Skip to content

A teraz odnośnie cioci Jadzi

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Już kiedyś określiłem ją grubymi słowami, chętnie bym powtorzył ale się ograniczę.
Stara durna szkodliwa baba

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«1

Komentarz

• Taaa... Kolejny ałtorytet od siedmiu boleści.
  • Pamiętam program w tvp, w którym wystąpiły Gilowska, Staniszkis i Paradowska. Te dwie ostatnie zrobiły taki duperelny magiel, ze Gilowska  wyszła ze studia mówiąc, ze nie akceptuje takiego poziomu rozmowy.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Jak to było..jak to było....No wiecie taki fhrancus coś gadał o okazji do milczenia, i że się ją zmarnowało czy coś. Widać ciocia wtedy robiła ponczki albo tort.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • ja jestem młody i z chęcią zajmę miejsce pani procesor. no, przesuń się!
  • Kiedyś bywały okresy genialności przerywane przebłyskami zdurnienia, teraz coś zaburza proporcje czasami jakgdyby wpodobie ala.
    Smutne.
  • Zadziwiający jest ten brak autorefleksji. Ciocia Jadzia przedstawiła wiele interesujących syntez ale kiedy schodziła do spraw szczegółowych, to mało kto robił z siebie więcej razy durnia. I jakoś wcale to jej nie zniechęca do dzielenia się mundrościami.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • ms.wygnaniec
    Kiedyś bywały okresy genialności przerywane przebłyskami zdurnienia, teraz coś zaburza proporcje czasami jakgdyby wpodobie ala.
    Smutne.
    Dokładnie tak jest. Pamiętam jak w 2001 roku wystrzeliła że dla Polski najlepszym rozwiązaniem jest koalicja PO-SLD.
  • los
    Zadziwiający jest ten brak autorefleksji. ... I jakoś wcale to jej nie zniechęca do dzielenia się mundrościami.
    Proponuję Losie tobie i części Koleżeństwa stanąć przed lustrem i recytowac ten tekst wielokrotnie. Może pomoże. Dla ułatwienia dodam że kluczowe jest słowko "jej" - wstawcie tam dla odmiany "mnie" lub "nas".
  • Czytając takie teksty niezmiennie sobie samouświadamiam, że złośliwość jest cechą obiektów martwych.
  • rafal.ignorant
    los
    :
    Zadziwiający jest ten brak autorefleksji. ... I jakoś wcale to jej nie zniechęca do dzielenia się mundrościami.
    Proponuję Losie tobie i części Koleżeństwa stanąć przed lustrem i recytowac ten tekst wielokrotnie. Może pomoże. Dla ułatwienia dodam że kluczowe jest słowko "jej" - wstawcie tam dla odmiany "mnie" lub "nas".
    E, koledze nie pomogło to chyba nam też nie pomoże.
  • yanusson
    Czytając takie teksty niezmiennie sobie samouświadamiam, że złośliwość jest cechą obiektów martwych.
    Tak dla porządku potwierdzę, że mój wpis był świadomie złośliwy, ale ten do którego się odniosłem także. Która więc złośliwość jest, zdaniem Kolegi, cechą obiektów martwych. Domyślam się, że moja. Czy jednak losowa taką nie jest? Jesli, jak podejrzewam, nie jest zdaniem Kolegi to czemu?
    Co do martwoty to mam się nieźle. Cały i zdrowy wróciłem wczoraj z Ukrainy i chce mi się nadal żyć i działać. Być może jestem zombie. Czy oni wiedzą o swoim stanie?
    The author has edited this post (w 26.08.2014)
  • przemk0
    rafal.ignorant
    :
    los
    :
    E, koledze nie pomogło to chyba nam też nie pomoże.
    A może jednak spróbujcie? Doradzam gorąco. Nie spodziewa się Kolega co by to było, gdybym nie dokonywał autorefleksji. Nie docenia mnie Kolega. Co do dzielenia się "mundrościami" to owszem lubię. Ale jak to pisze Los to przecie to jest przyganianie przez kocioł garnkowi, że smoli. Ja tak jak ciocia Jadzia lubię syntezy, a szczegóły mnie nudzą więc i czasem się w nich poplaczę. Pracuję jednak na tym i na przykład w zyciu zawodowym z dobrym skutkiem.
  • Rafał, zgadzam się, straszne z nas wuje ale jakoś to polubliśmy i nie zamierzamy zmieniać. Przepraszam.

• Brzost
    Pamiętam jak w 2001 roku wystrzeliła że dla Polski najlepszym rozwiązaniem jest koalicja PO-SLD.
    Co się ziściło w 2007 roku (bo wtedy znaczna część SLD była już w PO). Ciekawe123 czy podtrzymuje swój ówczesny sąd?
  • Najlepsza była oczywiście mientka charyzma Buzka.

• los
    Najlepsza była oczywiście mientka charyzma Buzka.
    Mając na uwadze co powiedział Władyka na fonii chyba czasami była ona twarda
    ;)
    znaczy ta charyzma.
  • :D
    To była historia.
  • los
    Rafał, zgadzam się, straszne z nas wuje ale jakoś to polubliśmy i nie zamierzamy zmieniać. Przepraszam.
    No to już wyższy etap wujostwa kiedy jest się z niego dumnym. Co do cioci Jadzi to rozumiem, że jest kolejną ujawnioną zdrajczynią i kryptopeówką.
  • rafal.ignorant
    los
    :
    Rafał, zgadzam się, straszne z nas wuje ale jakoś to polubliśmy i nie zamierzamy zmieniać. Przepraszam.
    No to już wyższy etap wujostwa kiedy jest się z niego dumnym. Co do cioci Jadzi to rozumiem, że jest kolejną ujawnioną zdrajczynią i kryptopeówką.
    Manichejski podział dość dobrze pasuje do elektoratu PO...
  • Sie zapytam: jaki wplyw na cokolwiek ma c. Jadzia?
  • uhr
    Sie zapytam: jaki wplyw na cokolwiek ma c. Jadzia?
    Ma opinię prawicowej psorki i roznosi w świat opinie, że w PiS są gamonie i nieudacznicy, że Kaczyński jest szlachetnym idiotą, etc. Niewielu się na to łapie ale taki np. Rafał...
    Jestto niewątpliwe osłabianie obozu patriotycznego.

• uhr
    Sie zapytam: jaki wplyw na cokolwiek ma c. Jadzia?
    Nieustająco od dłuższego czasu mię wkurza. Czyli ma wpływ (cholernie negatywny!) na mnie. Nie pomaga nieczytanie jej wypocin, bo same tytuły wystarczają. Np. czytam w nagłówku okładki "odRzeczy" jej przepowiednię, że "z Komorowskim wygra każdy poważny konkurent" i od razu wiem, że z  Komorowskim nie wygra nikt, a jeśli już, to tylko jakiś kabotyn. Noji od razu mam zepsuty humer i robota gorzej mi idzie. A robote mam odpowiedzialno, bo piszę dla potomności, więc i potomność ucierpi, o!
  • A tak zupełnie serio - jest autorytetem dla tych, co to nie widzą alternatywy. Utwierdza ich we wszystkich najgorszych stereotypach dotyczących PiS-u. Trafia właśnie do tej części elektoratu, która czytuje DoRzeczy (bo jest ponoć bardziej intelektualne) ale nie weźmie do ręki WSieci (bo jest za bardzo radykalne i jednoznaczne, żeby nie powiedzieć - prostackie), jest już bardzo zniesmaczona Tuskiem i PO, ale... No właśnie - NIE WIDZI ALTERNATYWY.
  • mmaria
    ... jest już bardzo zniesmaczona Tuskiem i PO, ale... No właśnie - NIE WIDZI ALTERNATYWY.
    ... całkiem jak resortowe dzieci.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mania
    mmaria
    :
    ... jest już bardzo zniesmaczona Tuskiem i PO, ale... No właśnie - NIE WIDZI ALTERNATYWY.
    ... całkiem jak resortowe dzieci.
    Tyle że to pomówienie.
  • Cecha wspólna.
    The author has edited this post (w 27.08.2014)

• była nałożnica Smolara, dajta ludzie spokój. Cicia Jidzia to Palikot socjoloprofesury...
  • Pani profesor Staniszkis wydaje się być inteligentną osobą. Zdarzało jej się przedstawiać ciekawe analizy. Niestety, zdarza jej się też wyskakiwać z głupstwami. Do dziś pamiętam, jak w 2006 wystrzeliła z takim tekstem, że PiS-em dzieje się coś niedobrego, bo dawne PC jest zeń rugowane, za to zaczyna dominować dawny ZChN.
    :D
    Teraz, z perspektywy czasu, ta wypowiedź brzmi szczególnie zabawnie.
    :)
    Inna sprawa, że ten akurat wywiad nie jest aż tak głupi. Powinna była jednak niektóre myśli formułować ostrożniej. Tak wywalono na tytuł ostre sformułowanie, bez reszty. Tymczasem wielu ludzi widzi tylko nagłówki, tekstu nie czyta (tekst zresztą też jest tylko streszczeniem wywiadu).
    The author has edited this post (w 28.08.2014)
  • Socjolog? Profesor? A nie wie jak się ludziska w stadzie zachowOOją? Jak media manipOOlują ludożerką? Nie kumam, nie kupuję, nie daję złamanego szezlonga ........

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • qiz
    była nałożnica Smolara, dajta ludzie spokój. Cicia Jidzia to Palikot socjoloprofesury...
    Jak już magiel, to nie mogem siem pochamować:
    piękna to bestia(ort moralna)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.