Skip to content

Parówy reklamują ekranizację "Left Behind"

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Świat się kończy.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• "Na motywach" Perrotty rzeniby, tentego.
    Niczego nie uszanujo.
    The author has edited this post (w 29.06.2014)
  • Swojo szoso - chętnie obejrzę. Ciekawe1 jak pokażą upadek Nowego Babilonu.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Koniec Świata panie, koniec.....

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Koniec świata, pani Popiołkowa...

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Chodzi o serial, którego dzisiaj była premiera (jutro w Polsce, na HBO) ?
    JORGE>
  • Dokładnie. Ewangelikalny obraz Apokalipsy, niby wolelibyśmy katolicki ale nie ma co kręcić nosem.
    Pedałowie, feministki, pacyfiści, międzynarodowe organizacje przedstawione nie tylko w złym świetle ale wprost jako wysłannicy Piekieł.
    Tu streszczenie
    A Liz to reklamuje
    :D

• Generalnie o tym serialu jest głośno, mocno reklamowany. Cóż, macza w nim łapy Lindelof, jeden z producentów Lost. Jest więc nadzieja, że serial może być zrobiony dobrze. Chociaż to ponoć on jest głównie odpowiedzialny za zakończenie Zagubionych, które zostało spieprzone jednak. W każdym razie zanosi się w końcu na jakiś dobry serial, bo ostatnio mało tego jest (chociaż taki House of Cards mi się podoba)
    JORGE>
  • Jeśli wierny książce to będzie chrześcijaństwo w wersji hard. I chyba nie za bardzo da się złagodzić bez zupełnego wykręcenia intrygi.

• Koledzy się widzę podobnie jak kol. Brawario dali nabrać na identycznie brzmiący polski tytuł.
    Otóż nie jest to ekranizacja protestanckich fanfiktów do Apokalipsy pt. "Left Behind" ale dzieła z tego co się orientowałem niezbyt krześcijańskiego pt. "Leftovers". Fakt i tu i tam punktem wyjście jest nagłe zniknięcie paru procent ziemskiey populacji w duchu tzw. Raptura, ale na tym się podobieństwa kończą, a trailery "Leftovers" świadczą że będzie to dzieło raczey pesymistyczne i niebrawarystyczne.
    Z drugiej strony zapewne ciekawsze od potencjalnej ekranizacji "Left Behind", która i tak by nie przebiła "Megido".
  • Internet Movie Data Base
    nie słyszał o okranizacji Leftlovers pt. Left behind.
    Dwie ekranizacje tej samej powieści radykalnie różne? Znane są filmy z wieloma zakończeniami ale wszystko przerobić z tymi samymi aktorami?

• No to jak jest w końcu ? Bo ja mam taki link:
    http://hatak.pl/seriale/the-leftovers
    JORGE>
  • Lewacki spinoff prawicowego filmu? Trzeba sprawdzić organoloeptycznie.

• Troche zgłupiałem, serial jest oparty na powieści Perrotty. To tą książkę czytaliście ?
    JORGE>
  • Rzę personalnie nie czytałę, poza tem, com czytał o tem dawno temu. A teraz faktycznie widze, że są dwa książka.
    Czyli tu będzie Habeło, cycki i pedali - wszystko zgodnie z obstalunkiem. Kablówka.
  • Ok, już wszystko wiem. Zbieg okoliczności. W tym samym czasie (różnica dwóch tygodni) wychodzi film i serial o podobnej tematyce i tytule. Film jest dokładnie oparty na powieści o której los napisał.  Serial zaś na noweli z 2011, nie wiem czy autor czerpał coś z "Left behind,"  czy nie. Zobaczymy, tak czy inaczej serial zapowiada się interesująco. Filmu w Polsce jeszcze nie ma chyba/
    JORGE>
  • Raczej nie zbieg okoliczności. Ten sam producent.

• Groza-Symetrii
    Z drugiej strony zapewne ciekawsze od potencjalnej ekranizacji "Left Behind", która i tak by nie przebiła "Megido".
    Nie do końca chyba rozumiem to zdanie. Kiedy ogladałeś Megiddo ?
    JORGE>
  • nigdy

• Reklamujo, bo trend jest na TV, bo jedyną marką, którą znają jest Ejczbi-o, bo łykną wszystko, co pn-wsch. Hameryka i Cali upichci, bo poleca też najpewniej The HUffington Poust..... ale przede wszystkim o podszyty kompleksami snobizm tu idzie, przynależenie do elyty i czegoś więcej niż nawet ekskluz. grona posiadaczy pakietu OBH, bo bez wspólnej (mniey-wiency) premiery - szału by nie było, a tak - dzień-po, to jest jak równy z równym! Wielkie Współuczestniczenie! Transatalatyckość pełno gębo. Polamerykańskość to normalność!
    Sama książka Pierota - echem się odbiła, i to bynajmniej nie śród Bogobojnej owczarni. Ja jej jeszcze nie czytałem, ale pachniało to wyrzutem w kierunku Najwyższego, że jak tak można, że my już mielimy się tu nawaracać, a tu szansy nie ma, i dylematami: no co teraz - łupić i chędożyć, chlać i spać? a może nawet podjęta została ambitna próba zbudowania całego Kodeksu Etycznego dla Pozostawionej samej-sobie Ludzkości, która, okazuje się i bez Boga, będzie sobie radzić: na razie jest ciążko - pesymis, syndrom porzucenia, apatia, gniew - ale idzie ku "dobremu".
    Pewne jest jedno - samoaprowizująca się religijnie Hameryka, Watykanu nie będzie potrzebowała, "chrześcijanie" to będą nawiedzeni sekciarze, a wątpliwe jest w ogóle choćby jedno rzetelne i konkretne odniesienie do Boga w Trójcy Jedynego. ...Z kolei ten film z Mikołajem Kejdżem, to popelina, będzie.

"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
  • W" Left behind" przeslanie jest jasne - Bog zwija butik, co lepszy towar zgarnia od razu a pozostalym daje jeszcze szanse naprawienia sie w warunkach bojowych. Taki ewangelikalny obraz Czyscca, samo slowo porzadnemu protestantowi nie przejdzie przez usta ale bez uzycia pojecia niewiele da sie powiedziec rzeczy rozsadnych.
    A Leftlovers to pewnie spinoff glownej produkcji. Czy lewacki czy nie - zobaczymy.

• Żaden spinoff, inny materiał wyjściowy, inna historia. Jest moda - może chwyci. Jeśłi rzeczywiście producent jest ten sam - to obsługuje dwa formaty - kino i TV - a jeszcze szanse zaraobku zwiększa, bo być może wspiera obie nogi.

"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
  • Grozo odpowiedz mi, co ci się podobało w Megiddo ? Przecież to niskobudżetowa sieczka jest.
    JORGE>
    The author has edited this post (w 30.06.2014)
  • Upapapa, obejrzałem pierwszy odcinek. Będzie ciężko i póki co czeski film. Ale lekki to serial nie będzie. Nie wiem czy amerykańska widownia to kupi. W każdym razie 2 % ludzi przepadło, małolaty bawią sie w hardkorową  ruletkę, gość żujący tytoń wykańcza psy, a nic nie mówiący palacze w kitlach apelują, żeby nie marnować tchu. A elfica z Władcy Pierścieni uciekła od męża (bo co to jest wesele, wybieranie dekoracji ?)Tego nawet spojlerem nie można nazwać, he, he. Muza, dobra muzyka, ten kawałek przewodni w tle jest mi na 100 % znany, tylko nie wiem skąd.
    JORGE>
  • Pytanie czy warto.
  • Po 3 odcinku cały czas nie wiadomo o co chodzi. Ale po pierwszych dwóch nudnych, ten 3 już był ciekawy, znaczy od pewnego momentu trzymał w napięciu. Zajawki następnego zwiastuja, że akcja mocno przyspieszy. Cóż, wyglada mi to na historię o predystynacji. Może o zwatpieniu. Póki co logiki w tym zniknięciu nie ma. Oglada ktoś ?
    JORGE>
    The author has edited this post (w 15.07.2014)
  • http://wnas.pl/artykuly/5977-szatan-promuje-chrzescijanski-film-z-nicolasem-cagem
    "Oparty na cyklu powieści Tima LaHaye'a i Jerry'ego B. Jenkinsa „Left Behind”, który opowiada o biblijnej apokalipsie jest promowany w bardzo kontrowersyjny sposób. Czy twórcy kojarzący się do tej pory z chrześcijańskim kinem przesadzili?
    Pisaliśmy o projekcie kilka miesięcy temu. Seria opowiadań zawiera 16 noweli, które opierają się na chrześcijańskiej eschatologii. Z tego punktu widzenia jest ukazany koniec świata.Książki opowiadają o członkach Tribulation Force, którzy walczą z organizacją pod wodzą Nicolae Carpathia, wcielonego antychrysta. Nicolas Cage wciela się w pilota, którego żona została wzięta wcześniej do nieba.
    Interesujące jest jak film będzie odnosił się do katolicyzmu. Książki są napisane z pozycji protestanckich. Pojawiły się zarzuty, że zawierają antykatolickie fobie. W jednej z noweli papież jest przedstawiony jako przedstawiciel fałszywej religii. Za przykład podaje się fikcyjną postać papieża Jana XXIV, który zostaje wniebowzięty z powodu ducha Marcina Lutra, jakiego czuć było w jego naukach. Autorzy książek przekonują jednak, że są dalecy od krytyki Kościoła katolickiego i
    mają wielu przyjaciół katolików."
    Nu, jak majo przyjaciół, to OK.
  • aember
    Nu, jak majo przyjaciół, to OK.
    Ho ho ho seksulalistów też pewnie majo, a co.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.