Skip to content

Rybiński się radykalizuje

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Już jakiś czas temu przyznał, że "wierzy w zamach". A teraz pisze o ryżym tak:
http://www.rybinski.eu/2014/07/swiat-wedlug-ryzego/
Za to jego koledze z Zespołu Ekspertów Niezależnych, Kukizowi, podobno się ostatnio pogorszyło...

Komentarz

• A ma rację? Ryba znaczy się? Moim zdaniem ma!
    Ciasteczkowy natomiast...no cusz, pamietam jak przez alkoholową mgłę zachwyt na FF czy też Rebelce gdy wydawał z siebie odgłosy. Malo kto był odważny powiedziec że to cymbał pusty.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • nicked
    Za to jego koledze z Zespołu Ekspertów Niezależnych, Kukizowi, podobno się ostatnio pogorszyło...
    Ciasteczkowicz zawsze byl ubecka tuba. Ja nie wierze w to, ze ot tak nagle wszyscy ukochali durnego chama z mozgiem wyzartym przez wode i przez jego osobiste zalety nieustannie robi w merdiach za ekspierda od wszystkiego.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • fatuswombatus
    A ma rację? Ryba znaczy się? Moim zdaniem ma!
    Ciasteczkowy natomiast...no cusz, pamietam jak przez alkoholową mgłę zachwyt na FF czy też Rebelce gdy wydawał z siebie odgłosy. Malo kto był odważny powiedziec że to cymbał pusty.
    mam te satysfakcje, ze naleze do tej mniejszosci, ktora odparowala Pawelkowi, zeby nie kozakowal bo 2 razy glosowal na Platforme. cytuja go teraz wszedzie bo najechal na PIS. wlacznie z Narodowcami, gdzie, w przeciwienstwie o "straceniu samolotu nad Ukraina", news o Kukizie, ktory nacharkal na PIS jest w ramce newsow glownych...

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • "Firmom radzę, że teraz trzeba zacząć budować relacje z nowymi elitami, które przejmą władze w 2015 roku, tym bardziej że prawicowe rządy prawdopodobnie przeprowadzą szereg radykalnych reform, które spowodują, że będzie więcej rynku i normalności,  a mniej układów i sitw.
    Skorzysta na tym gospodarka i polski biznes, stracą te firmy, które opierały swoje działania na układach i wspieraniu wąskich grup interesów.
    Kapitał zagraniczny powinien przeanalizować co się stało na Węgrzech i założyć, że podobne procesy ale o wiele intensywniej będą miały miejsce w Polsce, rekomenduję zarządom podjęcie odpowiednich decyzji zanim wyceny ich firm zaczną uwzględniać nowe otoczenie regulacyjne."
    Do przypomnienia za ponad rok.
  • Tytul watka powinien byc "Rybinski sie Polonizuje"
  • rybinski gada jak minfin in spe
    The author has edited this post (w 24.07.2014)
  • Rybiński próbuje nadrobić swoją krótkowzroczność sprzed kilku lat.
  • Mam umiarkowane zaufanie do tych co od bandy do bandy.
    A w kwestii konfitur wzrok mial Ryba znakomity.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Otusz to. Nie on jeden zresztą.
    Chyba najbardziej zapluty (od plucia sobie w brodę) to teraz Ludwig chodzi. Chociaż jemu raczej mniej na konfiturach, a bardziej na władzy zależało.
  • mmaria
    Chyba najbardziej zapluty (od plucia sobie w brodę) to teraz Ludwig chodzi. Chociaż jemu raczej mniej na konfiturach, a bardziej na władzy zależało.
    Cytat mie sie przypomniał, z House of Cards
    ;)
    http://www.youtube.com/watch
    ("Such a waste of talent. He chose money over power, in this town a mistake nearly everyone makes. Money is the McMansion in Sarasota that starts falling apart after ten years, power is the old stone building that stands for centuries. I can not respect someone who does not see the difference.")
  • Przeczytałam. Dotąd chyba nie zdawałam sobie sprawy, że Rybinski jest taki... elokwentny
    ;)
  • uhr
    Przeczytałam. Dotąd chyba nie zdawałam sobie sprawy, że Rybinski jest taki... elokwentny
    ;)
    W rzeczy samej
    :D

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Czytają go dzisiaj można by pomyśleć, że on jest nasz, co nie?
    Nowa Matka Kurka cycuś?
  • Cuś takiego.

• po tamtej stronie już był odsunięty od konfitur.
    Ale ja popieram przyjmowanie takich typów, dawanie im nawet w przyszłości funkcji i stanowisk jako "naszym". Tylko że najpierw musieliby  zapracować- gdyby Rybiński teraz dzień i noc w telewizorniach merytorycznie, ale i wrednie obcharkiwał Tuska i jego bandę. I tak przez kilka lat...
  • Znaczy czy ortodoksyjne Koleżeństwo uważa, że ten Rybiński to taka reformowalna gnida  czy też taki nie do końca zdrajca? Czujność, czujność ! Ja się w tych knowaniach nie wyznaję więc pytam grzecznie jak Los każe. Jesli to przyzwoity człowiek i pisman jest to przepraszam. Na usprawiedliwienie dodam jednak, że rewolucyjna czujność mówi, że lepiej dziesięciu sprawiedliwych utrupić niz jednego zdrajcę wpuścić do własnego obozu.
    No przepraszam, ale jakaś wredność się we mnie odzywa i nie mogę się długo powstrzymać od takich nieodpowiedzialnych wypowiedzi.
  • Kolegi breweryje zaczynają powoli być męczące.
    Tak tylko zauważam, skoro już pozwalamy sobie na odzywanie się wredności w sobie.
  • Zaczynają? No ale ja to nerwus jestem.
    ;)
    Kolega rafał miota się jak żona popa bo nie chce przyjąć pewnych rzecyz do wiadomości. I powiem koledze że będzie coraz gorzej, trzeba uważać bo się wyląduje po drugiej stronie na złość mamie. A przecież, skoro my Polacy mamy za duże wymagania, to taki Rybiński jest akurat, no nie?
  • przemk0
    Zaczynają? No ale ja to nerwus jestem.
    ;)
    Kolega rafał miota się jak żona popa bo nie chce przyjąć pewnych rzecyz do wiadomości. I powiem koledze że będzie coraz gorzej, trzeba uważać bo się wyląduje po drugiej stronie na złość mamie. A przecież, skoro my Polacy mamy za duże wymagania, to taki Rybiński jest akurat, no nie?
    Dla mnie Rybiński jest ok. Pytanie było o Kolegów. Co do mojej męczliwości i brewerii to proszę sobie nie żartować. Ja oczekuję odwołania wcześniejszych brewerii Koleżeństwa o gnidach i zdrajcach jak JarKacz wskazuje. Jeśli coś jest męczące to uparte nie zauważanie tego błędu i udawanie, że nie było potępienia stanowiska które później zajął JarKacz w tej sprawie. To nieładnie i trochę dziecinnie nie umieć przyznac się do błedu.
  • Przepraszam że się odzywałem, cofam co powiedziałem.
  • Nauczcie sie raz na zawsze - profesor swe elukubracje wyglasza na wykladach i konferencjach a publikuje w pismach branzowych i bardzo zwraca uwage na ich impact factor. Kto tylko pisuje po blogach i gada w telewizorze, ten jest malowany profesor.
    Slowa bym Biniendzie nie uwierzyl, gdyby swych rachunkow nie opublikowal.
    The author has edited this post (w 31.07.2014)

• nicked
    Zdaniem wPolityce Rybiński głosowałby na Korwina...
    http://wpolityce.pl/gospodarka/207345-prof-rybinski-korwin-ma-racje-to-co-dzis-mamy-w-polsce-nie-snilo-sie-nawet-kafce
    "W odróżnieniu od większości ludzi, którzy budują swoją opinię o Korwin-Mikkem w oparciu o jakieś hasła medialne, ja po prostu przeczytałem program jego partii".
    :)
    Szkoda, że z nim nie pracował.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.