Skip to content

Wszyscy to, wszyscy siamto

edytowano March 2015 w Forum ogólne
ale ja nie wiem. I dlatego się pytam, pomimo ze wszyscy wiedzą i jest to POwszechnie oczywiste:
Jakie kompetencje na stanowisko w EU ma Ben-kowska?
Kompetencje Ryżego Wuja już poznalismy PO sprawności z jaką dogadał się z Mr Camerą.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”

Komentarz

• Jest delegowana przez Donka.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Potrafi powiedzieć "Tak jest!", "Jawohl", "Yes sir" i jescze to samo w bardzo wielu językach z równym entuzjazmem ?
    A poważnie, to ma bogate doświadczenie w administracji w tym związane z unią:
    Wikipedia
    Pracowała jako pełnomocnik Wojewody ds. kontraktu regionalnego dla województwa katowickiego i strategii rozwoju regionalnego. Brała także udział w pracach nad przygotowaniem programu PHARE INRED. Odbyła staże w Ministerstwie Spraw Zagranicznych oraz w administracji brytyjskiej. Stanowisko dyrektora Wydziału Rozwoju Regionalnego (ówcześnie Wydziału Programowania i Funduszy Europejskich)
    (...). Koordynowała prace zespołu przygotowującego Regionalną Strategię Innowacji dla Województwa Śląskiego, była kierownikiem Zespołu zadaniowego ds. aktualizacji strategii rozwoju województwa śląskiego na lata 2000–2020, a także koordynatorem i negocjatorem zespołu tworzącego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007–2013, doprowadzając do przyjęcia tego programu 4 września 2007 w grupie pierwszych pięciu programów regionalnych w Polsce. Była członkiem Komitetu Monitorującego Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego. Wykładała na Politechnice Śląskiej w ramach II edycji Europejskich Studiów Podyplomowych z zakresu programów strukturalnych Unii Europejskiej[3]. 5 października 2007 zarząd województwa powołał ją na stanowisko dyrektora Śląskiego Centrum Przedsiębiorczości[4]. W latach 2002–2007 zajmowała stanowisko wiceprzewodniczącej rady nadzorczej Górnośląskiej Agencji Rozwoju Regionalnego S.A.
    16 listopada 2007 została zaprzysiężona na stanowisko ministra rozwoju regionalnego w pierwszym rządzie Donalda Tuska. Jej kandydaturę zgłosił Tomasz Tomczykiewicz (przewodniczący śląskiej PO) w porozumieniu z Janem Olbrychtem, który wcześniej odmówił objęcia tego stanowiska.
    The author has edited this post (w 04.09.2014)
  • No niech mniem kolega nie rozśmisza tak z rana. Ja siem pytam o dokonania a nie o partycypację w obejmowaniu POsladkami stołków ...........
    Co dokonała?
    swoją szosom:
    słowo "partacz".
    Złośliwie, lub nie, wywodzę jego pochodzenie od słowa "partake".
    Jak dla mnie Ben-kowska na razie być może znana jest z tego że czesto "partook"
    :D

• Ale czy miala czegos dokonac? Komisarze sa dobierani na zasadzie ukladu sil miedzy panstwami. Wyszlo z rachunku, ze Polsce w tej odslonie nalezy sie jeden komisarz i takiego wyznaczyl premier partii rzadzacej. I to nie byle jaki premier - ktory jako pierwszy w historii rzadzi juz druga kadencje, ktory zdobyl wladze w Polsce i milosc Polakow (to nie jest ironiczne!) w stopniu nieporownalnym z kimkolwiek innym. Tusk to Polska (znowu - to nie jest ironia!).
    Tusk jest najdluzej sprawujacym urzad premierem w historii Polski, jesli ograniczymy sie do Polski niepodleglej a trzecim po Cyrankiewiczu i Jaroszewiczu jesli doliczymy komune.
    Prawda - po serii kilkudziesieciu afer jego popularnosc nieco spadla ale nadal jest wysoka. Afer tak wielkich, ze najmniejsza z nich by wyelimowala z polityki dozywotnio kogokolwiek innego, nawet w Polsce, nie mowiac o krajach cywilizowanych. Miara milosci jest to, ile jestesmy w stanie osobie ukochanej wybaczyc. Milosc Polakow do Tuska jest wiec bezgraniczna, bo wybaczali mu w sposob wrecz niewyobrazalny.
    Lapiesz kij za zly koniec.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • fatuswombatus
    No niech mniem kolega nie rozśmisza tak z rana. Ja siem pytam o dokonania a nie o partycypację w obejmowaniu POsladkami stołków ...........
    Co dokonała?
    Ale jak od komisarza nie wymaga się dokonywania czegoś ale bycia bezproblemowym - "zaliczenie" tak wielu stołków o mało konkretnych kompetencjach pokazuje, że pani B. świetnie sobie radzi z robieniem wrażenia...
  • Komisarz jest politykiem, wiec wymaga sie od niego tego, czego sie wymaga od polityka - ma reprezentowac swych wyborcow.
    Na ile owo reprezentowanie zwiazane jest z konkretna praca i kompetencjami, ustalaja rzeczeni wyborcy. Wiemy jak ustalili w Polsce.
    Urzednik jest zwyklym pracownikiem na etacie, wiec to od niego wymaga sie pracy i kompetencji, ale komisarz urzednikiem nie jest.

• Koledzy drodzy, nie o to mnię biega czy ona zła czy tez dobra. Tu nie mam wątpliwości.
    Mnię biega, że wszyscy trąbia o jej dokonaniach wienc ja się pytam "CO dokonała". Tylko tyle.
    Bo ja nie wiem
    :D
    a chciałbym wiedzieć o czym merdia mówią gdy mówią o "dokonaniach Ben-kowskiej"

• Polemizowanie z merdiami to jak grzebanie w tym no....

• Merdia mówią, że jest ona najwybitniejszym menedżerem, co najmniej od czasów Bogusława Bagsika.  Rzeczywistość natomiast jest taka, że robi PDT łaskę.  Tylko tyle i aż tyle.
    Żeby chociaż zamieszkali razem w tej brukselce, przynajmniej zaoszczędzilibyśmy na rezydencjach i kamerdynerach.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • ombretta
    Merdia mówią, że jest ona najwybitniejszym menedżerem, co najmniej od czasów Bogusława Bagsika.  Rzeczywistość natomiast jest taka, że robi PDT łaskę.  Tylko tyle i aż tyle.
    Nie krzywdzisz kobiety sugerujac, ze tylko tyle umie? A moze ma jednak wiecej inwencji?
    ombretta
    Żeby chociaż zamieszkali razem w tej brukselce, przynajmniej zaoszczędzilibyśmy na rezydencjach i kamerdynerach.
    A jak to jest dostaja kase na rezydencje i kamerdynerow czy rezydencje i kamerdynerzy im przysluguja? Bo w tym pierwszym przypadku to zaoszczedza oni.

• Z pewnością p. Elżbieta posiada jeszcze wiele innych umiejętności, ale w omawianej kwestii akurat ta jedna jest decydująca.  A co do rezydencji i kamerdynerów to sądzę, że są przydzielane - nie wyobrażam sobie, że taki krul europy może sobie mieszkać byle gdzie i być obsługiwany przez byle kogo.  Ale wiedzy w tomacie nie mam żadnej.

• A dodam jeszcze, że całkiem podobnie sprawy miały się z panią Ewą Metrwgłąb i stąd jej awans na dyrektora cyrku - niejako na osłodę utraty funkcji pierwsze nałożnicy trzeciej erpe.

• ombretta
    Z pewnością p. Elżbieta posiada jeszcze wiele innych umiejętności, ale w omawianej kwestii akurat ta jedna jest decydująca.
    Tylko jedna? Naprawde uwazasz, ze Pan Premier nie potrzebuje urozmaicenia?

• fatuswombatus
    ale ja nie wiem. I dlatego się pytam...
    Podobnie jak o wiek, o pewne rzeczy sie Ben-Kobiet nie pyta. Sauwarwiwru troszku, silwuple.
  • romeck
    fatuswombatus
    :
    ale ja nie wiem. I dlatego się pytam...
    Podobnie jak o wiek, o pewne rzeczy sie Ben-Kobiet nie pyta. Sauwarwiwru troszku, silwuple.
    Kolega to se jajecznicę robi a ja na poważnie w 101% tak......

• los
    Z pewnością.  Ale chłopców w wieku przedgimnazjalnym i aspirynę w proszku podsyła mu płk Spontan.

• a co, "łaskę" panu Premierowi robi pani Beńkowska?
    kazał to idzie

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • Niestety to nie jest bokotemat.  Niestety to jest klu.
    Opowieści o profesjonalizmie bohaterki tego wątasa można spokojnie włożyć między baśnie z mchu i paproci.  Sorry, taki mamy klimat.

• ombretta
    Niestety to nie jest bokotemat.  Niestety to jest klu.
    Opowieści o profesjonalizmie bohaterki tego wątasa można spokojnie włożyć między baśnie z mchu i paproci.  Sorry, taki mamy klimat.
    Gdyby nie była profesjonalna, to by nie był z niej zadowolony.
    Od dawna ją tak lansuje?
  • Kopaczowej się mieści. Metr w głąb.
    The author has edited this post (w 05.09.2014)

• los
    ombretta
    :
    Z pewnością p. Elżbieta posiada jeszcze wiele innych umiejętności, ale w omawianej kwestii akurat ta jedna jest decydująca.
    Nie sądzę. Jest zbyt prymitywny by wiedzieć co to urozmaicenie
  • 7my
    nie mogę w to uwierzyć, do tego typu "roboty" by sobie wziął młodą chętną panienkę zaraz po studiach, a nie 50-cio letnią blacharę, no ludzie.
    a już z tą Kopaczovą to już generalnie mi się w głowie nie mieści, to miała być dla niego kara ?
    skoro inni mogą z kozą
  • Wbrew fatalnej opinii, jaką tut. forumek cieszy się wśród Ludzi Rozumnych, szczególnie tych z niegdysiejszego FF/FR, zamierzam niniejszym przypisać PDT pewną cechę ludzką.  Jedną, ale niech to robi za dobry początek.
    Otusz jak mniemam, to ryże bydlę lubi się od czasu do czasu po prostu do czegoś przytulić.
    A że człowiekowi, nawet nieprzyzwoitemu, trudno pokonać wrodzony wstręt, przeto niełatwo było mu znaleźć osobę chętną.  Ale szukajcie a znajdziecie - i tak znalazła się najpierw ministra Ewa (potem marszałkini), a później ministra Ela (później - kunka, jak to się odmawia po lisiemu - komisarka?).  Szkoda tylko, że życiowa rola p. Małgorzaty ostatnio ogranicza się do tego, by zarobić w papę - ale cóż, nikt nie jest doskonały, nawet kruk ojropy.
    Żydzie, żydzie jest nowelą.

• 7my
    a już z tą Kopaczovą to już generalnie mi się w głowie nie mieści, to miała być dla niego kara ?
    To było poświęcenie się dla Ojczyzny, bo dobre stosunki na najwyższym szczeblu władzy są szczególnie pożądane. Zwłaszcza w Partii Miłości.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • ombretta
    Szkoda tylko, że życiowa rola p. Małgorzaty ostatnio ogranicza się do tego, by zarobić w papę ...
    już za starych, dobrych, kongresoliberalnych czasów obrywała. Wyznała kiedyś też, że wuc jak popije, to popłacze. Może i do tego się służbowe lafiryndy przydają...
  • W islamie podobnież obowiązuje zasada, że jak się żony nie bije, to jej wątroba gnije.
    Może PDT zamierza zostać nie tyle krulem, ile kalifem ojropy?

• Koleżeństwo sobie jajecznicę uprawia gremialnie a tymczasem dokonania i kompetencje Ben-kowskiej rosłą szybciej niż radość Ryżego Wuja na jej widok.
    Jak tak dalej pójdzie to Ryży Wuj w rzeczy samej zostanie krOOlem EU a Ben-kowska komisarzycą od wszystkiego i dla wszystkich.
    Teraz już POdobno ma zmieścić dwa stanowiska w swoich kompetencjach......

• ombretta
    Wbrew fatalnej opinii, jaką tut. forumek cieszy się wśród Ludzi Rozumnych, szczególnie tych z niegdysiejszego FF/FR, zamierzam niniejszym przypisać PDT pewną cechę ludzką.  Jedną, ale niech to robi za dobry początek.
    Otusz jak mniemam, to ryże bydlę lubi się od czasu do czasu po prostu do czegoś przytulić.
    A że człowiekowi, nawet nieprzyzwoitemu, trudno pokonać wrodzony wstręt, przeto niełatwo było mu znaleźć osobę chętną.  Ale szukajcie a znajdziecie - i tak znalazła się najpierw ministra Ewa (potem marszałkini), a później ministra Ela (później - kunka, jak to się odmawia po lisiemu - komisarka?).  Szkoda tylko, że życiowa rola p. Małgorzaty ostatnio ogranicza się do tego, by zarobić w papę - ale cóż, nikt nie jest doskonały, nawet kruk ojropy.
    Żydzie, żydzie jest nowelą.
    Już to jakiś czas temu zauważyłem - horrory zwykle bywają przy okazji bardzo śmieszne.

• Losie, nie śmieszne a żałosne. I tylko te kiepskie. Wtedy człowiek się uśmiecha z żenuą że ogląda taki spektakl.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.