Ziemniak zmiażdżony papierem
Wiem, są już wątki o Ziemniaku
Ale to jest takie słodkie
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ale to jest takie słodkie
ZiemniakThe author has edited this post (w 20.09.2014)
Dopóki to porozumienie do monopolu w rządzie prawicowych dusz dąży wykorzystując finansową przewagę do dumpingu, prób zmiażdżenia konkurencji lepszym papierem...
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Gdzieś już o nim słyszałem...
Natomiast to, że Ziemniak mógł to przyjąć jako poparcie tezy o swej nieomylności to już inna sprawa...
The author has edited this post (w 20.09.2014)
A już zupełną pomyłką o. Macieja jest porównanie powyższych sporów do debat tradsowsko-neonowych. Aż mnie zatchnęło z oburzenia, bo to, przykro pisać, taki chwyt-cios poniżej pasa.
Bardzo fajna i coraz aktualniejsza obserwacja pojawiła się około półtora roku temu
na blogmedia24
.
Ale moim zdaniem ważniejsze jest coś innego. Piramidalny egotyzm i arogancja. W rezultacie gość na podstawie słabych przesłanek nie tylko stawia
bardzo śmiałe i kategoryczne tezy, ale też nie potrafi choćby próbować prowadzenia rzetelnej dyskusji.
Udająca humor i polot pogarda dla polemistów, nadużywanie emocjonalnych zwrotów biegłość w sztuczkach erystycznych.
RAZ to po prostu jeszcze jeden inteligentny facet, który ma tą cechę, że nie liczy się dla niego prawda tylko opowieść.
A w snuciu opowieści jest bardzo sprawny. I, wydaje mi się, że uzależniony zarówno od podziwu swoich zwolenników jak i erystycznej zabawy.
http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=96&t=134454&st=0&sk=t&sd=a
A tu reakcja Ziemniaka:
https://twitter.com/R_A_Ziemkiewicz/status/513350659190427648
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Od tego raz-owego międlenia zychowczczyzny już me mgli.
A jeśli mu się wydaje, że poezja = egzaltacja, to ręce opadają. No, ale jeśli brakuje kontrargumentów, to się wali w Wencla egzaltacją. Chwyt godny niesioła.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
prima-aprilis
mógłby spokojnie uchodzić za poważny głos w dyskusji: The author has edited this post (w 20.09.2014)
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.