Skip to content

Francya jednak sedesem jest bezdennem

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Francuska prawica całom duszom popiera wielkiego kutafona. Teraz będą w St Nazaire organizować manifestację wyrażającą słuszny gniew francuskiego aktywu narodowego z powoda wstrzymania sprzedaży Mistrali kacapom.
Nurmalnie cała ta Franca to ruski kibel na dworcu w Murmańsku (tzn najobrzydliwsza rzecz jaką w życiu widziałem)
The author has edited this post (w 05.09.2014)

Komentarz

• Bo nie był kolega w latach 90tych na lotnisku w Ałma Acie
    :)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Diepardiejew agituje ...
    http://wpolityce.pl/gwiazdy/212396-depardieu-rozplywa-sie-z-zachwytu-nad-putinem-jest-inteligentnym-i-ludzkim-przywodca

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • A propos dupa-rdiejewa, to sie powaznie zastanawiam jakie kompromaty ma na niego putin.
    Musi być cos wiecej oprócz wdzięczności pijaka.
  • To może być zwykły, pożyteczny idiot, snobujący się na przyjaźń z carem. Za agitacje raczej zgarnia jakieś profity.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    To może być zwykły, pożyteczny idiot, snobujący się na przyjaźń z carem. Za agitacje raczej zgarnia jakieś profity.
    myślisz, że wykazał się powściągliwością rzadką dla filmowego światka i na zagryzkę po paru kreskach nie skonsumował chłopczyka ani dziewczynki?
  • Wiadomo, kutachon.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • qiz
    Mania
    :
    To może być zwykły, pożyteczny idiot, snobujący się na przyjaźń z carem. Za agitacje raczej zgarnia jakieś profity.
    myślisz, że wykazał się powściągliwością rzadką dla filmowego światka i na zagryzkę po paru kreskach nie skonsumował chłopczyka ani dziewczynki?
    pfuj, wolę nie myśleć o obyczajach tego światka, a na szczęście ich nie znam i nie chcę znać

• Koleżeństwo zapomniało niejakiego Valerego Gircade'd'Estaigne, czy jakoś tak to się pisze. Niestety, pisownia francuska to nie jest moja mocna strona.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Giscard d'Estaing
    The author has edited this post (w 05.09.2014)

• Mania
    Giscard d'Estaing
    Jestem francuskim dyslektykiem

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Dla mnie jedną z większych ciekawostek jest niezdrowe zafascynowanie (oględnie rzecz ujmując) francuzów rosją. Bo to jest nie tylko powszechne ale idzie w poprzek innych podziałów...
  • Volkoff nie pisał przecież o Francji wymyślonej.
  • Tja. Tymczasem Le Figaro spytał czytelników - sprzedawać Mistrale kutachonu? I dostał 76% poparcia dla kutachonu.

Na jedynce główny temat to Szokująca Maryna Li Peng, która w wyborach 2017 ma dojść pierwsza. Jeśli drugi będzie ktoś z koncesjonowanej prawicy, to z nią wygra, ale Franciszek Holenderski - przegra.

Kiedyś by mnie to cieszyło, bo to zawsze miło jak ktoś leje łajdaków po paszczy, ale niestety FN to też ruskie szmaty.
  • Ciekawe1 kiedy się ta sympatia zaczęła i dlaczego... Ja to kojarzę z egzystencjalistami, Sartrem, Picassem et cons. - oni kochali ZSRR, może stąd się to wzięło?

• Mania
    Ciekawe1 kiedy się ta sympatia zaczęła i dlaczego... Ja to kojarzę z egzystencjalistami, Sartrem, Picassem et cons. - oni kochali ZSRR, może stąd się to wzięło?
    Mieszek carski znacznie wcześniej szeroko otwarty był dla jelit Francyi.
  • Wrog mojego wroga jest moim przyjacielem?
  • ej, a skoro już prawie cała istotna część Ukrainy jest zajęta, zostało im jeszcze tylko trochę wybrzeża i Odessa do rozdrapania...
    ... to na jakim akwenie będą stacjonować Mistrale?
    Hę?
  • qiz
    ej, a skoro już prawie cała istotna część Ukrainy jest zajęta, zostało im jeszcze tylko trochę wybrzeża i Odessa do rozdrapania...
    ... to na jakim akwenie będą stacjonować Mistrale?
    Hę?
    No na rosyjskim, nie?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.