Skip to content

"Naprawiamy błąd popełniony 360 lat temu"

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Nie wiem jak wam ale mnie zaszkliły oczy.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• O cóż chodzi?

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Ale ossochodziiii?
    Żeby skutecznie rozwiązać problem cudzoziemskich innowierców czy może raczej wykorystać okazję do zmiany stanu, opisanego jako "„nienawiść zatruła krew pobratymczą”?
  • pawel.adamski
    Ale ossochodziiii?
    Żeby skutecznie rozwiązać problem cudzoziemskich innowierców czy może raczej wykorystać okazję do zmiany stanu, opisanego jako "„nienawiść zatruła krew pobratymczą”?
    Problem innowierców rozwiązano w 1658 roku.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Uże znaju
    PerejesÅaw
    W jedności siła!

• Przemówienie Poroszenki z okazji podpisania umowy stowarzyszeniowej.
    Trzeba odpowiedzieć: No dobrze, chłopaki, zachowaliście się jak ostatnie wuje. Gdyby nie to, to mielibyśmy teraz inne problemy - referendum w Berlinie i Moskwie, czy chcą wystąpić ze Rzplitej czy nie. Niewdzięczny Konstantynopol też pewnie by się buntował nie mówiąc o zamorskich koloniach. Ale skoro wszystko wraca do normy, zapomnijmy o dawnych błędach i zastanówmy się co zrobić, jak to technicznie zorganizować. W ramach przeprosin na początek moglibyście nas odwiedzić i
    powtórzyć ten performans.
    Tu mamy listę... Właściwie to powinniśmy zrobić sami ale nas też trafiło.
    The author has edited this post (w 17.09.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • To jest być może najważniejsze ukraińskie przemówiwenie polityczne od - najprawdopodobniej - kilkuset lat.
    Czy zdajemy sobie z tego sprawę?
  • słyszałem to.
    Świetny text
  • a Donbasu i Krymu jawnie się zrzekli?
    kto to Kołomyjski?
  • Mój Boże, jak bardzo brakuje teraz prezydenta Lecha Kaczyńskiego...

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    Mój Boże, jak bardzo brakuje teraz prezydenta Lecha Kaczyńskiego...
    Być może właśnie dlatego postarano się aby go z nami nie było.
    los
    Nie wiem jak wam ale mnie zaszkliły oczy.
    Moze i było to fajne przemówienie (fine speech) ale cóż z tego Losie? Jakoś nie wierzę że kozaki choć nutkę żalu w duszy czują iż zadki swe Rzeczpospolitej pokazali.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • los
    Przemówienie Poroszenki z okazji podpisania umowy stowarzyszeniowej.
    gdzie?

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Slyszalem w tv Republika. Niestety, wgralem sobie tylko do pamieci mozgowej a ta nie ma wyjscia do netu.

• Piękne i ważne słowa - absolutnie zgadzam się z Losem!! Przemknęły prawie niezauważone. Tymczasem to deklaracja ogromnej wagi!
  • byloby super gdyby naprawde padly. Ale gdzie?

"- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" Janusz Palikot, konwersatorium "Dialog i Przyszłość", 10 lutego 2012, Warszawa
  • Bartnik
    byloby super gdyby naprawde padly. Ale gdzie?
    W Ojroparlamencie. Przepraszam za źródło, ale takie mi wyskoczyło jako pierwsze:
    http://www.tvn24.pl/umowa-stowarzyszeniowa-ukrainy-z-ue-ratyfikowana-naprawiamy-blad-sprzed-360-lat,468636,s.html
  • no dobra. To wiadomo juz ze nie Poroszenko, a Jaceniuk. Teraz trza wyczaic gdzie. Inaczej brzmi w Parlamencie, inaczej do ziewnikarzy przed.
    Jest.
    W Parlamencie
    w Kijowie. Mocne.
    The author has edited this post (w 19.09.2014)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.