Skip to content

Czy o Kurwinie i Kablonim już było?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Bom onegdaj rozmawiał z lemingozą i lemingoza twierdziła, że BoniM (Kabloni) podpisał lojalkę, a nie współpracował. Będę niezmiernie wdzięczny, jak ktoś z Szanownych Forumowiczów podeśle mi jakiś cynk donosu BoniM (Kabloniego), ewentualnie da link do takowego.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu

Komentarz

• Vitojcie!

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Łelkam!
    Materiały podobno zniszczono. Ale tu jest ładny zbiór informacji o TW ZNAK:
    http://yelita.pl/artykuly/art/boni
  • starybelf
    Bom onegdaj rozmawiał z lemingozą i lemingoza twierdziła, że BoniM (Kabloni) podpisał lojalkę, a nie współpracował.
    Nalezy wtedy przywiazac konczyne leminga do stolu, przygotowac tasak i grzecznie zapytac: Zgadzasz sie na odrabanie konczyny, jesli jednak wspolpracowal?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Zazula mi opowiadała o znajomej, którą ów pokrzywdził.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Takie jest tłumaczenie Boniego, niedawno po tym rzekomym plaskaczu od Mikkego dokladnie tak mówił w tvp info - że coś tam podpisał ale nie był kapusiem.
  • Nic nie podpisywalem, podpisalem ale nie donosilem, donosilem ale nie szkodzilem...
    Ja nie chce z nimi rozmawiac, ja nie chce ich nawet bic, najchetniej to bym zmyl strumieniem wody jak oblepiajaca cuchnaca mase.
    The author has edited this post (w 05.08.2014)

• ...szkodziłem, ale w środku dobry ze mnie człowiek.
    image
  • romeck
    ...szkodziłem, ale w środku dobry ze mnie człowiek.
    image
    zły ze mnie cżłowiek, ale inni są gorsi...
    ...może inni nie są gorsi, ale co za różnica, jak wszyscy to świnie.
  • No a poza tym takie było prawo stanowione, które jest ważniejsze niż jakieś sumienie, w końcu nie żyjemy w średniowieczu.
  • meo.lassie
    No a poza tym takie było prawo stanowione, które jest ważniejsze niż jakieś sumienie, w końcu nie żyjemy w średniowieczu.
    To zdanie należy zamykać w cudzysłowie i podawać autorkę!
    :)
  • Otusz:
    1) pamiętam, jak po ogłoszeniu tzw. listy Macierewicza, p. Kabloni dostał jakiejś osobliwej palpitacji serca, bodajże skutkującej hospitalizacją, która w owym czasie była jednym z koronnych argumentów popierających tezę o nikczemności i podłości Antuana i wszystkich innych lustratorów.  Na szczęście później starsi i mądrzejsi wyjaśnili mu, że wystarczy iść w zaparte, jak złapią cię za rękę to krzycz że to nie twoja ręka i w ogóle witamy w ekskluzywnym klubie.
    2) odnoszę wrażenie, że zasługi p. Kabloniego dla Służby Bezpieczeństwa PRL bledną w konfrontacji z zasługami w/w dla Wojskowych Służb Informacyjnych w nowej lepszej Trzeciej Er Pe.
    3) gdyby istnieli w prylu-bis jacyś dziennikarze śledczy, to osoba p. Kabloniego powinna rzeczywiście stanowić centrum ich zainteresowania, bo w mojej ocenie jest to jeden, jakby tu powiedzieć, zworników tut. ustroju społeczno-gospodarczo-służbowego.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • meo.lassie
    No a poza tym takie było prawo stanowione, które jest ważniejsze niż jakieś sumienie, w końcu nie żyjemy w średniowieczu.
    Prawo stanowione owszem jest ważne, ale tylko jeśli:
    1) było stanowione przez nas i
    2) nie rządzi akurat faszysta kaczor,
    bo wtedy prawo stanowione jest brunatne i niesłuszne, a liczy się wyłącznie opinia Ałtorytetów Moralnych i Wartości Europejskie.  Howgh!

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • ombretta
    ...
    3) gdyby istnieli w prylu-bis jacyś dziennikarze śledczy, to osoba p. Kabloniego powinna rzeczywiście stanowić centrum ich zainteresowania, bo w mojej ocenie jest to jeden, jakby tu powiedzieć, zworników tut. ustroju społeczno-gospodarczo-służbowego.
    i ideolo. Faktem są jego bliskie, bliziuteńkie związki z grandziarzami z Otwartej Masońskiej. Po linii etnicznej, wiadomo...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.