Skip to content

Stary Wirus sie zdenerwowal

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
W zasadzie to trudno sie z nim nie zgodzic
Wy to wszystko łykacie gładko, nadstawiając otwarte dzioby po więcej. Nikt nie oblega redakcji Gaz Wyb, nikt nie wybija szyb w TVN, nikt delikatnie nie spoliczkował w operze redaktora Lisa perfumowaną białą rękawiczką.
The author has edited this post (w 29.07.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• los
    Nikt nie oblega redakcji Gaz Wyb, nikt nie wybija szyb w TVN, nikt delikatnie nie spoliczkował w operze redaktora Lisa perfumowaną białą rękawiczką.
    byłoby to pożyteczniejsze niż przemarsze ulicami, ale szkoda byłoby mi rękawiczki, nawet gumowej na kontakt z czymś takim.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • jestesmy mierzwa dopiero teraz?
    a kiedy nia nie bylismy? wtedy kiedy  wolny swiat pozwalal na Wrzesien 39, Katyn 40 i takie tam inne Auschwitze? kiedy Wykleci topieni byli w fekaliach?
    kiedy osobnik w czarnych okularach mordowal ksiezy i udzielal wywiadow w zachodnich mediach?
    czy wtedy Zapad zrobil cokolwiek dla zlota, ktore przetapiano w ogniu bolesci?
    Blagam,  jestesmy mierzwa bo taka jest ustawa. a ze teraz i bez ustaw sie obchodzi to dlatego, ze jak juz tysiac razy pisalam: wszystko ma swoje granice. nawet Polacy je maja.
    ps.
    nie usprawiedliwiam w niczym POlactwa, ale doprawdy, robienie probierza  moralnosci ze zdradzieckich cynikow i nihilistow oraz zapodawanie tego Polakom jest conajmniej nie na miejscu.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • davenia
    jestesmy mierzwa dopiero teraz?
    a kiedy nia nie bylismy? wtedy kiedy  wolny swiat pozwalal na Wrzesien 39, Katyn 40 i takie tam inne Auschwitze?
    Wtedy bylismy gigantami. Wroc, Polacy wtedy byli gigantami, nie wiem, czy my mamy prawo do tej nazwy.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • ja tez nic innego nie napisalam: czy jednak potraktowano nas jak gigantow?
    po prostu po tym co dla Europy Polska zrobila i jak ja w zwiazku z tym potraktowano, gowno mnie obchodzi co Europa sadzi. nie jest ona dla mnie zadnym autorytetem. produkcja mercedesa, swietne sery i dobre filmy - nie kwalifikuja do bycia autorytetem.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • davenia
    czy jednak potraktowano nas jak gigantow?
    A jakie my mamy prawo by mowic per "nas" o Polakach sprzed stu lat? Przypominam - ten watek nie jest o nich, jest o nas. Nie laczmy tematow, bo nie ma dwu rownie odleglych ludow.
    A co do pytania: oczywiscie, potraktowali
    ich
    jak gigantow - tylko na giganta musza sie rzucic wszystkie karly naraz, by moc go pokonac.

• oj tam, idealizowanie starych Polaków jest dobre wychowawczo, ale między dorosłymi lepiej o tym nie wspominać.
    Macie państwo materiał w głowie - "Wesele" Wyspiańskiego na przykład. O dźwięku zamykanych okiennic towrzyszącym
    wkraczającej do Kongresówki Kadrówki nie wspomnę.
    Nie rozprawiliśmy się z przeszłością, więc nie mamy sił do budowania przyszłości. Komuchom my przeszkadzamy, nam komuchy i tak się taplamy w niemożności.
  • kazio
    oj tam, idealizowanie starych Polaków jest dobre wychowawczo, ale między dorosłymi lepiej o tym nie wspominać.
    My wszyscy razem nie jestemy warci choc jednego Polaka, ktory w obronie Ojczyzny wystrzelil. A tylko w dwu wojnach - bolszewickiej i swiatowej bylo ich kilka milionow.

• ładna gadka, ale nieprawdziwa.
    Poznałam kiedyś zołnierza września, który potem do końca życia via KBW spędził w UB.
    Dyskutujemy tu, czy siedzimy i ubolewamy nad upadkiem?
  • Zdarzaly i zdarzaja sie upadki. Ale my jestesmy na takiej wysokosci, ze nie ma sposobu na to bysmy mogli upasc.

• no, ja tam mam w zasięgu wzroku parę kompromisów na które nie poszłam do tej pory.
  • I na nic wiecej nas nie jest stac. A taki Ignacy Chmielenski to prostym narzedziem kuchennym...

• właściwie nie wiem skąd koncepcja, że okupacja się skonczyła i trzeba skonczyć z trwaniem. Państwo jest w rękach lewaków i innych złodziei, jest silne i zdetermnowane by ich przy tej władzy utrzymać. Powiedz o dawaniu w dziób nieborakowi od Antykomora.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.