Skip to content

Oblat benedyktyński az sie pochorowal z rozpaczy...

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
...ze sie rozstaje z oszustami i zlodziejami.
To chyba symboliczna postac - wydaje sie taki swiety, ze az strach wypuscic na otwarta przestrzen, bo moga zywcem wziac do Nieba. I te cala swoja swietosc wykorzystuje sluzac z oddaniem bydlakom.
Drugim takim "swietym" jest Nikodem Boncza-Tomaszewski z 44, dawniej ze starej dobrej Flondry. Strasznie sie dziwilem, dlaczego chlopaki z 44 nie zauwazyli Katastrofy Smolenskiej - poki nie przeczytalem gdzies, ze Boncza-Tomaszewski jest doradca ministra spraw wewnetrznych w rzadzie Tuska. Ciekawe666 co mu doradzal?
Zalosc, zalosc, zalosc.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• los
    Boncza-Tomaszewski jest doradca ministra spraw wewnetrznych w rzadzie Tuska.
    Ściśle rzecz biorąc jest dyrektorem Centralnego Ośrodka Informatyki podległego temuż ministrowi (obecnie - tej ministrze
    ;)
    ), w spisie doradców nie figuruje.
    Edit - istotnie, był tym doradcą w latach 2012-2013, przynajmniej tak zeznaje Ciocia Wiki.
    The author has edited this post (w 26.09.2014)
  • Napisalem, ze przeczytalem, ze byl doradca. Czyli pewnie ow tekst pisany byl w owym okresie.
    Ja wiem, ze zawadzam o prawo Godwina, ale tak sie zastanawiam ilu takich poboznych, uczciwych i w ogole do rany przyloz bylo w niemieckiej maszynie zbrodni. Pewnie bardzo sie starali, by dokladnie i rzetelnie tych Zydow rozwalac, i z wielkim wstydem spowiadali sie, jesli ktora serie poslal nie do konca celnie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Dlatego też dopisałem swoje "edit".
  • A mnie ciekawi czemu on faktycznie poleciał, bo sam przyznaje, że jednym z powodów był ten cały nowy kpk. Czyli totalny bubel, jak ktoś bardzo ciekaw odsyłam do debaty sejmowej i argumentów PiS, nawet jak przesadzili w paru miejscach, to ogólnie tak jest. Grabarczykowi pewnie ktoś powiedział, że nie ma tyle kasy dla adwokatów.
  • Zasłab bo mu cukier spadł. A do koryta już się nie dopcha. Ot i POwód.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    Zasłab bo mu cukier spadł.
    Konfitury się skończyły?

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Nuu, kulega Rozum w innym miejscu pytał słusznie: co właściwie np. dla katolików zdziałał min. Królikowski (skądinąd przemiły człowiek, wiem, bo miałem z nim ćwiczenia na studiach), że go tak bronimy?
    Ja zaś przemyśliwam w kontekście min. Królikowskiego i nie tylko nad swoim osobistym patrzeniem na działalność publiczną przez pryzmat prima facie państwowca. I myślę se, że jednak zdrowszym jest afiliowanie się przy obozie konkrentym.
  • Co to znaczy państwowiec? Że niby co? Każde kurestwo można usprawiedliwić bo to "państwowiec"?
  • "Minister cyfryzacji Anna Streżyńska odwołała we wtorek dyrektora Centralnego Ośrodka Informatyki Nikodema Bończę-Tomaszewskiego; wypowiedzenia złożyli też jego zastępcy - poinformował rzecznik MC Karol Manys."

http://www.rp.pl/Sylwetki/301269925-Nikodem-Boncza-Tomaszewski-odwolany-z-Centralnego-Osrodka-Informatyki.html

Co tam się dzieje?
  • Utrąciła sukinsyna. Ciąć równo z trawą! Streżyńska merytoryczna jak mało kto, nawet jeśli miałaby coś za uszami...
  • Typki z doktoratem z histerii, które zarządzają ustawianiem serwerów. Nie ufam takim figurantom. Jak on ludzi do pracy najmował?
  • edytowano February 2016
    qiz napisal(a):
    Typki z doktoratem z histerii, które zarządzają ustawianiem serwerów. Nie ufam takim figurantom. Jak on ludzi do pracy najmował?
    Chiba musze sie zglosic na szefa IPN. Wiem nawet, ze Batory pod Wiedniem zwyciezyl Talibow w 1410. Dzie sie papiury wysyla?

Z drugiej strony, phawdzify informatuk by harakiri klawiatura popelnil jakby mial sie zajmowac projektami takimi, jak ten: "W efekcie tych prac COI połączył rejestry: PESEL, ewidencji dowodów osobistych i aktów stanu cywilnego w jeden Systemu Rejestrów Państwowych."
  • polmisiek Z drugiej strony, phawdzify informatuk by harakiri klawiatura popelnil jakby mial sie zajmowac projektami takimi, jak ten: "W efekcie tych prac COI połączył rejestry: PESEL, ewidencji dowodów osobistych i aktów stanu cywilnego w jeden Systemu Rejestrów Państwowych."
    W sensie, że takie nieambitne, czy, źe takie spaprane?
    Ja tam na informatyce się nie znam, ale raz widziałem "przyurzędową" bazę danych - były tam wszystkie błędy opisywane w książkach o podstawach baz danych i jeszcze trochę innych...
  • los napisal(a):
    Czyli pewnie ow tekst pisany byJa wiem, ze zawadzam o prawo Godwina, ale tak sie zastanawiam ilu takich poboznych, uczciwych i w ogole do rany przyloz bylo w niemieckiej maszynie zbrodni.
    Mnie, z podobnych klimatów, zawsze zastanawiała zajadłość walczących z Cristadą fedefederales - przecież większość szeregowych była chyba z poboru...
    O pobożnych PO-filach mam smaczną anegdotkę, ale to chyba raczej do HP...

• loslos
    edytowano February 2016
    przemk0 napisal(a):
    "Minister cyfryzacji Anna Streżyńska odwołała we wtorek dyrektora Centralnego Ośrodka Informatyki Nikodema Bończę-Tomaszewskiego; wypowiedzenia złożyli też jego zastępcy - poinformował rzecznik MC Karol Manys."

http://www.rp.pl/Sylwetki/301269925-Nikodem-Boncza-Tomaszewski-odwolany-z-Centralnego-Osrodka-Informatyki.html

Co tam się dzieje?
    Rząd PiS walczy ze świętoszkami z Flądry/44? Ale się zmartwiłem...
  • A na forumnie Flądry bełł ci un?
  • Mania napisal(a):
    A na forumnie Flądry bełł ci un?
    Był. Moj pierwszy wpis na FF to była polemika z jego tekstem

• Jakiego miał nicka?
  • Tego nie pamietam. Skomentowałem wpis podpisany imieniem iSkomentowałemOdpowiedział mi autor, ale nicka nie pamietam. To było prawie 12 lat temu...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.