Janek ma dość
Oto co powiedział:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jan-Tomaszewski-wystepuje-z-klubu-PiS-Marcin-Mastalerek-pomylka-bylo-jego-przyjecie,wid,16781985,wiadomosc.html
Nie wiem czy wszyscy pamiętają, ale byłem zdegustowany kiedy Tomaszewski startował z list PiSu, zamknąłem się kiedy się dostał (bo tak trzeba). Byłem przekonany, że w końcu jakiś numer wywinie, bo to jest generalnie cymbał. Mam jednak sporo pretensji do działaczy PiSu za podjęcie tak absurdalnej decyzji, w kontekście wciągnięcia go na listy. Ludzie się nie zmianiają. SLD kiedyś zrobiło Jankowi benefis w Łodzi i Janek kochał SLD. Dla niego nie ma znaczenia, chodzi mu głównie o to żeby mieć przestrzeń do produkowania i strzalania kulami z piany, którą toczy non stop. Kurdę, tak ciężko pewne sprawy i ludzi zrozumieć ? Przewidzieć ?
JORGE>
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jan-Tomaszewski-wystepuje-z-klubu-PiS-Marcin-Mastalerek-pomylka-bylo-jego-przyjecie,wid,16781985,wiadomosc.html
Nie wiem czy wszyscy pamiętają, ale byłem zdegustowany kiedy Tomaszewski startował z list PiSu, zamknąłem się kiedy się dostał (bo tak trzeba). Byłem przekonany, że w końcu jakiś numer wywinie, bo to jest generalnie cymbał. Mam jednak sporo pretensji do działaczy PiSu za podjęcie tak absurdalnej decyzji, w kontekście wciągnięcia go na listy. Ludzie się nie zmianiają. SLD kiedyś zrobiło Jankowi benefis w Łodzi i Janek kochał SLD. Dla niego nie ma znaczenia, chodzi mu głównie o to żeby mieć przestrzeń do produkowania i strzalania kulami z piany, którą toczy non stop. Kurdę, tak ciężko pewne sprawy i ludzi zrozumieć ? Przewidzieć ?
JORGE>
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Tera czas na jankowe turne po tefalszenach i superstacjach.
The author has edited this post (w 28.07.2014)
http://wpolityce.pl/polityka/206943-kaczynski-o-przyczynach-odejscia-tomaszewskiego-zostal-usuniety-za-proputinowskie-wypowiedzi
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Z kolei tacy, którzy już dziś wiedzą, że nie mają szans by znaleźć się na listach wyborczych wzmogą mącenie licząc na sprzedanie się komuś innemu.
Selawi.
The author has edited this post (w 29.07.2014)
A teraz przyjrzyjmy sie Polakom, tym jacy sa a nie tym, jakich sobie wymarzylismy, i sprobujmy wyobrazic sobie, co to znaczy "byc od nich odrobine lepszym."
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Rzecz w tym, żeby PiS nie nasiąknął tutejszymi, którzy dla własnych celów akurat postanowili się przemalować na biało-czerwono. O pomyłkach obu braci w doborze współpracowników możnaby napisac grubą książkę. Zwłaszcza Ś.P. Prezydent miał ów swoisty dar. Że wspomnę tylko o skłonności do konwersowania ze swoim przyszłym mordercą, którego ulubionym zajęciem było pstrykać palcyma w wycięty z papieru konterfekt interlokutora.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Miłośnicy Adolfa Hitlera też zaprzeczali, że miał on jakikolwiek związek z niemieckimi zbrodniami wojennymi, a nawet zaprzeczali temu, że Niemcy takowe zbrodnie popełniali. To samo miłośnicy Józefa Wissarionowicza, których w Matuszce Rossiji do dziś pełno.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ludwik-dorn-na-pis-stawiam-krzyzyk/2shbk
On nie ma już czasu. Musi coś po sobie zostawić, jak wiadomo PO wygra kolejne wybory więc Dorn chce dołączyć do tych którzy mają realną możlwiość wpływania na rzeczywostość.
Czy można już wierzyć sondażom ? Ludwig, na miłość boską, już inną bzdurę mogłeś wymyśleć ...
JORGE>
LudwiG wcale nie gada bzdur. LudwiG twierdzi że wie gdzie som konfitOOry.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Komisja w sprawi WSI jest w interesie PiS i nie nalezy sie patyczkowac - gen. Mareczek to kumpel Bezlera z GRU i chwilowo nie morduje dzieci tylko i wylacznie dlatego, ze w tym tygodniu dostal inne zadanie. Gra w czikena po calosci. Chlopaki z PO juz nie maja pary, bo to tluste koty a tlusty kot zawsze przegra z glodnym psem.
Błąd w rozumowaniu polega na tym, że straszenie faszystą Kaczyńskim już na tubylczą populację nie działa. Owszem trzeba się u Władzi utrzymać wszelkimi środkami, ale środkami skutecznymi, a w tym tomacie Lutek niestety nie ma wiele do powiedzenia. Romek przynajmniej pisze pozwy, gnom z miśkiem już się okopali na pozycjach wicemuchołapów i wcale swych pozycji żywcem nie oddadzą. Gdyby Lutek miał jakieś kwity na Kaczyńskiego, to by było coś - ale gdyby miał, to by nie skamlał u Szechtera o ochłapy z pańskiego stołu. Więc ciula ma.
Piszta se co chceta, ja wietrzę za tym młodszą kobitkę, która albo już Ludwiga puściła w trombe, albo zaraz to zrobi
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Czlowiekowi moze sie rozleciec dom, moze samochod, wiec moze i rodzina, jeden rozwod nie powinien dyskwalifikowac. Ale seryjnym rozwodnikom nie mozna ufac.
A przy łysej parówie myślelim, że gorzej się nie da zeszmacić...
JORGE>
Każdy może się mylić, ale słabością PiS jest gra na jednego cżłowieka - w takim wypadku jego pomyłki są zbyt kosztowne.
Tezy o jakiejs niezwykłej naiwności JK w stos. do ludzi wydają mi się bezmyślnymi sloganami, nie wiem czemu tak często bezrefleksyjnie powtarzanymi.
Z drugiej strony często propaganda nadawała braciom wizerunek mściwych, nieufnych i wiecznie knujących.
Ja myślę, że jesli chodzi o braci, to zawsze mieli sentyment do ludzi tzw. dobrze ułozonych, grzecznych. Zwłaszacza chyba LK był na tym odcinku miękki, i można było go zawojować pozorami - vide Kaczmarek i inni. Profile osobowościowe Kaczyńskich, a takie na pewno są robione przez obce rzady i wrogów, to wykazywały i z tego korzystano.
Kluzik, zdaje sie była lojalna od czasów TSolidarnośc (gdzie Kaczor niezle dostał po d... od mazowerszczyzny i michnikowszczyzny). Ponieważ była przez lata lojalna, była ciągnięta w górę.
Następny przykłąd - Żulia, dorsza od piniędzy, Pitera - znajoma Mamy z IBL - już nie do obrony jednak
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jacek-kurski-wyrzucony-z-solidarnej-polski/2jw6n
No, akurat w pokorę to ja nie uwierzę. Pozwolicie, że postoję i popatrzę z dwa lata ?
JORGE>
Natomiast to, co wyprawia Dorn, to jednak jest zaskoczenie. Wydawał się człowiekiem trochę większego formatu. W końcu to on wymyślił nazwę Prawo i Sprawiedliwość! Tymczasem to łaszenie się do PO jest wręcz niesmaczne. Straszny upadek. To nawet z punktu widzenia czysto cynicznego jest średnio sensowne (chyba że jednak coś ugra, ale raczej nie)
Gdy obserwuję upadających byłych pisowców, na myśl przychodzi mi "Biała flaga" Republiki. Kto zna tę piosenkę, wie, co mam na myśli.
The author has edited this post (w 30.07.2014)