Kwaśniewskim, czyli najpierw prewencyjnie strzelamy, żeby później pokazywać i kreować same dobre strony. Nie wierzę, że to piszę, ale Kwaśniewski przy Bronku jest jakiś. Obecny prezydent Polski to po prostu idiota. Ograniczony człowiek, śmiertelnie nudny i szary. Bez jakiejkolwiek ikry i polotu. I taki cymbał ma zapewnioną reelekcję. To pokazuje tylko czym w Polsce są media, na podstawie tej kreatury widać to najlepiej.
    JORGE>
  • Subtelny intelektualista contra sfora kundli od Walthera i Brauna: zupelnie nie rozumiem tej koncepcji. Moralnà przewagą chcecie kluc w oczy holote z wuwuzelami z narodowego?

• extraneus
    Subtelny intelektualista contra sfora kundli od Walthera i Brauna: zupelnie nie rozumiem tej koncepcji. Moralnà przewagą chcecie kluc w oczy holote z wuwuzelami z narodowego?
    Nieno, rozważamy tu różne koncepcje. Od tego jest forum dyskusyjne ponoć
    ;)
    A co do hołoty, to czasem można ją zbić z tropu nie dając się wyprowadzić z równowagi.
  • Profesor Nowak wydaje mi sie z gory skazany na spektakularna porazke i wydaje mi sie to w naszych warunkach spoleczno-medialnych prognoza dosyc oczywista, dlatego dziwi mnie rozpatrywanie jego kandydatury na powaznie (np. Wencel w ostatniej sieci) - chyba ze to nie na powaznie, a chodzi bardziej o wyraz uznania dla pana profesora i wizji Polski i polskosci, ktora un uosabia; jesli tak, to ja tez go popieram
    :)
    Na marginesie dodam, ze w moim przekonaniu u nasz brakuje liderow w typie Czeslawa Bieleckiego, taki typ "świeckiego" konserwatysty przyjaxnego lub neutralnego panujacej religii otrzaskanego medialnie i srodowiskowo jest warunkiem koniecznym sukcesow politycznych.

• JORGE
    Komorowski jest pompowany od paru lat. Właściwie to prowdzi non stop kampanię wyborczą i jest potężnie wspierany przez media. Nie pamiętam polityka bardziej lansowanego. Zachowano tą samą strategię co z Kwaśniewskim, czyli najpierw prewencyjnie strzelamy, żeby później pokazywać i kreować same dobre strony. Nie wierzę, że to piszę, ale Kwaśniewski przy Bronku jest jakiś. Obecny prezydent Polski to po prostu idiota. Ograniczony człowiek, śmiertelnie nudny i szary. Bez jakiejkolwiek ikry i polotu. I taki cymbał ma zapewnioną reelekcję. To pokazuje tylko czym w Polsce są media, na podstawie tej kreatury widać to najlepiej.
    JORGE>
    Bronisława wylansował PiS w kampanii prezydenckiej 2010 r., gdy nie wyjechał z aferą marszałkową, sprawą Farmusa-Szeremietiewa itp. Po prostu PiS wyteflonował Broncia.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Nie zgadzam się z czytanami tu i ówdzie frazami, że B. Komorowski ma zapewnioną reelekcyę, (bo telewizja, bo lemingi, bo WSI - co samo w sobie zapewnia mu przewagę y tylko przewagę), że PIS zastanawia się kogo wystawić by tylko honorowo przegrać, bądź już nawet wejść do drugiej tury... Denerwuye mnie ta narracya , bo ona nazbyt nobilituje Komorowskiego, paraliżuje wolę po stronie środowisk niepodległościowych... i yest nieuzasadniona ... W kampanii będzie można kilka rzeczy naświetlić a i sam B. komorowski będzie musiał się odzywać , co nie jest jego najmocniejsza stroną ...
    A prof. Andrzej Nowak yest wg mnie najlepszym kandydatem przeciw mgr Komorowskiemu
    Erudycya kontra wikipedia, yntelektualność kontra pospolitość, niepodległość kontra podległość
    a żona ma wspomniała i o tey opozycyji ponoć waźnej dla częsci wyborców:
    przystoyność y dystynkcya y dżentelmenstwo kontra buractwo y kapusta
    ... Nie przekonują mnie wywody Matki Kurki i innych ... (por.
    http://kontrowersje.net/pis_nie_ma_kandydata_na_prezydenta_a_pomys_y_coraz_g_upsze
    ), bo to prof. Nowak yest szansą by wyborcy zobaczyli w swoim bulu Komorowskim przynaymniey nijakość, pszaśność, byleyakość ...
  • Ja również nie zgadzam się, że nie ma żadnych szans! Owszem, łatwo nie będzie, ale wywieszajmy przedwcześnie białej flagi.
    Pomysł z profesorem Nowakiem akurat jest niefortunny, bo to nie jest polityk, w czym innym jest dobry.
    Jeśli już wysunąć jakiegoś profesora, to raczej profesora Legutkę - on już trochę jest w polityce, ma większą charyzmę, i też ma klasę. Jego reklamówki z ostatnich wyborów nawet antypisowskie szczekacze nie za bardzo mogły ugryźć.
    Albo też - mimo wszystko - Gliński.
  • Bycie niepolitykiem to dla wielu naszych rodaków właśnie zaleta (powiązana yakoś ze szczerością, uczciwością itd.)
  • A ja uważamRZE Wprost chce zmącić wodę po prawej stronie i bije patykiem po wodzie.
    Zignorować (medialnie).
  • Fajny balon puścili.....,szkoda że ołowiany.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Przeca Dude-a to tuskoludek jest.
    Grubo nicio szyta prowokacja, jak dla mnie.
  • Jednak imc TZ to idiota.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Jednak imc TZ to idiota.
    ?
  • Tekst "Bo Oburzeni mogą zepchnąć PiS w rzeczywistości na margines życia politycznego..." dowodzi tego w sposob jednoznaczny.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • OK, zobaczyłem swoje inicjały i się zaniepokoiłem
    ;)
  • Ups... A ja tylko nie chcialem byc brutalny.

• los
    Ups... A ja tylko nie chcialem byc brutalny.
    A ja się okazałem jako ten Gomułka, co to wszystko od razu brał do siebie
    ;)
  • Nobo czlek swoj incjal calkiem susznie bierze do siebie.

• Na pierwszej stronie dzisiejszego Onetu link sponsorowany, bo tego wywiadem nazwać nie można. Zachęcające duże zdjęcia machających Komorowskich i zmianiające się zdania zaczepne (raz o o kobietach, raz o invitro):
    http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/anna-komorowska-wysokie-notowania-meza-sa-rowniez-moim-udzialem/6ck34
    Demokracji w Polsce nie ma.  Kogo wylansują ten wygra. Tak sobie dwie kadencje zapewnił Kwaśniewski, tak będzie z Komorowskim. Wałęse praktycznie zniszczono podczas kampanii, Krzaklewskiego faktycznie, nigdy już się nie odnalazł, facet przepadł. Nawet J.Kaczyński, będąc w bardzo dobrej sytuacji wtedy nie dał rady. Na dobrą sprawę tylko raz udało się, w całej 25 letniej historii. Ale to tylko i wyłącznie dzięki temu, że miała miejsce walka buldogów pod dywanem. Raczej drugi raz tego błędu nie popełnią.
    A tak na marginesie, sprawdza się scenariusz o którym od dawna pisaliśmy. PiS wygra wybory, ale to nie będzie miało znaczenia. SLD i PSL ostro idą w górę, PO na ryj nie spadnie jakoś radykalnie, nie wiem co społeczeństwo może znichęcić do nich, kiedy okażą się jedną wielką szjką pedofili ? W kazdym razie koalicja może być tylko jedna.
    JORGE>
  • JORGE
    SLD i PSL ostro idą w górę, PO na ryj nie spadnie jakoś radykalnie, nie wiem co społeczeństwo może znichęcić do nich, kiedy okażą się jedną wielką szjką pedofili ? W kazdym razie koalicja może być tylko jedna.
    JORGE>
    No nie bardzo ostro. W sumie to ostro ale w dołek. Znaczy się SLD i Resztki Ruchaczy pod nazwą Rożenek czy cuś.... ZNaczy się nie mogli nawet zarejestrować komitetów wyborczych w kilku okręgach w Warszawie bo nikt nie chciał podpisać ich list
    :D
    Mioooooodzio.
    Ale teza rze PiS ma przechlapane to się zgadzam na 101%
    The author has edited this post (w 13.10.2014)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.